Naha iPhone Kuring Panas? Batré Kuring ogé Nguras! The Fix.

Why Does My Iphone Get Hot

Salah sahiji masalah paling umum anu biasa kuring tingali salaku téknisi Apple nyaéta iPhone anu overheating. Kadang-kadang iPhone ngaraos ngan rada haneut tibatan kuduna, sareng waktos anu sanésna tonggong iPhone panas pisan karaosna siga éta bakal ngabeuleum panangan anjeun. Jalan anu mana waé, upami anjeun ngagaduhan iPhone, iPod, atanapi iPad anu panas, hartosna aya anu lepat . Hayu atuh nebak:

Batré iPhone Anjeun Naha Ngaleueur ogé? Anjeun Teu Nyarios!

Upami anjeun milari cara anu pangsaéna pikeun ningkatkeun umur batre iPhone anjeun , parios tulisan kuring anu paling kawéntar, 'Naha Batré iPhone Kuring Maot Gancang' , kanggo tip anu parantos ngabantosan jutaan jalma. Di ieu tulisan, Kuring bakal ngajelaskeun naha iPhone anjeun janten panas pisan sareng nunjukkeun persis kumaha cara ngalereskeunana. Upami anjeun henteu paduli kunaon iPhone anjeun janten panas sareng hoyong luncat ka katuhu pikeun ngalereskeun , éta ogé henteu kunanaon.



Upami anjeun langkung resep nonton tibatan maca, parios kami Naon anu bakal kajadian upami anjeun nyepeng pedal kana logam jam sareng jam, ngadorong mesin sakumaha héséna tiasa angkat? Mesinna bakal panas teuing sareng nganggo seueur bénsin. Éta leres pisan naon anu lumangsung iPhone anjeun.



CPU iPhone anjeun kuat pisan anu jarang ngagunakeun 5% kapasitas na. Upami anjeun maca halaman ieu nganggo Safari dina iPhone anjeun, iPhone anjeun kedah raoseun sareng asik: Anjeun ngalipet. Nalika anjeun muka aplikasi sapertos Safari, sapertos ngagancangkeun tina stop, iPhone anjeun nganggo langkung seueur CPU pikeun ngalaksanakeun kaayaan tapi sakedik pisan aplikasi na dimuat.

IPhone anjeun panas teuing kusabab CPU na dirévasi dugi ka 100% sanajan layar pareum sareng éta aya dina saku anjeun.

Dina 99% kasus, nalika iPhone anjeun panas, anjeun ngagaduhan masalah parangkat lunak. Éta anu saurna, upami anjeun muragkeun telepon anjeun dina ember cai na saterusna éta dimimitian overheating, anjeun panginten ngagaduhan masalah hardware. Upami iPhone anjeun garing, teraskeun maca:

Beda sareng mobil anjeun anu ngan ukur gaduh hiji supir anu ngendalikeun mesinna, iPhone ngagaduhan seueur 'supir', atanapi aplikasi, masing-masing ngajalankeunana sakaligus sareng ngagaduhan 'pedal akselerator' nyalira anu sanggup ngarobih CPU dugi ka 100 %. Salah sahiji aplikasi anjeun parantos jahat sareng éta nyepeng pedal kana logam. Misi anjeun, upami anjeun milih pikeun nampi éta, nyaéta milari aplikasi mana anu salah laku sareng lirénna.

Anjeun detektif, sareng kuring terang anjeun tiasa ngatur padamelan éta. Abdi badé ngawartosan anjeun leres pisan kumaha nangtukeun mana aplikasi anu nyababkeun iPhone anjeun panas teuing sareng kumaha cara ngeureunkeunana. Urang badé mimitian ku solusi anu paling saderhana heula, sareng upami masalahna tetep, kuring bakal nunjukkeun kumaha pencét masalah iPhone anu panas ku 'palu ageung' janten urang terang éta dibereskeun pikeun saé.

Kumaha Cara Diagnosa Sareng Ngalereskeun iPhone Anu Panas

1. Tutup Aplikasi Anjeun

Mimiti hal-hal munggaran: Urang kedah ngébréhkeun beban gawé dina iPhone anjeun sabisa-bisa, janten hayu tutup aplikasi anjeun . Pencét dua kali Tombol Home (tombol bunderan di handapeun tampilan iPhone anjeun), sareng gesek unggal aplikasi (kecuali anu ieu, upami anjeun maca dina iPhone anjeun) dina luhur layar.

Upami iPhone anjeun henteu ngagaduhan tombol Imah, buka konci aplikasi ku cara ngagésér ti handapeun layar ka tengah layar. Gesek hiji aplikasi ka luhur sareng mareuman layar luhur pikeun nutup dina iPhone anjeun.

Upami anjeun parantos réngsé, ketok dina Safari sareng balikeun deui kana tulisan ieu!

2. Tingali Pikeun Aplikasi Nubruk: Bagéan 1

Sabaraha aplikasi anu nabrak iPhone anjeun?

Tanya ka diri sorangan, 'Iraha iPhone kuring mimiti mimiti panas teuing? Naha leres saatos kuring masang aplikasi anu tangtu? ' Upami kitu, aplikasi khusus éta tiasa janten anu ngalanggar.

Peryogi petunjuk? Sirah ka Setélan -> Privasi -> Analisis & Perbaikan -> Data Analytics pikeun daptar sadaya anu parantos nabrak dina iPhone anjeun.

naha telepon kuring nyangkut dina logo apel

Normal pikeun ningali sababaraha éntri dina daptar ieu kusabab file log tungtungna ogé di dieu, tapi upami anjeun ningali aplikasi anu sami didaptarkeun sababaraha kali, anjeun ngagaduhan masalah dina aplikasi éta. Catetan: Upami masalahna parantos lami sareng anjeun henteu terang aplikasi mana anu ngamimitian masalah, éta ogé henteu kunanaon - kantun angkat ka léngkah salajengna.

Henteu Sadaya Aplikasi iPhone Didamel Sarua

Kalayan langkung ti 1 juta aplikasi di App Store, anjeun tiasa pastikeun aya sababaraha anu gaduh bug atanapi dua. Upami anjeun tiasa, cobian unduh aplikasi anu sanés anu hakékatna sami. Misalna, upami anjeun ngaunduh 'Bird Sounds Pro', cobian 'Songbird' atanapi 'Squawky'.

Upami anjeun henteu sanggup nyobian aplikasi anu sanés, cobian hapus sareng pasang deui tina App Store. Pencet jeung tahan ikon aplikasi dina layar Utama dugi ka menu aksi gancang nembongan. Teras, ketok Hapus Aplikasi -> Hapus Aplikasi -> Hapus pikeun uninstall aplikasi.

Pikeun masang aplikasi deui, buka App Store sareng anggo tab Search pikeun mendakanana. Teras, ketok ikon awan pikeun masang deui aplikasi dina iPhone anjeun.

3. Tingali Pikeun Aplikasi Nubruk: Bagéan 2

Upami CPU iPhone anjeun nyaéta mesin, batréna nyaéta bénsin. Upami aplikasi nganggo seueur umur batré, éta pajak CPU iPhone anjeun. Aplikasi tiasa nabrak di tukangeun iPhone anjeun upami nganggo batréna henteu saimbang pisan.

Buka Setélan -> Batré sareng tingali daptar aplikasi dina bagian Pamakéan Batré pikeun ningali aplikasi mana anu nganggo umur batre paling seueur sareng ngaidentipikasi aplikasi anu tiasa nyababkeun iPhone anjeun janten panas.

4. Pareuman iPhone Anjeun Pareum Sareng Deui

Éta ngalereskeun saderhana, tapi mareuman iPhone anjeun sareng ngabalikan deui tiasa ngalereskeun masalah minor anu numpuk kalayan waktos. Upami salah sahiji masalah parangkat lunak éta nyababkeun iPhone anjeun janten panas, masalahna tiasa direngsekeun.

Upami anjeun ngagaduhan modél iPhone 8 atanapi langkung lami, pencét jeung tahan kenop daya dugi ka 'slide to power off' nembongan dina layar. Upami anjeun gaduh iPhone X atanapi modél anu langkung énggal, pencét sareng tahan tombol sampingna sareng tombol polumeu atanapi polumeu ka handap sakaligus dugi 'slide to power off' nembongan.Teras, nganggo ramo ka gesek ikon kakuatan di layar .

Normal pikeun iPhone anjeun pikeun nyandak 20 atanapi 30 detik pikeun mareuman. Pikeun ngaktipkeun iPhone anjeun deui, pencét sareng tahan kakuatan (iPhone 8 ka luhur) atanapi tombol sisi (iPhone X sareng anu langkung énggal) dugi logo Apple némbongan dina layar, teras lepaskeun.

5. Pastikeun Aplikasi Anjeun Apdet

Pamekar aplikasi (istilah anu dipikaresep pikeun programer komputer anu ngadamel aplikasi iPhone) henteu teras ngaleupaskeun pembaruan pikeun nambihan fitur-fitur anyar - seueur waktos, pembaruan parangkat lunak dirancang pikeun ngalereskeun bug. Sakumaha anu parantos kami diskusikeun, bug parangkat lunak tiasa nyababkeun iPhone anjeun panas teuing, janten penting pikeun mastikeun aplikasi anjeun mutahir.

Buka App Store teras ketok ikon Akun anjeun di sudut katuhu luhur layar. Gulung ka handap tingali naha aya apdet aplikasi sayogi. Ketok pembaruan di gigir aplikasi naon anu anjeun hoyong perbarui, atanapi ketok Perbarui Sadayana pikeun ngapdet unggal aplikasi sakaligus.

6. Perbarui Software iPhone anjeun

Patarosan salajengna: 'Naha aya pembaruan parangkat lunak pikeun iPhone kuring?' Apple sacara berkala ngaleupaskeun pembaruan parangkat lunak anu ngungkulan masalah anu timbul, sababaraha diantarana tiasa nyababkeun aplikasi tangtu salah laku sareng iPhone anjeun janten panas. Pikeun mariksa, sirah kana Setélan -> Umum -> Pembaruan Parangkat Lunak .

Upami aya pembaruan, cobian dipasang - éta tiasa ngalereskeun masalah anjeun. Catetan: Upami iPhone anjeun nyarioskeun yén pembaruan henteu tiasa dipasang sabab henteu cekap gudang, anjeun tiasa nyolok iPhone anjeun kana komputer nganggo iTunes atanapi Finder sareng nganggo komputer pikeun ngapdet parangkat lunak anjeun. Kalayan kecap séjén, upami anjeun nganggo komputer pikeun ngamutahirkeun parangkat lunak iPhone anjeun, anjeun moal mupus nanaon pikeun ngosongkeun rohangan dina telepon anjeun.

7. Reset Sadaya Setélan

Upami anjeun parantos nyobian léngkah-léngkah di luhur sareng iPhone anjeun masih panas, Reset Sadaya Setélan ku pos ka Setélan -> Umum -> Reset Sadaya Setélan .

Ngetok 'Reset Sadaya Setélan' mupus kecap akses Wi-Fi (jadi pastikeun anjeun terang anjeun sateuacan anjeun ngalaksanakeunana), ngareset wallpaper anjeun, sareng malikkeun setélan sanésna kana standarna dina aplikasi Setélan. Éta moal ngahapus salah sahiji data dina iPhone anjeun. Kuring parantos ningali éta ngalereskeun masalah sareng aplikasi anu teu leres.

8. The Big Hammer: DFU Mulangkeun iPhone Anjeun

Upami anjeun parantos ngalaksanakeun sagala léngkah di luhur sareng iPhone anjeun tetep panas, waktuna pencét masalahna palu gedé. Anjeun ngagaduhan masalah parangkat lunak anu langkung jero anu kedah dibasmi. Kami badé nyadangkeun iPhone anjeun ka iCloud, DFU mulangkeun telepon anjeun nganggo iTunes atanapi Finder, sareng balikeun nganggo cadangan iCloud anjeun.

Anjeun ogé tiasa nganggo iTunes atanapi Finder kanggo nyadangkeun sareng mulihkeun telepon anjeun, tapi kuring parantos ningali hasil anu langkung saé 'di lapangan' nganggo iCloud. Artikel dukungan Apple nunjukkeun kumaha cara nyetél sareng mulangkeun tina cadangan iCloud dina 3 léngkah. Upami anjeun (resep seueur anu sanés) parantos bébérés rohangan cadangan dina iCloud, kuring parantos nyerat tulisan sanés anu ngajelaskeun kumaha ngalereskeun cadangan iCloud janten anjeun moal kabur ruang deui.

Salajengna, anggo iTunes (PC sareng Mac ngajalankeun macOS 10.14 atanapi langkung) atanapi Panimu (Macs ngajalankeun macOS 10.15 atanapi langkung énggal) ka balikkeun iPhone anjeun ka setelan pabrik . Saatos éta réngsé sareng iPhone anjeun nyarios Halo dina layar, coplokkeun iPhone anjeun tina komputer (enya, ieu leres-leres OKÉ) sareng turutan léngkah-léngkah na