Kumaha Alami Ngusir Kelenci ti Kebon Anjeun

How Naturally Repel Rabbits From Your Garden

Kumaha cara alami ngusir kelenci ti kebon anjeun?

Kelenci betah di bumi dina lansekap terbuka sareng semi terbuka. Anjeun bakal mendakan aranjeunna ampir dimana-mana, kitu ogé di kebon leuweung anu sepi. Kelenci ngali liang sareng utamina aktif nalika wengi. Gumantung kana waktos taun, aranjeunna tuang sagala jinis héjo sapertos jukut, dahan, akar, sareng kulit kai.

Ilaharna a kalinci bakal ngalahirkeun sababaraha kali sataun. Kusabab aranjeunna cicing dina grup, aranjeunna tiasa nyababkeun seueur ngali sareng ngali karusakan di kebon. Upami kebon anjeun dipager sakuriling sareng pager, maka kamungkinan na langkung alit tibatan pepelakan anjeun bakal didahar ku kelenci.

Pangusir kelenci buatan alam

Kumaha ngusir kelenci. Ieu sababaraha saran pikeun nyingsieunan kelenci

Jaga tempatna bersih: éta disarankeun yén sakumna daérah janten bersih pisan. Penting pikeun ngaleungitkeun situs nalungtik, nurunkeun jukut éta tiasa luhur, sareng ngagaru.

Anggo panangkaran buatan sendiri: Ieu bakal meryogikeun cai, deterjen, sareng sakedik lada. Salaku rekomendasi, disarankeun pikeun ngagabungkeun unsur-unsur sareng cai panas, supados campuran langkung saé. Upami anjeun langkung resep kami nawiskeun ngusir organik anu ngalangkungan langkung ti 3.000 m2 atanapi cikiih rubah

Ngusir bahan kimia tiasa janten pilihan anu hadé; kudu dicatet yén anu granulated atanapi nyemprot biasana mangaruhan rasa sareng bau kelenci ngarah moal ngadeukeutan daérah bari.

Anggo palindung tangkal : Pelindung ieu tiasa dipésér dimana waé tempat jual bahan sareng meryogikeun ngabungkus tangkal dina batangna dugi ka jangkungna sakitar dua kaki.

Melak bawang bodas tatangkalan : nyingsieunan sanés ngan ukur oray sareng mol tapi ogé kelenci, sahingga melak unsur ieu tiasa janten bantosan pikeun ngajaga kebon atanapi kebon dijaga.

Tempatkeun pager, kalayan ciri anu parantos ditangtoskeun, sapertos bagian internal na henteu nawiskeun rohangan terbuka sahingga kelenci tiasa nyaring.

Pamakéan ultrasound : aranjeunna teu kaampeuh pikeun kelenci sareng kelinci. Penting pikeun nempatkeunana dina daérah paséa sahingga urang nyegah aranjeunna tina aksés ka daérah ieu. Teu kedah dilebetkeun kana kebon.

Pamakéan sora : sora anjing babaung, atanapi gorowok garuda. Sora ieu ngahubungkeun aranjeunna sareng ayana manusa, moro, atanapi garuda anu mangrupikeun predator alami na.

Pangusir kelenci rubah : Foxhounds mangrupikeun prédator kelenci, sareng bau cikiih nyiptakeun perasaan sieun dina kelenci. Sieun mangrupikeun genetik dina kelenci

Kumaha kelenci panén tangkal sareng tangkal

Aranjeunna gaduh pangaruh ngarusak dina gugah. Éta kedah diperhatoskeun yén aranjeunna henteu paduli ngadahar jukut, sababaraha buah atanapi sayuran, atanapi babakan tangkal.

Sadayana anu tiasa ngahontal kelenci tiasa didahar. Kelenci tiasa tuang kebon papanjangan dina kirang ti hiji wengi.

Di sisi séjén, nyaéta cikiih anjeun , éta biasana kacida ngabahayakeun sanés ngan ukur pikeun pepelakan tapi ogé pikeun manusa. Emih kelinci pisan basa; éta tiasa ngagaduhan panyakit anu ditularkeun ngalangkunganana.

Tutuwuhan sareng tatangkalan anu ngusir kelenci

Tutuwuhan anu ngusir kelenci. Sababaraha tatangkalan entong resep kelenci sareng haré, tapi raos sato ieu ogé bénten.

Aya pepelakan anu umumna mendakan ngeunah pisan, sareng aya pepelakan anu tiasa toksik. Tinjauan pepelakan anu aranjeunna henteu resep tiasa didakan di handap ieu.

Tangkal jeung balung

  • Acer (Maple)
  • Aesculus hippocastanum (Chestnut kuda)
  • Ailanthus (tangkal surga)
  • Alnus (Umur)
  • Amelanchier (Tangkal Currant)
  • Aralia (Iblis Leumpang Tongkat)
  • Arctostaphylos (bearberry)
  • Azalea Betula (Birch)
  • Buddleia davidii (Kukupu semak)
  • Tangkal kotak (Tepi Sawit)
  • Callicarpa (buah bersih)
  • Kampus radicans (Kembang terompet)
  • Carpinus betulus (Pokok tanduk)
  • Castanea sativa (Chestnut manis)
  • Clematis (tangkal anggur)
  • Cornus (Dogwood)
  • Corylopsis (hazel palsu)
  • Cotoneaster (Dwarf medlar)
  • Crataegus (Hawthorn)
  • Daphne (Tangkal cabé)
  • Erica tetralix (Heath umum)
  • Euonymus Éropa (Kardinal urang Kagungan )
  • Fagus sylvatica (Beech)
  • Forsythia (Bel cina)
  • Gaultheria (Téh gunung)
  • hedera (Ivy)
  • Hypericum (Rusa jarami)
  • Ilex (Holly)
  • Juglans (Walnut, walnut)
  • Kalmia latifolia (Tangkal séndok)
  • Liriodendron tulipifera (Tangkal Tulip)
  • buckthorn kurang ajar (Boksdoorn)
  • Magnolia x soulangeana (Beverboom)
  • Magnolia Starry (Stermagnolia)
  • Mahonia (Mahoni Bush)
  • Perovskia Philadelphus (Boer melati)
  • Platanus (Pesawat)
  • Picea (Simpen)
  • Pinus (The)
  • POPLAR (Balsam poplar)
  • Physcomitrella patén (Amérika Kulon balsam poplar)
  • Potentilla fruticosa (Ganzerik)
  • Prunus padus (Céri manuk)
  • Prunus serotina (Céri manuk Amérika)
  • Rhumnus (Tangkal kokotor, buckthorn)
  • Rhododendron Ribes (Currant, gooseberry, black currant)
  • Robinia (Akasia)
  • Rhus (Tangkal cuka)
  • Salix purpurea (willow pait)
  • Sambucus (Elderberry)
  • Sorbaria sorbifolia (Gunung spirea)
  • Spiraea (Otot rungkun)
  • Stephanandra (Buah Cranberry)
  • Symphoricarpos (Snowberry)
  • Tangkal Yew (tangkal racun)
  • Teuerium (Gamander)
  • Vaccinium (Buah beri biru)
  • Viburnum (Bola salju)
  • Vitis (Anggur)

VEGETABLES

  • Allium (bawang, bawang)
  • Asparagus officinalis (Asparagus)
  • Cucurbita (Waluh)
  • Lycopersicon lycopersicum (Tomat)
  • Asclepias (Carrot peterseli)
  • Rheum rhabarbarum (Rhubarb)
  • Solanum tuberosum (kentang)

HERBA

  • Artemisia dracunculus (Naga)
  • Mentha (Salaku)
  • Basilicum Ocimum (Basil)
  • Origanum vulgare (Marjoram)
  • Satureja (Batu thyme, gurih)
  • Thalictrum (intan)

Tatangkalan taunan

  • Ageratum houstonianum (Méksiko)
  • Begonia x semperflorens (Ngabuburit)
  • Calendula officinalis (Marigold)
  • Cleome hasslerana ( kumis ucing )
  • Mirabilis jalapa (Wengi)
  • Pelargonium (Taman geranium)

PERENNIAL JEUNG 2-TAUN

  • Acaena (nut spiny)
  • Acanthus (hogweed)
  • Achillea tomentosa (Yarrow)
  • Aconitum (Monkshap)
  • Ajuga repens (Zen héjo)
  • Agapanthus (Bakung Afrika)
  • Alcea (Hollyhock)
  • Alchemilla (Awéwé mantel )
  • Alyssum (Cikal Perisai)
  • Anaphalis (Siberian Edelweiss)
  • Aquilegia (Columbine)
  • Artemisia (wormwood, mugwort)
  • GUNUNG (Janggot Embe)
  • Asarum europaeum (Mansoor)
  • Astillbe (Plume Spire)
  • Bergenia cordifolia (Tutuwuhan Cobbler)
  • Brunnera (Kaukasia hilap-kuring-henteu)
  • Centranthus (Valerian beureum, kembang spur)
  • Cimicifuga (Pérak lilin )
  • Coreopsis (Panon Awéwé)
  • Delphinium (Larkspur)
  • Dicentra (Patah hati)
  • Dictamnus (Tutuwuhan kembang api)
  • Digitalis (Foxglove)
  • Doronicum (Cinyusu kembang sun )
  • Echinops (Bullet Thistle)
  • Epilobium Epimedium (Kembang Elf)
  • Eupatorium (Royal Herb)
  • Euphorbia ( Euphorbia )
  • Filipendula (Jangjangan)
  • Gaillardia (Kokardebloem)
  • Geranium (Puncak beak)
  • Geum (Kecap kuku)
  • Helleborus (Bau bau hellebore )
  • Hemerocallis (Daylily)
  • Batuk (Funkia, jantung lir)
  • Iberis (cucuk cabé)
  • Iris germanica sareng siberica (Lily)
  • Kniphofia (Panah Seuneu)
  • Lamium (Jaring Tuna Rungu)
  • Lavandula (Lavender)
  • Ligularia (Palang Herb)
  • Liriope (Jukut Lily)
  • Campanulaceae (Lobelia)
  • Lupinus (Lupin)
  • Lysimachia (deui)
  • Macleya (poppy)
  • Mallow (ramuan kéju)
  • Meconopsis (Jagong Poppy)
  • Monarda (Tutuwuhan Bergamot)
  • Myosotis (Tong hilap ka abdi)
  • Nepeta (Catnip)
  • Pachysandra Paeonia (Peony)
  • Persicaria (Rébuan simpul)
  • Phlox subulata (Kruipphlox)
  • Potentilla (Ganzerik)
  • Primrose (Primrose)
  • Prunella (Rambut)
  • Pulsatilla (Hérbal lalaki liar)
  • Pulmonaria ( Pulmonaria )
  • Ranunculus (Buttercup, ranunculus)
  • Rodgersia Salvia (Sage)
  • Santolina (Kembang Suci)
  • Saponaria (Hérbal sabun)
  • Saxifraga (Saxifrage)
  • Héjo (St. John's Wort, Sky Key)
  • Stachys (Keledai Ceuli)
  • Statis (Limonium)
  • Stokesia (Aster jagung)
  • Tiarella (Foam kembang , Topi Persia)
  • Tradescantia (Kembang siang)
  • Trollius (kembang pelor)
  • Verbascum (Obor)
  • Veronica (Speedwell)
  • Vinca (Periwinkle)
  • Viola odorata (Violet bulan Maret)
  • Yucca (lili korma)
  • Waldsteinia

GRASSES ORNAMENTAL

  • Polystichum (Paksi)

BULBS AND TUBERS

  • Allium (Sierui)
  • Anemone nemerosa ( Bosem anemon )
  • Convallaria (Lily ti lebak)
  • Corydalis (Kembang helm konéng)
  • Crocosmia (Montbretia)
  • Hyacinthus (Gondok)
  • Narcissus (Narcissus)

BANTUAN RABBIT DI TAMAN KAMI!

Hususna kabuka satengah, kebon rada désa pikaresepeun pikeun kelenci (Oryctolagus cuniculus) . Kusabab aranjeunna cicing di rorompok sareng kéngingkeun sababaraha litters sataun, sakumpulan kelenci tiasa ngagedéan lumayan. Aranjeunna utamina tuang jukut, dahan, akar, sareng babakan.

Kelenci tiasa dijaga kaluar ku anggar di sakuriling kebon. Kisi kedah jangkungna 80 dugi ka 100 cm. Upami dipasang condong ka luar sareng disimpen dina jero taneuh 20 dugi ka 30 cm, seueur kelenci langkung resep jalan-jalan. Ngajaga radio nalika wengi bakal ngabantosan kelenci ti éta (sayuran) kebon sabab harita aranjeunna pikir aya jalma di sakurilingna.

Granular paburencay sareng bubuk wangi nyebarkeun bau anu teu pikaresepeun pikeun kelenci sareng kelinci. Tungtungna, aya pengendali hama anu néwak kelenci ku bantosan ferrets, anu moro kelenci, saatos éta tiasa dihijikeun kana jaring kaamanan. Kebon ogé tiasa didamel kirang pikaresepeun pikeun kelenci atanapi kelinci ku cara nempatkeun pepelakan di sana anu kirang resep.

Tangtosna, bédana rasa ogé kajantenan ku kelenci sareng kelinci. Sareng terus-terusan tiris parah, nalika suplai pangan kirang, ogé tiasa mangaruhan kabiasaan tuang. Maka aranjeunna langkung milih tuang prunings tibatan dahan anu seger sahingga panginten sababaraha gangguan tiasa dipastikeun.

Salian kelenci anu disimpen di luar kebon, tangtosna ogé peminat anu hoyong tetep kelenci di kebon. Aranjeunna bakal langkung resep kana pepelakan anu resep kelenci, atanapi anu tiasa bahaya pikeun rodénsia. Dihandap ieu anjeun bakal mendakan pepelakan anu bakal kapangaruhan sakedik atanapi jarang ku kelenci.

Rujukan:

kiridit gambar: Gary Bendig

https://www.peta.org/issues/wildlife/rabbits/

https://www.humanesocerties.org/resource/what-do-about-wild-rabbits

Eusi