HARTI BIBLIA HALO Sakitar BULAN

Biblical Meaning Halo Around Moon

halo ngurilingan bulan

Naon hartosna halo sakitar bulan ?.

Ngirining sakitar bulan hartosna . Sering anjeun tiasa ningali nalika wengi anu jelas sareng ningali cincin anu caang di sekitar bulan. Ieu disebut ampir, Éta dibentuk ku ngabengkokkeun cahaya atanapi réfracting nalika nembus kristal és tina awan cirrus tingkat tinggi. Jenis awan ieu henteu ngahasilkeun hujan atanapi salju, tapi éta sering mangrupikeun mayunan sistem tekanan rendah anu tiasa ngahasilkeun hujan atanapi salju dina hiji atanapi dua dinten.

Harti Alkitab ngeunaan halo kira-kira bulan

Langit nyatakeun kabeneran-Na, sareng sadaya jalma ningali kamuliaan-Na. Kacaturkeun sadayana anu ngalayanan gambar-gambar patung, anu nyombongkeun diri ka brahala: nyembah ka anjeunna, sadayana ye dewa. Jabur 97: 6-7 (JV) .

Pikeun kapala musisi, A Jabur Daud. Langit nyatakeun kamulyaan Allah; sareng cakrawala méréskeun padamelanana - Jabur 19: 1 (KJV).

Abdi Gusti, kagum kana kageulisan anjeun, ciptaan anjeun, didamel ku anjeun, sareng anjeun nyalira. Jurusalamet sareng Raja kuring anu gugah.

Naha Alkitab nyarios naon-naon perkawis halos?

Halo mangrupikeun bentuk, umumna bunder atanapi sinar, biasana diluhureun sirah jalma sareng nunjukkeun sumber cahaya. Kapendak dina seueur gambaran ngeunaan Isa, malaikat, sareng tokoh Injil anu sanés dina sajarah seni, seueur anu heran naon anu ceuk Injil, upami aya, ngeunaan méhal.

Mimiti, Alkitab henteu langsung nyarioskeun sakedik sapertos anu dititénan dina seni agama. Ungkapan anu pang caketna aya dina conto Yesus dina Wahyu anu dijelaskeun dina cahaya anu mulya ( Wahyu 1 ) atanapi nalika Anjeunna robih dina Transfigurasi ( Mateus 17 ). Musa ngagaduhan rupa anu hérang ku cahaya saatos aya di payuneun Gusti ( Budalan 34: 29-35 ). Nanging, dina henteu salah sahiji kasus ieu mangrupikeun cahaya anu kalibet digambarkan salaku halo.

Kadua, jelas yén panggunaan méh dina seni aya sateuacan jaman Isa. Seni dina kontéks agama sékulér sareng agama sanésna ngamanfaatkeun ideu bunderan cahaya di luhur sirah. Dina sababaraha titik (dipercaya aya dina abad kaopat) seniman Kristen mimiti ngahijikeun ampir dina karya seni na ngalibatkeun jalma suci sapertos Yesus, Maryam, sareng Yusup (kulawarga suci), sareng malaikat. Anggo simbolis ieu ngeunaan meh nunjukkeun sipat suci atanapi pentingna inohong dina gambar lukisan atanapi seni.

Kana waktosna, panggunaan ampir diperpanjang saluareun karakter-karakter alkitabiah pikeun kalebet santo garéja. Babagian salajengna ogé teras dikembangkeun. Ieu kalebet halo sareng salib di dalamnya pikeun ngarujuk ka Yesus, halo segitiga pikeun nunjukkeun rujukan kana Tritunggal, meh kuadrat pikeun jalma-jalma anu masih hirup, sareng bunderan ampir pikeun para wali. Dina tradisi Ortodok Wétan, halo sacara tradisional dipikaharti salaku ikon anu nawiskeun jandéla ka surga anu ngalangkungan Al-Masih sareng para wali tiasa dikomunikasikan.

Salajengna, méh ogé parantos dianggo dina seni Kristen pikeun ngabédakeun anu hadé sareng anu jahat. Conto anu jelas tiasa dipendakan dina lukisan Simon Ushakov Perjamuan Terakhir . Di jerona, Yesus sareng murid-murid kagambar kalayan ampir. Ngan Yudas Iskariot anu dicét tanpa halo, nunjukkeun bédana antara suci sareng teu suci, saé sareng jahat.

Dina sajarahna, konsép halo ogé parantos dikaitkeun sareng makuta. Sapertos kitu, halo tiasa ngagambarkeun kaagungan sareng kahormatan sapertos raja atanapi anu menang dina perang atanapi persaingan. Tina sudut pandang ieu, Yesus nganggo halangan mangrupikeun indikasi kahormatan, kahormatan pikeun para pengikut sareng malaikat-Na.

Deui, Alkitab henteu nunjukkeun panggunaan khusus atanapi ayana ampir. Dina sajarahna, ampir aya dina seni sateuacan jaman Masehi dina rupa-rupa setting agama. Halos parantos janten salah sahiji ungkapan artistik anu dianggo dina seni religius salaku cara narik perhatian atanapi ngahargaan ka Yesus atanapi sababaraha tokoh agama anu sanés tina Alkitab sareng riwayat Kristen.

Kalayan henteu kapendak dina Alkitab

Kalayan henteu aya dina Alkitab, halo duanana asal musrik sareng sanés Kristen. Mangabad-abad sateuacan Masehi, pribumi ngahias sirah sareng makuta bulu pikeun ngagambarkeun hubunganana sareng déwa panonpoé. Halo bulu dina sirahna ngalambangkeun bunderan cahaya anu ngabédakeun ketuhanan atanapi déwa anu bersinar di langit. Hasilna, jalma-jalma ieu percaya yén nyoko kana nimbus atanapi halo sapertos kieu ngajantenkeun aranjeunna janten mahluk gaib.

Nanging, anu cukup pikaresepeun, sateuacan jaman Masehi, simbol ieu parantos dianggo sanés ngan ukur urang Yunani Hellenistik di 300 SM, tapi ogé ku umat Budha mimiti abad kahiji Masehi Dina seni Hellenistik sareng Romawi, déwa panonpoé, Helios, sareng kaisar Romawi sering muncul sareng makuta sinar. Kusabab asal pagan na, bentukna dihindari dina seni Kristen awal, tapi nimbus sirkular saderhana diadopsi ku kaisar Christian pikeun potret resmi na.

Ti tengah abad kaopat, Al Masih kagambar ku atribut kaisar ieu, sareng gambaran tina simbol-Na, Anak Domba Allah, ogé nunjukkeun méh. Dina abad ka lima, meh kadang-kadang dipasihkeun ka malaikat, tapi dugi ka abad ka genep éta halo janten adat pikeun Virgin Mary sareng para wali anu sanés. Salami salami abad ka lima, jalma-jalma anu kasohor hirupna kagambar ku nimbus kuadrat.

Teras, sapanjang Abad Pertengahan, halo éta dianggo rutin pikeun ngagambarkeun Kristus, malaikat, sareng para wali. Seringna, halo Kristus kuartal ku garis salib atanapi ditulis ku tilu pita, diinterpretasi pikeun nandakeun jabatanana dina Tritunggal. Bunder ampir biasana dipaké pikeun nandakeun jalma-jalma suci, hartina jalma-jalma dianggap kado spiritual. Palang dina halo paling sering dianggo pikeun ngagambarkeun Yesus. Halang segitiga dipaké pikeun ngagambarkeun Trinity. Halos pasagi digunakeun pikeun ngagambarkeun jalma hirup anu séhat.

Sakumaha urang parantos nyatakeun di awal, halo parantos dianggo lami sateuacan jaman Kristen. Éta mangrupikeun ciptaan para Hellenis di 300 SM. sareng henteu kapendak dimana-mana dina Kitab Suci. Nyatana, Alkitab teu masihan conto pikeun masihan halo ka saha waé. Upami kitu, halo parantos diturunkeun tina bentuk seni profan tina tradisi seni sekuler kuno.

Eusi