Naha iPhone Kuring Nyarios Saran Kaamanan Dina Wi-Fi? Ngalereskeun!

Why Does My Iphone Say Security Recommendation Wi Fi

Anjeun muka aplikasi Setélan pikeun nyambungkeun iPhone anjeun ka Wi-Fi, sareng sadayana henteu kunanaon dugi ka aya bewara 'Saran Kaamanan' dina handapeun nami jaringan Wi-Fi. 'Euh-oh,' saur anjeun. 'Kuring hacked!' Tong hariwang: anjeun henteu - Apple ngan ukur milari anjeun. Dina tulisan ieu, kuring bakal ngajelaskeun naha anjeun ningali Saran Kaamanan dina Setélan Wi-Fi iPhone anjeun jeung naha Apple kalebet Saran Kaamanan pikeun ngabantosan anjeun aman dina online.



Naon 'Saran Kaamanan' dina Setélan iPhone, iPad, sareng iPod Wi-Fi?



Saran Kaamanan ngan ukur nembongan dina Setélan -> Wi-Fi dina iPhone, iPad, atanapi iPod nalika badé nyambung kana jaringan Wi-Fi anu kabuka - jaringan tanpa kecap akses. Nalika anjeun ngeklik ikon inpormasi biru
, anjeun bakal ningali peringatan Apple ngeunaan naha jaringan Wi-Fi kabuka tiasa teu aman sareng rekomendasi na tentang kumaha ngonpigurasikeun router nirkabel anjeun.

Ketok kana tombol inpormasi (gambar) di belah katuhu nami jaringan pikeun ngungkabkeun penjelasan Apple pikeun peringatan ieu. Penjelasanana berbunyi:



naha teu iphone abdi Cicing off acak

Jaringan anu kabuka henteu masihan kaamanan sareng ngalaan sadaya patalimarga jaringan.
Konpigurasikeun router anjeun pikeun nganggo jinis kaamanan WPA2 Personal (AES) pikeun jaringan ieu.

Naon Bedana Jaringan Anu Buka sareng Ditutup?

Jaringan anu kabuka nyaéta jaringan Wi-Fi anu teu ngagaduhan kecap akses. Ieu umumna anu anjeun tiasa mendakan di warung kopi, bandara, sareng sakitar tempat sanés anu ditawarkeun Wi-Fi gratis. Jaringan anu kabuka tiasa bahaya sabab saha waé anu tiasa aksés kana jaringan éta, sareng upami jalma anu salah ngagabung kana jaringan éta meureun tiasa ningali pamilarian, login wéb, sareng data sénsitip sanésna tanpa idin anjeun ku 'spionase' dina iPhone, iPad, iPod, atanapi komputer anjeun.

Di sisi anu sanésna, jaringan anu katutup nyaéta - anjeun tebak - jaringan anu nganggo kecap akses. Apple nyarios yén anjeun kedah 'ngonpigurasikeun router anjeun pikeun nganggo kaamanan WPA2 Personal (AES)', anu mangrupikeun bentuk kaamanan jaringan Wi-Fi anu aman pisan. Jinis kaamanan WPA2 Pribadi diwangun-ka kaseueuran router anu modéren sareng ngamungkinkeun kecap konci jaringan anu kuat anu sesah pisan diretas.



Naha Jaringan Wi-Fi Buka Henteu Aman?

Téoritis, saha waé anu nyambung naon waé Jaringan Wi-Fi tiasa 'nénjo' kana patalimarga internét anu dikirim sareng ditampi ku alat sanés dina jaringan. Naha aranjeunna tiasa ngalakukeun naon waé anu aya di lalu lintas éta gumantung kana naha sambungan kana halaman wéb khusus aman.

Anjeun tiasa yakin yén halaman wéb anu terpercaya anu ngabutuhkeun anjeun pikeun ngirimkeun kecap konci anjeun atanapi inpormasi pribadi anu sanés nganggo sambungan anu aman pikeun énkripsi data anu dikirim tina iPhone anjeun kana halaman wéb atanapi aplikasi, sareng sabalikna. Upami aya anu néwak lalu lintas internét anu datang ka sareng ti iPhone anjeun tina halaman wéb anu aman, anu bakal aranjeunna tingali mangrupikeun sakumpulan gobbledy-gook énkripsi.

Nanging, upami anjeun henteu nyambung ka halaman wéb anu aman, peretas panginten tiasa ningali sadayana anu dikirim sareng ditampi ku alat anjeun, kalebet kecap akses sareng halaman anu anjeun buka. Pikeun seueur halaman wéb, henteu janten masalah. Kieu sababna:

Upami anjeun ngan ukur maca tulisan dina halaman wéb anu anjeun henteu kedah lebet, anjeun henteu ngirim atanapi nampi inpormasi pribadi anu pantes dipaling. The New York Times sareng seueur halaman wéb berita utama anu sanés sareng blog henteu nyandikeun tulisan dina halaman wébna pikeun alesan éta.

Kumaha Kuring Ngahartoskeun Upami Halaman Wéb Anu Aman Dina iPhone, iPad, atanapi iPod Kuring?

Anjeun tiasa sacara gampil terang naha anjeun nyambung kana halaman wéb anu aman di Safari dina iPhone, iPad, atanapi iPod ku ningali palang alamat di luhur layar: Upami halaman wéb aman, anjeun bakal ningali sakedik konci salajengna kana nami halaman wéb.

aplikasi youtube moal dimuat

Cara anu sanés pikeun nyaritakeun naha halaman wéb aman atanapi henteu nyaéta mariksa naha nami domain dimimitian ku http: // atanapi https: //. The 's' tambahan nangtung pikeun ngamankeun. Situs wéb anu dimimitian ku https aman (kacuali aya masalah, dina hal ieu anjeun bakal ningali peringatan) sareng halaman wéb anu dimimitian ku http henteu.

Naon Bedana Konci Hideung sareng Kunci Héjo Dina Safari?

Bédana konci hideung sareng konci héjo nyaéta jenis sertipikat kaamanan (disebut ogé sertipikat SSL) anu dianggo halaman wéb pikeun énkripsi pangunjung. Konci hideung hartosna halaman wéb nganggo a Domain Divalidasi atawa Organisasi Divalidasi sertipikat sareng konci héjo hartosna halaman wéb nganggo Validasi ngalegaan sertipikat.

Naha Konci Héjo Langkung Aman tibatan Konci Hideung Di Safari?

Henteu - énkripsi tiasa sami. Kadua konci héjo sareng hideung tiasa gaduh tingkat enkripsi anu sami. Bédana na nyaéta Green Lock umumna hartosna yén perusahaan anu ngaluarkeun sertipikat SSL kana halaman wéb (disebat a otoritas bijil) ngalakukeun langkung seueur panilitian pikeun mastikeun yén perusahaan anu gaduh halaman wéb nyaéta perusahaan anu kuduna gaduh halaman wéb.

Anu kuring hartosna nyaéta ieu: Saha waé anu tiasa mésér sertipikat SSL. Kuring tiasa ngadaptar bankofamerlcaaccounts.com (perhatoskeun hurup leutik 'L' anu katingalina sapertos 'i') dinten ieu, clone situs web Bank of America, sareng mésér sertipikat SSL janten jalma bakal ningali konci hideung di gigir palang alamat di luhur tina layar.

Upami kuring nyobian mésér Validasi ngalegaan sertipikat, otoritas sertipikat bakal gancang sadar yén kuring sanés Bank Of America sareng mungkir pamundut kuring. (Kuring moal ngalakukeun ieu, tapi kuring nyebatkeun éta salaku conto sakumaha gampangna peretas ngamangpaatkeun jalma online.)

Aturan jempol nyaéta kieu: Entong ngalebetkeun inpormasi pribadi anu sénsitip dina halaman wéb anu henteu ngagaduhan konci dina palang alamat di luhur layar.

Upami Anjeun hoyong cicing Nyaan Aman Dina Jaringan Wi-Fi

Ayeuna urang parantos ngabahas kunaon éta nyaéta aman pikeun nyambung ka ngamankeun halaman wéb sareng aplikasi nganggo Wi-Fi, abdi badé awas ngeunaan ieu: Upami anjeun ragu, entong. Cara anu pangsaéna pikeun tetep aman nyaéta henteu pernah lebet kana bank anjeun atanapi akun online penting sanés nalika dina jaringan kabuka. Inpormasi na énkripsi, tapi sababaraha peretas ogé nyaan alus. Percanten kana peujit anjeun.

Naon Anu Kedah Kuring Laksanakeun Nalika Kuring Ningali 'Saran Kaamanan' Dina iPhone Kuring?

Saran kuring nyaéta: nuturkeun rekomendasi Apple! Upami anjeun kéngingkeun bewara Saran Kaamanan nalika dina jaringan Wi-Fi bumi anjeun, tambahkeun kecap akses kana jaringan anjeun gancang-gancang. Anjeun bakal ngalakukeun ieu nganggo router Wi-Fi anjeun. Teu mungkin pikeun kuring ngajelaskeun kumaha carana ngalakukeun éta pikeun unggal router dina pasaran, janten kuring bakal nyarankeun skim gancang manual router anjeun atanapi Googling nomer modél router anjeun sareng 'dukungan' kanggo kéngingkeun bantosan.

Tetep Aman Ka ditu!

Kami parantos nyarioskeun kunaon iPhone anjeun nyarioskeun Saran Kaamanan dina setélan Wi-Fi, bédana antara jaringan Wi-Fi anu kabuka sareng anu ditutup, naha anjeun biasana aman naha anjeun nyambung kana jaringan Wi-Fi anu kabuka atanapi katutup - sakumaha salami halaman wéb anu anjeun sambungkeun aman. Hatur nuhun parantos maca, sareng upami anjeun ngagaduhan koméntar, patarosan, atanapi masalah anu sanés perkawis masalah ieu, kersa ngantunkeun koméntar ieu di handap!