Kumaha Cara Nyiptakeun Pajak Pikeun Kahiji Kali

Como Hacer Taxes Por Primera Vez

Kumaha Cara Nyiptakeun Pajak Pikeun Kahiji Kali. Ngeusian pajeg pikeun pertama kalina tiasa setrés. Tapi anu teratur tiasa ngaleungitkeun sababaraha setrés anjeun. Nyaho naon dokuméntasi sareng matéri anu anjeun peryogikeun mangrupikeun tempat anu saé pikeun ngamimitian, utamina upami anjeun prihatin ninggalkeun inpormasi konci. Upami anjeun nuju siap-siap ngalengkepan pangiriman pajak anjeun, ieu mangrupikeun rincian tina dokumén anu anjeun kedah kumpul.

1. Bentuk panghasilan

Pikeun ngalengkepan pangiriman pajak anjeun, anjeun kedah narik sadayana bentuk pajak anu nunjukkeun sabaraha artos anjeun taun kamari. Anjeun kedah nyatet sadayana penghasilan kena anjeun, kalebet penghasilan tina padamelan mandiri, tunjangan pangangguran, sareng minat naon waé anu anjeun peroleh tina inpéstasi investasi atanapi tabungan.

Upami anjeun padamelan salami taun pajak sateuacanna, inpormasi gaji sareng gaji anjeun bakal muncul dina a wujud W-2 . Panghasilan tina bunga, dividen, atanapi padamelan nyalira dilaporkeun dina Wangun 1099 . Saha waé anu ngaluarkeun formulir ieu kedah di kirimkeun dugi ka akhir Januari. Ku sabab kitu, anjeun kedah ngawaskeun kotak surat anjeun.

Nalika anjeun nampi formulir W-2 atanapi 1099 , mangrupakeun ide anu saé pikeun marios éta sareng pastikeun inpormasi pribadi anjeun leres. Anjeun tiasa ogé nyocogkeun panghasilan anu dilaporkeun dina bentuk pajak anjeun sareng naon anu muncul dina gaji terakhir anjeun pikeun sataun (atanapi catetan pribadi anjeun upami anjeun padamelan mandiri).

Catet yén IRS anjeun ogé nampi salinan W-2 atanapi 1099 anu anjeun tampi. Maka, penting pisan pikeun anjeun mastikeun yén sagala rupa dina bentuk-bentuk éta akurat.

2. Pernyataan kontribusi IRA

Upami anjeun ngahémat artos dina akun pensiunan individu ( Nuju ), aya dua alesan anu saé pikeun gaduh dokuméntasi nunjukkeun naon anu anjeun nyumbang dina waktos pajak. Mimiti, anjeun tiasa ngirangan sababaraha atanapi sadayana sumbangan anjeun pikeun sataun éta. Pikeun taun pajak, anjeun tiasa ngahémat dugi ka $ 5,500 dina IRA tradisional (atanapi $ 6.500 upami anjeun umur 50 atanapi langkung). Kontribusi naon waé anu anjeun bikeun ku tenggat waktos pengajuan pajak April ogé tiasa dikirangan.

Savers anu nyumbang kana Roth IRA tiasa ngumpulkeun Kredit Saver. Kiridit ngirangan tanggungan pajak anjeun pikeun dolar taun pikeun dolar. Pikeun taun pajak 2016, anjeun tiasa nungtut kiridit pajak pikeun ngahémat dugi ka $ 2.000 upami anjeun jomblo (atanapi dugi ka $ 4,000 upami anjeun nikah ngajukeun pengembalian pajak gabungan). Kamampuh anjeun ngaku kiridit gumantung kana pendapatan kotor anjeun anu disaluyukeun.

3. Kuitansi pikeun biaya anu dikurangan

Déduksi ngirangan panghasilan kena pikeun sataun anjeun. Aranjeunna tiasa ngirangan jumlah pajak anu anjeun utangkeun atanapi ningkatkeun jumlah pengembalian dana anjeun. Anjeun panginten tiasa ngirangan salah sahiji atanapi langkung barang-barang ieu dina pajak anjeun:

  • SPP sareng biaya
  • Kapentingan pinjaman mahasiswa
  • Bunga gadai
  • Ngalihkeun biaya
  • Biaya milarian padamelan
  • Pangeluaran bisnis henteu dibales
  • Biaya perjalanan bisnis
  • Sumbangan amal
  • Premi asuransi kasehatan upami anjeun padamelan mandiri
  • Waragad médis
  • Pajak perumahan atanapi perumahan pribadi

Kanggo sababaraha biaya ieu, sapertos pinjaman mahasiswa atanapi bunga pinjaman bumi, anjeun bakal nampi formulir pajak dina surat. Pikeun klaim pangirangan anu sanés, anjeun kedah ngalacak kuitansi anu nunjukkeun tanggal béa, jumlah, saha éta mayar, sareng naon artina. Tanpa jalan satapak anu saé, anjeun tiasa mendarat dina cai panas upami IRS mutuskeun pikeun ngaudit kadatangan anjeun.

Ganda parios deui pajeg anjeun

Sakali anjeun parantos ngumpulkeun sadaya dokumén anjeun, anjeun tiasa ngamimitian ngalebetkeun nomer dina pengembalian pajak anjeun. Naha anjeun mutuskeun ngajukeun pajak anjeun sacara éléktronik atanapi dina kertas, anjeun kedah verifikasi formulir pajak anjeun sateuacan dikintunkeun. Salah ngitung atanapi nempatkeun titik desimal dina tempat anu salah tiasa ngarusak sadaya pamulangan pajak anjeun.

Tips pikeun ngalebetkeun pajak pikeun pertama kalina

Anjeun teu tiasa ngartos sapinuhna hal penting dina kahirupan dugi ka mimiti dilakukeun: naek sapédah anjeun, kéngingkeun padamelan munggaran, sareng pajak.

Ngeusian pamulangan pajeg anjeun mangrupikeun salah sahiji ritus dewasa ngalangkungan anu sigana tiasa kasaput ku misteri dugi ka anjeun calik pikeun file pikeun pertama kalina.

Warta anu saé na nyaéta filing pajeg pikeun anu munggaran biasana rada teu nyeri. Mamang Sam bahkan akhirna mayar anjeun!

Prosés pajak penghasilan saleresna dimimitian dina dinten mimiti damel anjeun, nalika anjeun ngalengkepan formulir W-4.

Formulirna kalebet lembar kerja dimana anjeun tiasa nyaritakeun inpormasi dasar, sapertos naha anjeun parantos nikah atanapi ngagaduhan tanggungan, sareng milarian kumaha anjeun tiasa kéngingkeun tunjangan.

Dumasar kana nomer ieu, perusahaan anjeun bakal nahan artos tina masing-masing gaji anjeun, anu bakal arah pajak penghasilan anjeun.

Anjeun tiasa nyungkeun artos tambahan kanggo ditahan tina unggal cek upami anjeun ngantisipasi tagihan pajak anu langkung luhur tibatan normal anu anjeun kedah tutup.

Leres, pajak penghasilan dikumpulkeun sapanjang taun, sanés ngan ukur 15 April.

Ngeusian pulangan pajak mangrupikeun salah sahiji cara pikeun netep sareng Paman Sam. Upami anjeun henteu nahan cekap pajak tina gajih anjeun salami sataun, anjeun panginten kedah mayar saldo, tapi upami henteu, anjeun bakal nampi pengembalian dana.

Kumaha upami anjeun freelancer?

Kanggo sabagéan ageung Pagawé Leupas, jawaban na mah enya.

Upami anjeun kontraktor bebas atanapi proprietor tunggal bisnis leutik, anjeun kedah mayar perkiraan pajak dina triwulan.

Daripada nampi W-2, jalma anu padamelan nyalira nampi Formulir 1099-MISC ti nasabah bisnis mana waé anu nyayogikeun santunan sanés pagawé. Kalayan W-2 atanapi 1099-MISC anjeuna, anjeun siap ngalengkepan pangiriman pajak anu munggaran. Tapi anu IRS Form 1040 anu anjeun kedah filekeun?

Éta gumantung kana pajeulitna kaayaan pajeg anjeun:

  • 1040EZ kanggo anu mayar pajak tunggal anu henteu nganggo tanggungan sareng teu aya hipotik anu hoyong nungtut potongan standar.
  • 1040A kanggo jalma lajang atanapi nikah anu gaduh bumi, ngagaduhan tanggungan, sareng hoyong nungtut kiridit pajeg atanapi pangirangan, tapi ogé henteu hoyong ngaéstisikeun sadaya deduksi na.
  • 1040 kanggo jalma anu gaduh usahana sorangan, gaduh penghasilan nyéwa, atanapi hoyong ngencarkeun potongan.

Hindarkeun kasalahan ngalebetkeun pajak ieu

Newbies komo filer pajeg Samaun ngalakukeun kasalahan umum anu tiasa nunda ngabalikeun duit pajak atanapi memicu audit IRS anu pikasieuneun.

Entong hadir . Upami anjeun filer tunggal sareng kéngingkeun langkung ti $ 12,200 di 2019, anjeun kedah ngajukeun pengembalian pajak. Upami anjeun henteu ngajukeun, henteu ngan ukur poténsial hukuman, tapi anjeun ogé tiasa kaleungitan pengembalian dana upami dunungan anjeun nahan pajak panghasilan tina gajih anjeun.

Berkas pangunjung deui tanpa gaduh dokumén anu diperyogikeun. Upami anjeun henteu ngalaporkeun panghasilan sareng pengeluaran anu leres, anjeun panginten tiasa mayar langkung atanapi kirang ti anu anjeun kedahkeun.

Langkung parah, upami IRS ngaaudit anjeun sareng mendakan kasalahan pajak anjeun, anjeun tiasa ditagih hukuman 20% tambahan tina pajak anu anjeun utangkeun.

Gagal file dina status anu leres . Ngeusian kaayaan salah tiasa mahal. Salaku conto, upami anjeun kolot tunggal sareng murangkalih gumantung, éta tiasa janten teu disarankeun pikeun file dina status tunggal, anu gaduh pangirangan standar $ 12,200. Upami anjeun cocog salaku kapala rumah tangga, upami anjeun cocog, anjeun bakal nampi pangirangan standar anu langkung saé $ 18.350.

Entong wincik nalika anjeun tiasa . Upami anjeun ngagaduhan seueur biaya, itemizing panginten mangrupikeun pilihan langkung pinter tibatan bade nganggo deduksi standar. Hal-hal sapertos tagihan médis, suku bunga hipotik, sareng sumbangan amal tiasa nambihan dugi ka jumlah anu penting nalika ditataan.

Entong ngalaporkeun sadaya penghasilan anjeun . Upami anjeun ngasilkeun artos tina ramé anu sanés, henteu ngalaporkeun penghasilan tiasa nyababkeun masalah sareng IRS, sareng anjeun panginten anjeun moal tiasa ngaku biaya anu aya hubunganana anu tiasa nurunkeun pamayaran pajeg anjeun. Salaku conto, supir Uber tiasa ngirangan biaya operasi mobil sapertos gas, minyak, asuransi, perbaikan, sareng seueur deui.

File pajeg nyalira upami anjeun teu yakin kumaha ngalaksanakeunana . Nalika anjeun ngalebetkeun pajak teu leres, anjeun tiasa kaleungitan artos sareng janten gaduh gangguan sareng IRS. Upami anjeun peryogi bantosan, tingali propésional - éta mangrupakeun cara anu mampu sareng henteu aya rasa nyeri pikeun file sacara leres. Sareng deuih, parangkat lunak pajak ayeuna damel prosés gampang.

Eusi