Coronavirus: Kumaha Cara Ngabersihan Sareng Nginféktasi iPhone Anjeun & Telepon Sél Lainnya

Coronavirus How Clean

Coronavirus sumebar ka sakumna dunya sareng jutaan jalma badé nyingkahanana. Nanging seueur jalmi, nganggap salah sahiji hal anu paling kotor anu dianggo unggal dintenna: telepon sélulérna. Dina tulisan ieu, kuring bakal nunjukkeun kumaha cara ngabersihkeun sareng ngainfeksi iPhone atanapi telepon sélulér sanés !

Upami anjeun langkung resep ningali tibatan maca, parios pidéo YouTube kami panganyarna ngeunaan topik ieu:





Coronavirus Sareng Telepon Sélulér

Ahli médis nyebutkeun éta penting pikeun ulah keuna kana ramo sareng sungut anjeun salaku salah sahiji cara ngajaga tina panyebaran Coronavirus. Nalika tahan iPhone anjeun dugi ka nyanghareupan anjeun pikeun nelepon telepon saatos ngirim pesen téks atanapi ngagulung Facebook, anjeun sacara intina némpél raray anjeun.



Kunaon Pentingna Nginféksi iPhone Kuring?

iPhone janten kotor dina sagala rupa cara. Telepon tiasa ngumpulkeun baktéri tina sagala anu anjeun keuna. Hiji studi bahkan mendakan rata-rata telepon sél anu dikandung sapuluh kali langkung baktéri tibatan jamban anjeun!

Laksanakeun Ieu Sateuacan Anjeun Masihan Telepon Anjeun

Sateuacan meresihan iPhone anjeun, mareumanana sareng cabut kabelna tina kabel anu mana waé tiasa nyambung. Ieu kalebet ngecas kabel sareng headphone kabel. IPhone anu dihurungkeun atanapi dihubungkeun tiasa pondok-sirkuit upami kakeunaan kalembaban nalika anjeun meresihanana.

Kumaha Cara Ngabersihan iPhone Anjeun Atan Telepon Cell Anu Lain

Marengan Apple, kami nyarankeun pikeun ngabersihan iPhone anjeun langsung saatos éta kontak sareng zat naon waé anu tiasa nyababkeun noda atanapi karusakan anu sanés. Ieu kalebet makeup, sabun, losion, asam, kokotor, keusik, leutak, sareng seueur deui.



Candak kaén microfiber atanapi kaén anu anjeun anggo pikeun meresihan gelas anjeun. Ngajalankeun lawon handapeun cai janten rada beueus. Usap payun sareng tukang iPhone anjeun pikeun ngabersihkeunana. Pastikeun ulah aya uap dina palabuhan iPhone anjeun! Uap dina palabuhan tiasa nyusup di jero iPhone anjeun, berpotensi nyababkeun karuksakan cai.

Dina titik ieu, iPhone anjeun tiasa neuteup bersih, tapi kami henteu acan ngainféksi atanapi maéhan coronavirus. Terus maca pikeun milarian terang kumaha carana.

Naha Pentingna Ati-ati Ngeunaan Produk Anu Anjeun Anggo Pikeun Ngabersihan Telepon Anjeun

Telepon sélulér gaduh oleophobic (tina kecap Yunani pikeun minyak sareng takwa) palapis tahan sidik anu ngajaga layar na sakumaha henteu rata sareng cap jari sabisa-bisa. Nganggo produk beberesih anu salah bakal ngaruksak palapis oleophobic. Saatos éta musna, anjeun moal tiasa kéngingkeun deui, sareng éta henteu katutup ku jaminan.

Sateuacan iPhone 8, Apple ngan ukur nempatkeun palapis oleophobic dina tampilan. Poe ieu, unggal iPhone ngagaduhan palapis oleophobic dina payun sareng tukangna.

Naha kuring tiasa Nganggo Disinféktér Dina iPhone Kuring Pikeun Maéhan Coronavirus?

Leres, anjeun tiasa ngabersihkeun iPhone nganggo disinféktip tertentu. Tisu disinféksi Clorox atanapi 70% tisu alkohol isopropil tiasa dianggo pikeun ngainféksi iPhone anjeun. Gampang sareng entos ngusap permukaan luar sareng ujung iPhone anjeun pikeun ngabersihan kuman.

Émut, nalika urang nyebatkeun Clorox, urang nuju nyarioskeun ngeunaan panyapu anu disinfecting, sanés ngabodaskeun! Anjeun tiasa ogé nganggo ngusap Lysol, atanapi ngusap disinfecting dimana bahanna aya alkil dimetil benzyl amonium klorida . Éta sungut pinuh! (Entong leres-leres kéngingkeun kana sungut anjeun.)

Pastikeun henteu kéngingkeun kalembaban dina palabuhan iPhone anjeun. Ieu kalebet port muatan, spéker, kaméra tukang, sareng jack headphone, upami iPhone anjeun ngagaduhan.

Anjeun ogé kedah nyingkahan nyerep iPhone kana cairan pembersih. Seueur jalmi anu nyobian ngalereskeun iPhone anu rusak cai ku beuleumkeun aranjeunna dina alkohol isopropil. Nanging, ieu ngan ukur tiasa ngajantenkeun masalah langkung parah!

Naha Diberesihkeun Ku Korban Nyerang Disinfektan?

Teu aya jaminan yén ngabébaskeun iPhone anjeun bakal maéhan Coronavirus atanapi naon waé anu tiasa dibabawa. Labél dina Lysol ngusap anu kuring anggo di bumi, nanging, nyatakeun yén éta bakal maéhan coronavirus manusa dina 2 menit. Éta penting! Émut kantun iPhone anjeun nyalira salami 2 menit saatos anjeun ngusapana.

Numutkeun ka Pusat Kontrol Kasakit (CDC) , ngabersihkeun iPhone anjeun bakal ngirangan résiko nyebarkeun inféksi. Desinféksi iPhone anjeun henteu merta miceun sadaya kuman di dinya ogé, tapi éta bakal nurunkeun résiko nyebarkeun COVID-19.

Naon anu Henteu Abdi Paké Pikeun Ngabersihan iPhone Kuring?

Henteu sadaya produk beberesih didamel sami. Aya seueur hal anu anjeun henteu kedah ngabersihkeun iPhone. Entong nyobian ngabersihkeun iPhone sarengbeberesih jandéla, beberesih rumah tangga, rubbing alkohol, hawa dikomprés, sprays aerosol, pangleyur, vodka, atanapi amonia. Produk ieu tiasa ngarusak iPhone anjeun, sareng bahkan tiasa ngaruksak!

Entong ngabersihkeun iPhone nganggo abrasives, ogé. Abrasives kalebet bahan naon waé anu tiasa nyabak iPhone anjeun atanapi mupus na oleophobic palapis. Komo barang-barang rumah tangga sapertos serbet sareng anduk kertas teuing ngagelenyu pikeun palapis oleophobic. Kami ngarékoméndasikeun nganggo microfiber atanapi lawon lénsa.

Sakumaha urang nyarioskeun sateuacanna, karusakan dina layar sareng palapis Oleophobic na henteu katutup ku AppleCare +, janten penting pikeun ngubaranana sacara saksama!

Cara séjén Pikeun Bersihkeun sareng Ngahimpunkeun iPhone Anjeun

PhoneSoap mangrupakeun cara anu saé pikeun ngabersihan iPhone anjeun. Produk ieu nganggo sinar ultraviolét (UV) pikeun nétralisasi sareng maéhan baktéri dina telepon anjeun. Anjeun tiasa mendakan anu sanés Saniter telepon UV di Amazon sakitar $ 40. Salah sahiji karesep urang nyaéta HoMedics UV-Bersih Telepon Sanitizer . Rada langkung mahal, tapi éta maéhan 99,9% baktéri sareng virus dina tingkat DNA.

pop up nyebutkeun telepon gaduh virus

Pitunjuk Tambahan Pikeun Pamilik iPhone 11, 11 Pro, & 11 Pro Max

Aya sababaraha tips beberesih tambahan anu kedah diémutan upami anjeun ngagaduhan iPhone 11, 11 Pro, atanapi 11 Pro Max. IPhones ieu ngagaduhan sagelas deui sareng matte finish.

Kana waktosna, matte finish tiasa nunjukkeun tanda-tanda naon anu disebat Apple 'transfer material', biasana tina kontak sareng naon waé anu aya dina saku atanapi tas anjeun. Mindahkeun bahan ieu tiasa katingalina sapertos goresan, tapi aranjeunna sering henteu, sareng tiasa dicabut nganggo kaén anu lembut sareng gajih siku sakedik.

Sateuacan anjeun meresihan iPhone anjeun, émut pikeun mareumanana sareng pegatkeun sambunganna tina kabel anu mana waé éta tiasa nyambung. Henteu kunanaon ngajalankeun lawon microfiber atanapi kaén lénsa handapeun cai sakedik sateuacan anjeun ngusap 'bahan anu ditransfer' tina iPhone anjeun.

Squeaky Beresih!

Anjeun parantos ngabersihkeun sareng ngainfeksi iPhone anjeun, ngirangan résiko anjeun tina kaserang atanapi nyebarkeun Coronavirus. Pastikeun bagikeun tulisan ieu dina média sosial pikeun ngajar babaturan sareng kulawarga kumaha aranjeunna tiasa nurunkeun résiko kaserang COVID-19 ogé! Ninggalkeun koméntar di handap upami anjeun ngagaduhan patarosan sanés, sareng tong hilap parios ieu Pitunjuk Sumberdaya CDC ngeunaan Coronavirus .