Sakumaha Seueur Timbangan kai

How Much Does Cord Wood Weigh

Hiji-hijina ukuran hukum kai seuneu nyaéta Kord .

TO Kord dihartikeun salaku:

tumpukan kayu bakar beulah ditumpuk
ukuran 4 ft lega x 4 ft. tinggi x 8 ft. panjang.


Volume total a Kord sarua jeung 128 suku kubik.

Teu aya standar légal pikeun Nyanghareupan
tapi kedahna @ 45 suku kubik = 1/3 ari.

Ati-ati ka anu ngajual nawiskeun Beurat ari atanapi (4 x 8) jumlah !!
Cords raray kedah dikali (x3) pikeun nangtoskeun harga kabel lengkep leres !!

Ari kai beuratna langkung ti 4.000 lbs. sareng henteu pas kana treuk mobil -

Rata-rata tali tina kayu keras beuratna langkung ti 2 ton !! Henteu tumpuk éta bakal dugi ka 200 méter kubik dina rohangan. Truk anu nganggo 8 ft kedah tumpukan kai sacara seragam dina 5 méter jangkung pikeun nyocogkeun tali ustacked. Rata-rata treuk ngajemput ngan ukur tiasa ngangkut 1/2 ari kayu bakar dina hiji waktos.

Kayu api anu parantos ngalaman kedah kirang tina 30% eusi Uap -

Nalika kai diteukteuk seger ngandung seueur cai. Ku meulah leres, tumpuk sareng nyimpen kai bakal janten bénsin sakali cai diuapan ku matahari sareng angin. Nalika kai ngahontal kadar uap (MC) kirang tina 30% éta bakal kaduruk leres sareng ngaleupaskeun BTU's disimpen (panas) anu paling optimal. Kayu kalayan langkung ti 30% MC henteu kedah diduruk di lebet !! Éta pisan épisién sareng ngahasilkeun uap cai asam bahaya (Creosote) dina liang haseup anjeun.

Ayeuna deui kana masalah trailer…

Naon ari beurat kai, boh kai garing ogé kai héjo ditegor?

Pariksa di handap bagan Pemanasan Kayu sareng Nilai Beurat pikeun milarian terang naon jinis kai beuratna nalika dikempelkeun salaku ari.

Élmu Kayu sareng Nilai Beurat
JenisBeurat ari (pon) ** KERINGBeurat ari (pon) ** Héjo
Umur, Ed2000 - 26003200 - 4100
Abong2680 - 34504630 - 5460
Aspen1860 - 24003020 - 3880
Beech3100 - 40004890 - 6290
Birch2840 - 36504630 - 5960
Cedar, Dupa1800 - 23503020 - 3880
Cedar, Port Orford2100 - 27003400 - 4370
buah Cherry2450 - 31504100 - 5275
Chinquapin2580 - 34503670 - 4720
Kapas1730 - 22252700 - 3475
Dogwood3130 - 40255070 - 6520
Douglas-Fir2400 - 30753930 - 5050
Elm2450 - 31504070 - 5170
Kayu putih3550 - 45606470 - 7320
Fir, Grand1800 - 23303020 - 3880
Fir, Beureum1860 - 24003140 - 4040
Fir, Bodas1900 - 24503190 - 4100
Hemlock, Kulon2200 - 28304460 - 5730
Juniper, Kulon2400 - 30504225 - 5410
Laurel, California2690 - 34504460 - 5730
Belalang, Hideung3230 - 41506030 - 7750
Madrone3180 - 40865070 - 6520
Magnolia2440 - 31404020 - 5170
Maple, Daun ageung2350 - 30003840 - 4940
Ek, Hideung2821 - 36254450 - 5725
Ek, Hirup3766 - 48406120 - 7870
Ek, Bodas2880 - 37104890 - 6290
Pinus, Jeffery1960 - 25203320 - 4270
Pinus, Lodgepole2000 - 25803320 - 4270
Pinus, Ponderosa1960 - 25203370 - 4270
Pinus, Gula1960 - 22702970 - 3820
Redwood, Basisir1810 - 23303140 - 4040
Spruce, Sitka1960 - 25203190 - 4100
Sweetgum (Liquidambar)2255 - 29004545 - 5840
Sycamore2390 - 30804020 - 5170
Tanos2845 - 36504770 - 6070
Kenari, Hideung2680 - 34504450 - 5725
Cedar Beureum Kulon1570 - 20002700 - 3475
Willow, Hideung1910 - 24503140 - 4040
** beurat:
  • Nilai rentang anu langkung handap nganggap 70 kaki kubik kai per ari.
  • Jangkauan nilai langkung luhur nganggap 90 kaki kubik kai per ari.
  • Beurat garing dina eusi 12 persen Uap.
  • Beurat héjo dina 40 nepi ka 60 persén eusi Uap.

Sadaya kandungan Uap dumasar kana dasar kai baseuh.

Faktor-faktor anu tiasa mangaruhan beurat kabelna

Beurat ari tiasa bénten-bénten gumantung kana tangkal naon anu dianggo sareng naha atanapi henteu kai na héjo atanapi garing. Ari tina kai héjo beuratna dua kali langkung tina hiji anu diwangun tina kai garing kusabab kai héjo ngagaduhan kandungan uap anu luhur pisan.

Ari anu diwangun tina log buleud ogé beuratna kirang tina ari anu diwangun tina potongan beulah. Nalika ngeunaan spésiés kai anu dianggo, anjeun kedah terang yén tangkal kai langkung beurat tibatan tangkal sanés. Pikeun tangkal ek anu biasa dianggo, anjeun kedah terang yén ek beureum tiasa langkung beurat tibatan ek bodas.

Ieu kusabab tangkal atos gaduh langkung kapadetan tibatan tangkal lemes sapertos pinus. Anjeun ogé kedah terang yén langkung lami kai disimpen di luar, éta bakal langkung énténg. Ngantepkeun hawa kai garing dina platform anu diangkat disebut bumbu kai sareng éta tiasa ngabantosan aranjeunna langkung enteng sareng kaduruk langkung saé.

Sakumaha Seurat Timbang kai?

Pikeun tali anu pinuh anu diwangun ku bur ek, anu anyar ditebang bakal beuratna dugi ka 4960 lbs. sareng 3768 pon. nalika garing. Pikeun tali pinuh ku ek atanapi pink, anu anyar diteukteuk bakal beuratna sakilo 4888 lbs. sareng 3528 pon. nalika garing. Ek bodas di sisi anu sanésna beuratna 5573 lbs. nalika baseuh sareng 4200 lbs. nalika garing.

Upami tali seuneu anjeun diwangun tina tangkal anu sanés, maka anjeun kedah terang yén tali kai apel anu énggal ditebang beuratna 4850 pon, abu héjo tiasa beuratna dugi 4184 pon, birch konéng tiasa beuratna 4312 pon sareng willow tiasa beuratna seueur 4320 pon. Ieu sadayana beurat hejo.

Janten anjeun tiasa sacara gampil kéngingkeun perkiraan sabaraha tali beurat anu beuratna, anjeun kedah ngabagi beurat ari pinuh tina jinis kai khusus ku tilu. Janten anjeun bakal terang sabaraha beurat hiji jinis kai garing khususna bakal beurat, anjeun kedah ngirangan sakitar 70% beurat héjo na.

Anjeun tiasa milarian online pikeun langkung seueur inpormasi ngeunaan beurat tali tina sababaraha jinis tangkal. Aya tabel anu disiapkeun anu bakal ngabantosan anjeun pikeun ngumpulkeun data, sareng anjeun ogé tiasa nganggo kalkulator online anu bakal ngabantosan anjeun sabaraha sabaraha tali tina jinis kai khusus dina sababaraha detik.

Kumaha Cara Ngukur Kayu Api?

Ieu mangrupikeun hal anu upami anjeun ngarencanakeun nganggo firewood, anjeun kedah diajar. Istilah anu leres pikeun kumaha anjeun ngukur kayu bakar aya dina tali, janten hiji atanapi dua tali kai, tapi aya ogé ari tali anu diukur bénten. Kalayan tali kai normal jangkungna 4 kaki, lébar 8 kaki, sareng jero 4 kaki anu 128 kaki kubik. Biasana ieu ditumpukkeun dina anu disebut najis kai, anu 4 x 4 x 8 kaki. Janten upami anjeun nguping aya jalma anu ngarujuk kana kai kai, éta naon hartosna.

Teras anjeun gaduh pangukuran anu sanés anu disebat tali raray. Tali kai mangrupikeun tumpukan tunggal anu jangkungna 4 méter sareng lébar 8 kaki, sareng sakitar antara 12 dugi 18 inci jero. Janten anjeun tiasa nyebatkeun éta ditumpuk pisan béda dibandingkeun sareng tali kai normal, sahingga umumna beuratna seueur pisan. Janten ieu mangrupikeun dua unit pangukuran anu anjeun kedah émut, nalika ngukur kai.

Sakumaha Seurat Timbang kai?

Ieu mangrupikeun patarosan anu langkung sesah kanggo dijawab kumargi teu aya beurat anu pasti sareng seueur faktor, anu kedah ditambihan. Misalna sapertos Basswood (Linden) sakitar kirang langkung 1990 lbs nalika garing dina ari, tapi upami masih héjo tiasa beuratna dugi ka 4410 lbs. Janten bari anjeun moal kéngingkeun nomer anu pasti, anjeun tiasa kéngingkeun sakedik ideu anu bakal ngabantosan dina nyandak kaputusan anjeun. Ieu pasti frustasi kumargi kuring henteu ngan ukur tiasa ngabéjaan sababaraha nomer, janten upami anjeun ngarencanakeun mindahkeun tali kai dina pick up anjeun. Abdi nyarankeun pisan ngalakukeunana dina sababaraha perjalanan.

Sanaos kuring henteu tiasa masihan anjeun nomer anu pas, kuring ngagaduhan perkiraan anu sakumaha caket kana rata-rata sababaraha kayu bakar anu langkung populér di Amérika Serikat. Anu kuring ngarepkeun bakal tiasa ngabantosan anjeun dina pamilarian, tapi upami kuring henteu ngadaptarkeun anu anjeun anggo. Ngarasa Luncat ninggalkeun koméntar sareng kuring panginten tiasa ngabantosan atanapi nunjuk anjeun ka arah anu ngalakukeun.

Sakumaha Seurat Timbangan kai Oak?

Ek mangrupikeun salah sahiji jenis kai anu paling umum di dunya, sareng sanés ngan ukur Amérika Serikat. Ieu alesan anu saé, éta mangrupikeun kai anu serbaguna anu kaduruk saé sareng henteu sesah pikeun dibagi. Éta ogé ngagaduhan bau anu saé nalika kaduruk, upami éta penting pikeun anjeun. Aya opat jinis anu badé dianggo jalma biasana nyaéta Bur, Beureum, Pin, sareng ek Bodas.

Perkiraan Pikeun Kai Wood

  • Bur Oak - Nalika éta masih héjo kasarna beuratna sakitar 4970 lbs, anu pastina bakal hartosna sababaraha perjalanan nalika anjeun angkat. Nalika éta garing, sakirana beuratna sakitar 3770 lbs, anu hartosna deui sababaraha perjalanan anu anjeun bakal perhatoskeun mangrupikeun téma anu umum pikeun ieu.
  • Beureum Sareng Pin Ék - Upami anjeun naros naha ieu babarengan, éta kusabab éta kalebet dina grup anu sami. Aranjeunna leres-leres paling enteng tina tangkal ek dina daptar ieu anu sumping dina 4890lbs nalika héjo. Teras upami parantos garing garing, beuratna sakitar 3530lbs. Janten deui waé anu miskin ngajemput bakal langkung seueur perjalanan.
  • Bodas Oak - Ek Bodas gampang anu paling beurat tina ek, beuratna sakitar 500lbs langkung ti payunna Bur Bur. Beuratna kira-kira 5580lbs nalika héjo, anu bakal ngadamel karya pondok tina naon anu anjeun nyobian. Komo nalika éta garing éta bakal beuratna langkung ti 4000lbs, sakitar sakitar 4210lbs.

Pikiran Kuring Dina Ek

Sedengkeun kuring resep pisan ek dina umumna, sareng mangrupikeun kai anu biasa kuring anggo di bumi kuring sorangan. Éta tiasa janten nyeri nalika ngeunaan ngangkut seueur éta, utamina nalika nyokot kuring ngan ukur ngamungkinkeun kuring nyandak sakitar 2000lbs anu di sisi luhur maka kalolobaan masarakat. Tapi sajaba ti beurat na, ek mangrupikeun jinis kai anu saé pikeun dianggo sareng nyarankeun pisan.

Sakumaha Seueur Tali Tina Kayu Pinus?

Sedengkeun kuring sacara pribadi sanés kipas tina ngagunakeun kai Pinus pikeun diduruk, kumargi éta téh softwood anu henteu kaduruk ogé kayu keras sapertos Oaks di luhur. Masih mangrupikeun jenis kai anu umum anu dianggo pikeun ngaduruk di Amérika Serikat, janten kuring kedah ngalebetkeun kana daptar ieu pikeun ngabantuan jalma saloba-gancangna. Aya tilu jinis pinus anu kuring sering naroskeun, sareng éta. Bodas Wétan, Jack, sareng Ponderosa anu sadayana beuratna sami upami garing anu ngareuwaskeun kuring.

Perkiraan Pikeun Kayu Pinus

  • Pinus Bodas Wétan - Cemara Bodas Wétan mangrupikeun orok tina grup, upami anjeun tiasa nyauran langkung 2000 lbs orok! Nalika éta héjo beuratna sakitar beuratna 2790lbs anu paling ringan dina sadaya daptar ieu. Nalika éta garing éta héd kasarna 500lbs, beuratna sakitar 2255lbs sadayana. Untungna ieu bakal motong sabaraha perjalanan anu anjeun kedah lakukeun!
  • Jack Pinus - Kami balik deui kana tanda 3000lbs ku kai ieu, kalayan éta sakitar 3205lbs tina perkiraan kuring. Éta héd sakedik beurat nalika parantos garing sadayana, caket kana tanda 2493lb.
  • Ponderosa Pinus - Hal anu nganggo Pinus Ponderosa nyaéta nahan cai langkung seueur tina kai Pinus. Janten beuratna langkung seueur tibatan anu sanés nalika baseuh, tapi nalika garing éta langkung enteng teras Jack. Kira-kira sakitar 3610 lbs nalika héjo, sareng 2340 pon upami garing. Ieu kejutan ageung pikeun kuring, tapi ngajantenkeun hirup janten langkung gampang nalika ngeunaan transportasi anu garing.

Pikiran Abdi Kana Pinus

Nalika kuring nyatakeun Cemara sanés kanggo kuring, tapi kuring ngartos naha jalma ngagunakeunana. Éta mangrupikeun kai anu umum, anu langkung énténg ti leuweung anu sanés. Anu ogé matak ngamudahkeun pikeun ngabagi, tapi henteu ogé kaduruk. Éta tiasa langkung mirah ogé kusabab éta mangrupikeun softwood, janten upami anjeun aya dina anggaran sareng henteu tiasa motong nyalira. Abdi tiasa kéngingkeun kunaon jalma kedah nganggo pinus.

Sakumaha Seueur Leuweung Anu Langkung Biasa Dina Kawat?

Nalika kuring tiasa daptar sababaraha jinis kai langkung sepi, kuring karaos fokus kana anu langkung umum bakal ngamungkinkeun kuring ngabantosan langkung seueur jalmi, tanpa leres-leres pisan. Ieu bisa disada anéh pikeun sabagian, tapi kuring parantos pendak sareng seueur anu ngamimitian anu nyarios seueur inpormasi anu luar biasa. Abdi resep nyobian sareng jaga saloba jalma dina pikiran anu mungkin.

Janten dina daptar ieu kuring bakal milarian jinis anu langkung umum sapertos Maple, Cherry, Birch, Elm, Hickory, sareng Douglas Fir. Sedengkeun sababaraha anu pangpayunna rada langkung ngartos, Douglas Fir bakal narik ati anjeun upami anjeun terang teuing ngeunaan kai. Éta pisan sapertos pinus sapertos dina kai lemes janten henteu kaduruk ogé anu sanés. Tapi éta masih kai anu populér pikeun dianggo, janten kuring hoyong kalebetkeun kana daptar.

Perkiraan Pikeun Jinis Kai Anu Langkung Biasa

  • Maple Pérak - Pérak Maple mangrupikeun kai anu saé pisan khususna nalika ngaduruk, éta ngagaduhan jumlah haseup anu handap, tapi panas anu pantes. Tapi dina hal beurat éta henteu goréng, kira-kira beuratna sakitar 3910 lbs nalika héjo. Éta ogé nyéépkeun seueur cai nalika héjo sareng ragrag sakedik nalika garing, caket kana 2760lbs.
  • Maple séjén - Kuring ngadamel Pérak nyalira kumargi éta rada benten sareng maple sanés, sedengkeun anu sanésna rada mirip janten aranjeunna sasarengan. Nalika aranjeunna héjo beuratna 4690lbs anu mengesankan, sareng nalika garing éta langkung caket kana 3685lbs.
  • Cherry Hideung - Tangkal Blach Cherry anu saé pikeun aya batubara nalika ngaduruk ngajantenkeunana cukup populér ogé. Lamun datang ka éta beurat unseasoned, éta kasarna datang dina 3700lbs. Saatos anjeun garingkeun, éta leungitna sakitar 700lbs lebet dina 2930lbs.
  • Kertas Birch - Paper Birch mangrupikeun jinis tangkal Birch anu langkung populér pikeun diduruk ku jalma, sabab ngagaduhan panas anu pantes, sareng bau na raoseun raoseun. Tapi dina hal beuratna lumayan beurat, beuratna 4315lbs nalika héjo. Teras saatos parantos dibumbuan leres saéna caket tanda 3000lbs.
  • Elm Beureum - Sedengkeun masarakat ngabakar Amérika, sareng Siberian Elm. Kuring yakin Beureum langkung umum sareng kai langkung saé upami anjeun milih Elm. Éta kai lumayan beurat nalika héjo, anu sakitar 4805lbs. Teras turun ogé langkung ti 1500lbs nalika anjeun garing, sumping dina 3120lbs.
  • Bitternut Hickory - Hickory mangrupikeun kai atos beurat, anu matak hésé dibelah, tapi ngajantenkeun alus teuing diduruk. Kalayan Bitternut lebet dina 5040lbs nalika héjo, sareng sakitar 3840lbs nalika garing.
  • Shagbark Hickory - Shagbark Hickory ngan rada beurat maka tara Bitternut na, sakitar dina 5110lbs nalika héjo. Saatos Anjeun garing éta turun ogé rada, janten ngadeukeutan 3957lbs.
  • Douglas Fir - Sakumaha ceuk kuring sateuacan Douglas Fir mangrupikeun softwood, janten sanés anu pangsaéna pikeun diduruk. Anu anjeun bakal perhatoskeun sami sareng Pines dina beurat. Kalayan tali héjo Douglas Fir janten sakitar 3324lbs, sareng saatos garing janten 2975lbs.

Tips Tambahan Pikeun Ngaduruk Kayu Kayu

Beulah kai saatos anjeun motong éta bakal ngalaan bagian jero kai kana angin sareng matahari ngamungkinkeun garing langkung gancang. Sacara umum, leutik anjeun ngabagi kai langkung gancang dina usumna.

Nanging, meulah kai anu alit teuing bakal nyababkeun anjeunna langkung gancang ngaduruk dina kompor kai anjeun anu ngajantenkeun ngaduruk sapeuting hese ku sakumpulan potongan kai leutik.

Abdi resep ngantunkeun sababaraha potongan kai anu langkung ageung anu dibagi dua sakali tiasa dianggo pikeun ngabeuleum seuneu nalika wengi. Potongan-potongan ieu kaduruk langkung laun, ngamungkinkeun seueur batubara dina kotak seuneu énjing énjing pikeun gampang ngahurungkeun seuneu.

Tumpukkeun kai dina palét, blok atanapi 2 × 4 sareng hindarkeun tumpukan kai langsung anjeun dina taneuh. Hal ieu ngamungkinkeun hawa ngiderkeun handapeun kai sareng nyegah Uap taneuh sareng serangga tina nembus tumpukan kai anjeun.

Pilih lokasi anu nampi seueur matahari usum panas anu bakal nyepetkeun prosés pangeringan. Nyingkahan daérah anu poék sareng rindang caket bumi anjeun anu tiasa ngamajukeun tumuh kapang dina seuneu anjeun.

Pondok kayu bakar anu ditutupan mangrupikeun tempat anu saé pikeun nyimpen kembang api tapi upami anjeun henteu ngagaduhan aksés ka héd, tutup kayu api anjeun ku terpal pikeun nyegah hujan sareng salju tina nembus kai.

Nalika nganggo terpal éta penting pikeun ngan ukur nutupan bagian luhur 1/3 tina tumpukan kai. Hal ieu ngamungkinkeun terpal pikeun mayungan firewood tina hujan sareng salju, tapi ogé ngamungkinkeun angin nembus kai pikeun garing sina ngirangan beurat kayu bakar.

Beurat Kayu Api - Sacara Sakabéh

Lampu firewood anu langkung lami langkung gampang, ngaduruk langkung panas sareng ngahasilkeun kirang creosote tibatan kayu bakar baseuh atanapi héjo.

Kanggo hasil anu pangsaéna, rencanana payun. Potong kayu bakar anjeun mimiti sareng biarkan matahari sareng angin garing kai sateuacan anjeun nyobian ngadurukna. Percanten ka abdi …… meuleum kayu bakar bumbu damel pemanasan ku kai langkung pikaresepeun.

Eusi