Syarat pikeun mésér bumi di California

Requisitos Para Comprar Casa En California

Syarat pikeun mésér bumi di California

Syarat pikeun mésér bumi di California. Persiapan mésér bumi mimiti anjeun di California? Jalan pikeun boga imah tiasa janten perjalanan anu pikaresepeun, tapi éta ogé tiasa sakedik pisan. Untungna, aya seueur program sareng tips anu dirancang pikeun ngabantosan. Kami bakal ngiringan anjeun ngalangkungan sababaraha diantarana.

Program Mésér Bumi Mimiti California

Anjeun panginten panginten kumargi anjeun cicing di Golden State, anjeun kedah ngahémat puluhan rébu kanggo pambayaran sareng gaduh kiridit sampurna pikeun lolos ka pinjaman bumi.

Untungna, éta henteu salawasna kasus. Program homebuyer mimitina-waktos Agénsi Keuangan Perumahan California ieu dirancang pikeun ngabantosan anjeun mésér bumi, henteu paduli kaayaan kauangan atanapi kiridit anjeun.

1. Program Pinjaman Konvensional CalHFA

Pikeun saha éta Anu mésér kalayan kirang artos kanggo pambayaran.

Program Pinjaman Konvensional CalHFA didesain pikeun ngabantosan pembeli bumi mimitina-waktos California kéngingkeun pinjaman konvensional kalayan bayaran anu handap. Pinjaman konvensional mangrupikeun pinjaman bumi tradisional anu ditawarkeun ngalangkungan bank sareng serikat kiridit.

Pinjaman konvensional CalHFA mangrupikeun pinjaman jangka panjang 30 taun, anu hartosna yén anu nginjeum bakal mayar pembayaran pinjaman salami 30 taun. Anu nginjeum panghasilan murah tiasa kéngingkeun tingkat suku bunga langkung handap tina pasar upami aranjeunna nganggo CalHFA pikeun kéngingkeun hipotik konvensional.

CalHFA bakal ngabantosan anjeun milarian lender anu mumpuni pikeun ngolah jinis pinjaman ieu.

Syaratna diantarana:

  • Skor kiridit minimum 660. Anu nginjeum panghasilan murah anu layak tiasa cocog pikeun pinjaman ieu kalayan skor sahandapeun 660. Pikeun dianggap panghasilan rendah, anjeun kedah gaduh panghasilan kirang tina atanapi sami sareng 80% ti Panghasilan Median Fannie Mae Area pikeun daérah anjeun. Upami anjeun kéngingkeun langkung ti ieu, anjeun bakal kedah skor kiridit sahenteuna 680 .
  • 43% atanapi babandingan hutang-ka-panghasilan langkung handap. Ieu ngarujuk kana sabaraha artos anjeun mayar dina tagihan atanapi hutang dibagi ku sabaraha anjeun kéngingkeun sateuacan pajak unggal bulan. Anggap hutang anjeun $ 2.000 per bulan sareng anjeun kéngingkeun $ 6,000 per bulan. Babandingan DTI anjeun bakal $ 2.000 / $ 6,000 = .33, atanapi 33%.
  • Panghasilan henteu tiasa ngaleuwihan wates panghasilan California ku county. Pariksa wates kabupatén anjeun pikeun mastikeun panghasilan anjeun henteu ngaleuwihan éta.
  • Mimiti status pembeli bumi. Anjeun tiasa henteu cocog upami ieu sanés hipotik anjeun anu munggaran.
  • Parantosan kursus pendidikan pembeli bumi. Anjeun tiasa mendakan kursus anu disarankeun dina Website CalHFA .

Anjeun panginten ogé kedah nyumponan sarat khusus tina tukang nginjeumkeun. Pinjaman bumi CalHFA ilaharna ngagaduhan pilihan pambayaran handap sakumaha 3% tina nilai bumi anjeun. Anggap pinjaman bumi anjeun $ 200,000, salaku conto. Anjeun ngan ukur butuh pambayaran panghandapna $ 6,000.

Tarip hipotik pikeun program ieu biasana dihandap tina tingkat pasar, tapi biasana langkung luhur tibatan harga program pinjaman bumi anu didukung ku pamaréntah.

2. Program Pinjaman Konvensional CalPLUS

Pikeun saha éta Anu mésér anu peryogi bantosan kéngingkeun dana kanggo nutup biaya.

Pinjaman Konvensional CalPLUS hadir sareng sadaya fitur Program Konvensional CalHFA kalayan kauntungan tambahan pikeun tiasa ngabiayaan biaya panutupan anjeun kalayan pinjaman gratis.

Kumaha ieu jalanna? Pinjaman CalPLUS ditawarkeun sasarengan sareng Program Minat Nol (ZIP) CalHFA. Peminjam tiasa mayar biaya nutupna nganggo ZIP, anu masihan aranjeunna pinjaman sami sareng 2% atanapi 3% tina jumlah hipotik.

Pinjaman ZIP ieu gaduh tingkat bunga 0% sareng pambayaran ditangguhkeun pikeun hirup pinjaman bumi anjeun. Ieu ngandung harti yén anjeun moal mayar pinjaman deui dugi ka ngajual, ngabiayaan deui, atanapi mayar kiridit.

Kanggo kapentingan bantosan biaya panutupan, anu nginjeum CalPLUS bakal mayar tingkat bunga anu langkung luhur tibatan peminjam pinjaman CalHFA anu sanés.

Syaratna diantarana:

  • Skor kiridit minimum 660 pikeun peminjam berpenghasilan rendah, minimal 680 pikeun jalma anu henteu minuhan sarat panghasilan murah.
  • Babandingan DTI tina 43% atanapi kirang.
  • Panghasilan henteu tiasa ngaleuwihan wates panghasilan California ku county. Pariksa wates kabupatén anjeun pikeun mastikeun panghasilan anjeun henteu ngaleuwihan éta.
  • Mimiti status pembeli bumi.
  • Parantosan kursus pendidikan pembeli bumi. Anjeun tiasa mendakan kursus anu disarankeun dina Website CalHFA .

Pinjaman CalPLUS ogé tiasa dianggo sareng program MyHome CalHFA pikeun bantosan pambayaran; Gulung ka handap pikeun ningali bagian kami dina MyHome.

3. Program Pinjaman CalHFA FHA

Pikeun saha éta Anu mésér anu hoyong tingkat hipotik anu handap.

Program pinjaman CalHFA FHA mangrupikeun pinjaman hipotik homebuyer munggaran anu didukung ku Administrasi Perumahan Federal A.S. Pinjaman FHA langkung aman pikeun peminjam dibandingkeun sareng pinjaman konvensional sabab didukung ku pamaréntah féderal. Hasilna, pinjaman ieu condong ngagaduhan tingkat bunga anu langkung handap dibanding pinjaman konvensional. Pinjaman ieu ogé ngamungkinkeun peminjam setoran sakedik 3,5%.

Pinjaman CalHFA FHA mangrupikeun pinjaman tetep 30 taun sareng ditawarkeun ngalangkungan sebagian besar tukang pinjaman California.

Syaratna diantarana:

  • Skor kiridit minimum 660.
  • Babandingan DTI tina 43% atanapi kirang.
  • Panghasilan henteu tiasa ngaleuwihan wates panghasilan California ku county. Pariksa wates kabupatén anjeun pikeun mastikeun panghasilan anjeun henteu ngaleuwihan éta.
  • Mimiti status pembeli bumi.
  • Parantosan kursus pendidikan pembeli bumi. Anjeun tiasa mendakan kursus anu disarankeun dina Website CalHFA .
  • Syarat FHA Tambahan. FHA ngagaduhan persyaratan detil penghasilan sareng properti nyalira anu kedah anjeun minuhan pikeun kéngingkeun.

4. Program pinjaman CalPLUS FHA

Pikeun saha éta Peminjam FHA anu peryogi bantosan kéngingkeun dana kanggo nutup biaya.

Pinjaman CalPLUS FHA kalebet fitur anu sami sareng pinjaman CalHFA FHA, tapi ku manpaatna tambahan pikeun tiasa ngagunakeun ZIP pikeun ngabayarkeun mayar biaya panutupan anjeun, sapertos hipotik CalPLUS konvensional.

Inget yén pinjaman ZIP ditawarkeun dina 2% atanapi 3% tina total jumlah pinjaman sareng gaduh tingkat bunga 0% dina pembayaran anu tunda pikeun hirup pinjaman hipotik anjeun.

Nanging, anjeun bakal gaduh tingkat suku bunga hipotik anu langkung luhur ku pinjaman ieu.

ZIP tiasa digabungkeun sareng program MyHome ngeunaan pinjaman ieu, janten anu nginjeum ogé tiasa kéngingkeun bantosan ku pangmayaran.

Syaratna diantarana:

  • Skor kiridit minimum 660.
  • Babandingan DTI tina 43% atanapi kirang.
  • Panghasilan henteu tiasa ngaleuwihan wates panghasilan California ku county. Cék watesan tina na kabupaten pikeun mastikeun panghasilan anjeun henteu ngaleuwihan éta.
  • Mimiti status pembeli bumi.
  • Parantosan kursus pendidikan pembeli bumi. Anjeun tiasa mendakan kursus anu disarankeun dina Website CalHFA .
  • Syarat FHA Tambahan. FHA ngagaduhan persyaratan detil penghasilan sareng properti nyalira anu kedah anjeun minuhan pikeun kéngingkeun.

5. Program Pinjaman CalHFA VA

Pikeun saha éta Samaun California, tanaga militér ayeuna, atanapi pasangan anu masih hirup.

Pinjaman CalHFA VA dimaksudkeun pikeun ngabantosan anggota militér anu ayeuna atanapi tilas nampi pembiayaan kanggo bumi na. Pinjaman bumi ieu dibiayaan ku Departemen Urusan Veteran sareng biasana gaduh tingkat hipotik anu langkung handap tina pasar, henteu kedah mayar, sareng mangrupikeun pinjaman tetep 30 taun.

Syaratna diantarana:

  • Anggota militér tugas ayeuna Samaun atanapi ayeuna, atanapi pasangan anu masih hirup. Anjeun tiasa mendakan langkung seueur inpormasi ngeunaan eligibility dina halaman wéb VA .
  • Skor kiridit minimum 660.
  • Babandingan hutang-ka-panghasilan 43% atanapi kirang.
  • Panghasilan henteu tiasa ngaleuwihan wates panghasilan California ku county. Pariksa wates kabupatén anjeun pikeun mastikeun panghasilan anjeun henteu ngaleuwihan éta.
  • Parantosan kursus pendidikan pembeli bumi. Anjeun tiasa mendakan kursus anu disarankeun dina Website CalHFA .
  • Komisi pembiayaan. Kaseueuran peminjam pinjaman VA kedah mayar biaya pembiayaan, nyaéta perséntase alit tina jumlah pinjaman. Nanging, anjeun tiasa nganggo program MyHome pikeun ngabantosan biaya ieu sareng biaya panutupan sanés.

CalHFA tiasa ngabantosan anjeun milarian anu masihan pinjaman anu paling saé pikeun a Injeuman VA .

6. Program Pinjaman CalHFA USDA

Pikeun saha éta Anu mésér mésér bumi di daérah padesaan.

Program pinjaman CalHFA USDA cocog pikeun anu mésér bumi mimitina anu badé mésér bumi di luar kota-kota gedé di California. Pinjaman bumi ieu dibiayaan ngalangkungan Dinas Pertanian AS sareng ngagaduhan seueur manpaat, kalebet pilihan pembiayaan 100% (henteu aya sarat mayar). Pinjaman CalHFA USDA mangrupikeun pinjaman tetep 30 taun.

Syaratna diantarana:

  • Harta di padesaan. Taroskeun sareng CalFHA pikeun nangtoskeun naha lokasi anu tangtu dimana anjeun badé balanja mumpuni.
  • Skor kiridit minimum 660.
  • Babandingan hutang-ka-panghasilan 43% atanapi kirang.
  • Panghasilan henteu tiasa ngaleuwihan wates panghasilan USDA ku kabupatén. Wates panghasilan USDA Éta bénten sareng anu di California, janten penting pikeun mastikeun yén anjeun kéngingkeun langkung tina maksimum pikeun daérah anjeun.
  • Parantosan kursus pendidikan pembeli bumi. Anjeun tiasa mendakan kursus anu disarankeun dina Website CalHFA .
  • Syarat USDA Tambahan. Pinjaman USDA gaduh syarat penghasilan nyalira sareng detil properti anu anjeun kedah minuhan kanggo tiasa kéngingkeun.

7. Program Pitulung Pembayaran CalHFA Turun

Pikeun saha éta Anu mésér anu peryogi bantosan kéngingkeun dana pikeun pambayaran.

Program bantuan pembayaran handap CalHFA ngabantosan anjeun mayar biaya mayar anjeun saatos ditutup. Pinjaman ieu tiasa digabungkeun sareng program CalHFA anu sanés salami anjeun nyumponan sarat penghasilan. Program utama anu nawiskeun bantuan pambayaran nyaéta program Bantuan MyHome, anu kalebet aturan khusus pikeun padamel sakola sareng pemadam kebakaran sareng peminjam pinjaman VA.

Program bantosan MyHome

Program ieu asalna dina bentuk pinjaman anu nyayogikeun anu kirang tina: $ 10.000 atanapi 3% tina nilai pinjaman bumi anjeun nalika nutup kaseueuran pinjaman, kecuali pinjaman FHA anu ngamungkinkeun dugi ka 3,5%. Pinjaman ieu tiasa dianggo pikeun ngabantosan pambayaran atanapi biaya panutupan anjeun.

Pinjaman MyHome mangrupikeun pinjaman anu ditangguhkeun, janten teu aya pembayaran dugi ka anjeun mayar pinjaman atanapi jual atanapi ngabiayaan deui properti éta. Nanging, henteu sapertos ZIP, pinjaman MyHome ngeusi bunga, anu bakal aya hutang salian ti kepala sekolah saatos pinjaman na.

Pikeun cocog pikeun program ieu, anjeun kedah janten pembeli bumi pertama kalina sareng minuhan padoman penghasilan.

MyHome pikeun Karyawan Sakola, Karyawan Dinas Kebakaran, sareng Peminjam Pinjaman VA

Aturan khusus ieu kanggo para pembeli bumi anu mimiti nyaéta: guru California atanapi padamel di sakola K - 12 atanapi pemadam kebakaran atanapi karyawan sanésna sanés. Pinjaman ieu nyayogikeun 3% tina nilai bumi dina bentuk pinjaman bunga sederhana anu ditangguhkeun. Teu aya wates $ 10.000.

Anu nginjeum injeuman VA, henteu paduli dimana aranjeunna padamelan, ogé dibebaskeun tina wates $ 10.000.

Program Nasional pikeun Anu Mésér Bumi Mimiti

Sanaos seueur program sareng hibah munggaran-waktos anu ditawarkeun di tingkat propinsi atanapi lokal, aya seueur tawaran pinjaman sacara nasional anu eunteung tina tawaran CalHFA.

Sababaraha pilihan pinjaman sayogi di nasional anu tiasa saé pikeun pembeli mimitina kalebet:

  • Fannie Mae sareng Freddie Mac 3% pilihan pembayaran turun. Duanana Fannie sareng Freddie nawiskeun sababaraha pilihan pikeun pembeli anu badé kéngingkeun hipotik kalayan ngan ukur mayar 3%. Unggal program ngagaduhan sarat anu béda ngeunaan wates panghasilan sareng naha anjeun kedah janten pembeli bumi anu munggaran.
  • Pinjaman FHA. Jenis injeuman ieu saé pikeun pemula sabab ngamungkinkeun skor kiridit anu langkung handap sareng pangmayaran handap anu handap. Nyatana, dimungkinkeun pikeun kéngingkeun pinjaman sareng pambayaran 3,5% sareng skor kiridit 580. Upami anjeun gaduh langkung artos kanggo pembayaran handap, anjeun tiasa disatujuan ku skor anu langkung handap tina 580.
  • Pinjaman USDA. Pinjaman ieu ngamungkinkeun peminjam di daérah anu mumpuni pikeun kéngingkeun pinjaman kalayan teu mayar. Aranjeunna umumna meryogikeun skor kiridit sahenteuna 640, sanaos tiasa diturunkeun.
  • Injeuman VA. Upami anjeun mangrupikeun anggota Samaun atanapi jasa jasa anu mumpuni, pilihan pembayaran gajian 0 pinjaman VA mangrupikeun cara anu sanés pikeun mésér bumi.

Sababaraha program mésér bumi anu tiasa ngabantosan pembeli mimitina kalebet:

  • Tatangga panto alus. Program ieu ditawarkeun ku Departemen Perumahan sareng Pangwangunan Perkotaan sareng ngamungkinkeun guru, aparat kapulisian, petugas pemadam kebakaran, sareng EMT mésér bumi milik HUD anu kapilih di daérah anu layak kalayan potongan 50%.
  • Program Pembeli Siap HomePath. Program ieu, ditawarkeun ku Fannie Mae, ngamungkinkeun para pembeli mésér sipat anu dicandak ku Fannie Mae sakedik mayar 3%, kalayan poténsial nampi dugi ka 3% harga bumi dina bantosan biaya. Nutup.

5 syarat konci pikeun ngagaleuh bumi di California

Naon sarat pikeun ngagaleuh bumi di California? Naon anu kuring kudu cocog pikeun pinjaman bumi? Ieu dua patarosan anu paling umum di kalangan pembeli bumi di Golden State, sareng anjeun bakal mendakan waleran pikeun duanana di handap.

Nalika ngeunaan sarat pikeun mésér bumi, aya bédana gedé antara pembeli tunai sareng anu nganggo pinjaman bumi.

  • Jalma anu mayar kontan kanggo bumi henteu meryogikeun pembiayaan hipotik, janten kaseueuran barang di handap henteu berlaku pikeun aranjeunna.
  • Tapi éta paling tina pembeli di California ngalakukeun Anggo pinjaman bumi nalika ngagaleuh bumi. Janten dinten ieu urang bakal nyarios ka pemirsa éta.

Kalayan pernyataan dédéngéan éta di luar jalan, ieu sababaraha kabutuhan konci pikeun ngagaleuh bumi di California:

1. Tabungan kanggo pambayaran.

Umumna (tapi henteu teras-terasan) pembayaran anu diperyogikeun nalika ngagaleuh bumi di California. Éta tiasa dibasajankeun 3% dugi ka 20% tina harga beuli, gumantung kana jinis pinjaman anu dianggo sareng faktor sanés. Anggota militér sareng veteran sering tiasa cocog pikeun pinjaman bumi VA, anu nawiskeun pembiayaan 100%. Program pinjaman FHA, anu khusus dipikaresep ku pembeli mimitina-waktos di California, ngamungkinkeun peminjam ngadamel pambayaran 3,5%.

Nalika pangmayaran turun mangrupikeun sarat umum pikeun ngagaleuh bumi di California, artos henteu kedah kaluar tina saku anjeun nyalira. Poe ieu, seueur program pinjaman ngamungkinkeun panggunaan kado pembayaran. Ieu nalika sobat, dulur, dunungan, atanapi donor anu disatujuan sanés masihan anjeun artos kanggo nutupan sababaraha atanapi sadayana investasi awal anjeun.

2. Ngajaga kiridit anu saé.

Skor kiridit mangrupikeun sarat konci sanés nalika mésér bumi di California. Anjeun panginten parantos nguping ngeunaan pentingna kiridit saé nalika badé nampi pinjaman. Peminjam kalayan skor kiridit langkung luhur umumna ngagaduhan waktos anu langkung gampang pikeun kualifikasi pembiayaan hipotik sareng condong kéngingkeun tingkat bunga anu langkung saé.

Teu aya titik cut-off anu dianggo ku bank sareng perusahaan hipotik. Beda-beda antara hiji ka anu séjén. Kitu cenah, kaseueuran tukang pinjaman ayeuna resep ningali skor 600 atanapi langkung luhur ti para peminjam milari pinjaman bumi. Tapi éta ngan ukur trend umum, éta henteu diatur dina batu.

Intina nyaéta skor anu langkung luhur bakal ningkatkeun kasempetan anjeun mésér bumi di California nalika nganggo pinjaman bumi.

3. Ngatur beban hutang anjeun.

Jumlah hutang anjeun ogé tiasa mangaruhan kamampuan anjeun kéngingkeun pembiayaan hipotik. Janten, éta mangrupikeun sarat konci sanés kanggo mésér bumi di California. Khususna, éta babandingan tina total hutang anjeun anu ngulang deui kana pendapatan bulanan anjeun anu leres-leres penting.

Dina jargon injeuman, ieu katelah babandingan hutang-ka-panghasilan. Babandingan ieu nunjukkeun sabaraha pendapatan anjeun pikeun hutang bulanan anjeun. Éta ngabantosan perusahaan hipotek pastikeun anjeun henteu ngagaduhan hutang teuing (kalayan ditambahan pinjaman bumi).

Sapertos sareng skor kiridit, ieu mangrupikeun syarat mésér bumi California anu tiasa béda-béda ti hiji perusahaan hipotik ka perusahaan anu sanés. Saenyana, babandingan hutang-ka-panghasilan anjeun sadayana kedah turun di handap 43%. Tapi éta sanés aturan anu sesah sareng gancang. Faktor sanés ogé diperhatoskeun.

4. Ngabuburit dokumén kauangan anjeun.

Dokuméntasi mangrupikeun sarat umum pikeun ngagaleuh bumi di California. Nalika anjeun ngadaptarkeun pinjaman bumi, anjeun bakal dipénta pikeun rupa-rupa dokumén kauangan. Anu masihan pinjaman bakal ngagunakeun éta pikeun mastikeun panghasilan sareng asét anjeun, riwayat pinjaman anjeun, sareng aspek sanés kaayaan kauangan anjeun.

Dokumén anu biasa dipénta kalebet pernyataan bank anu anyar, pangiriman pajak sareng formulir W-2 ti dua taun ka pengker, mayar gagang, sareng dokumén anu aya hubunganana sareng kauangan anu sanés. Peminjam padamelan nyalira kedah nyayogikeun dokumén tambihan, sapertos pernyataan untung rugi (P&L).

5. Peunteun bumi.

Upami anjeun ngagunakeun pinjaman bumi kanggo ngagaleuh bumi di California, harta éta sigana bakal ditaksir sateuacan pembiayaan. Janten, pangajen bumi mangrupikeun sarat konci sanés nalika ngagaleuh bumi.

Salami prosés ieu, penilai bumi anu terlatih sareng anu dilisensikeun bakal ngadatangan bumi sareng ngaevaluasi éta di jero sareng luar. Penilai bakal nyayogikeun perkiraan tina nilai milik di pasar perumahan ayeuna. Anu masihan pinjaman hoyong mastikeun yén jumlah anu mayar kanggo harta éta nunjukkeun harga pasar anu saleresna.

Salaku pembeli bumi, leres-leres henteu seueur anu kedah dilakukeun nalika prosés penilaian. Anu masihan pinjaman bakal ngajadwalkeunana sareng penilai bakal ngintunkeun laporan na ka anu masihan pinjaman. Éta ngan ukur kedah diémutan.

Penilaian bumi ogé nandeskeun pentingna ngadamel nawar pinter dumasar kana kaayaan pasar ayeuna. Upami anjeun nawiskeun jumlah anu langkung luhur tibatan nilai pasar, properti éta moal ditaksir ku harga beuli anu disatujuan. Ieu tiasa nyiptakeun roadblock pikeun persetujuan hipotik.

Janten aya anu gaduh, lima tina sarat luhur pikeun ngagaleuh bumi di California.

Ringkesan

California ngagaduhan seueur pilihan program anu sayogi pikeun pembeli bumi mimitina. Mimiti, ngalakukeun panilitian anjeun ngeunaan Website CalHFA pikeun nangtoskeun program mana anu dipikaresep ku anjeun. Teras, mimitian prosés pra-persetujuan sareng diajar ngeunaan pilihan anjeun. Akhirna, pasangan sareng agén perumahan lokal pikeun milarian bumi impian anjeun di California.

[cutatan]

Eusi