Naha Awéwé Anu Nyandung Guna Panas És?

Can Pregnant Women Use Icy Hot





tiasa ibu hamil nganggo tiris panas

Dupi abdi tiasa nganggo tiris panas dina tonggong kuring nalika hamil

Naha ibu hamil tiasa nganggo tiris? Naha aman nganggo tiris nalika hamil?. Hai ibu! Henteu disarankeun, éta mangrupikeun ubar anu antukna dikirimkeun ka orok, langkung saé digosokkeun kana creampie awak anjeun atanapi kéngingkeun bungkus tiis, atanapi upami nyeri na tos rata, konsultasi ka dokter anjeun. Upami tambalan panas henteu ngagaduhan pangobatan, sareng ngan ukur tiis sareng panas anjeun tiasa nganggo tanpa masalah.

Panas tiris gaduh salisilat éta mangrupikeun jinis aspirin sareng éta henteu dianggap disarankan.

Tindakan pancegahan

Sateuacan nganggo produk ieu, bébéja ka dokter anjeun atanapi tukang ubar upami anjeun alérgi menthol atawa métil salisilat ; atanapi ka aspirin atanapi anu sanés salisilat (contona, salsalate); atanapi upami anjeun ngagaduhan anu sanés alergi . Produk ieu tiasa ngandung bahan teu aktip, anu tiasa nyababkeun réaksi alérgi atanapi masalah sanés. Ngobrol tukang ubar anjeun pikeun langkung seueur detil.

Salami 6 sasih munggaran ti kakandungan , ieu ubar kedah dianggo ngan ukur diperyogikeun jelas. Éta henteu disarankeun pikeun dianggo salami anu terakhir 3 bulan kakandungan kusabab kamungkinan ngarugikeun orok anu dilahirkeun sareng masalah damel / ngababarkeun normal.

Ngabahas résiko sareng manpaatna sareng dokter.

Nyeri deui nalika kakandungan

Seueur awéwé menderita nyeri punggung nalika kakandungan. Éta henteu anéh ku beuteung anu beuki ageung sepanjang waktos. Iraha anjeun tiasa ngarepkeun nyeri tonggong sareng naon anu anjeun tiasa lakukeun pikeun ngaleungitkeun éta?

Naon nyeri punggung nalika kakandungan?

Nyeri deui, nyeri beuteung anu henteu biasa, umum di awéwé hamil. Kusabab beuteung anjeun beuki ageung sareng beurat sareng anjeun ngarobih sikep anjeun, otot-otot tonggong anjeun janten kaleuleuwihi. Anjeunkaluarrurangditalian kana tonggong anjeun ku talina. Anjeun kéngingkeun kerung kusabab beuteung anjeun beuki ageung. Gaya anu dikaluarkeun ku rahim anjeun dina tonggong anjeun tiasa nyababkeun nyeri deui. Anjeun tiasa ogé ngaraosan ieu dina sisitan anjeun. Kanggo kaseueuran awéwé, nyeri punggung ngaleungit saatos kakandungan.

Iraha anjeun résiko nyeri tonggong?

Anjeun tiasa sangsara tina nyeri deui timinggu kahiji kakandungan anjeun. Theprogesteronhormon ngaleupaskeun hubungan antara sendi nalika kakandungan. Ieu ogé leres antara tulang buntut sareng tulang pinggul. Biasana ampir teu aya gerakan dina ieu, tapi upami anjeun hamil, janten sakedik langkung fleksibel.

Ieu masihan orok anjeun rohangan anu diperyogikeun salamipangiriman. Upami beuteung anjeun beuki ageung sareng ageungtrimester kadua sareng katilu, sareng anjeun ngarobih sikep anjeun sasuai, kasempetan nyeri tonggong ningkat.

Nyegah nyeri punggung tina reuneuh

Tip anu paling penting pikeun nyegah nyeri punggung nalika kakandungan nyaéta ngadangukeun ati-ati kana awak anjeun. Candak waktos pikeun hal-hal sareng istirahat anjeun dina waktos upami awak anjeun nunjukkeun ieu.

Angkat: naon anu diidinan sareng naon anu henteu?

Salami kakandungan (khusus trimester katilu), disarankeun pikeun nyegah lindeuk teuing atanapi parna, jongkok, tuur, sareng angkat saloba-gancangna. Naha ieu ampir teu mungkin dihindari nalika anjeungawe? Teras perhatoskeun hal-hal ieu:

Salami sadaya kakandungan:

  • Angkat sakedik mungkin. Naon anu anjeun angkat sakaligus tiasa henteu langkung ti sapuluh kilo total.
  • Entong nangtung panjang teuing. Ieu leres leres pikeun trimester katilu kakandungan.

Ti dua puluh minggu kakandungan:

  • Anjeun tiasa angkat maksimal sapuluh kali sapoé.
  • Sadayana angkatna tiasa beuratna henteu langkung ti lima kilo.

Ti minggu ka tilu puluh kakandungan: *

  • Anjeun tiasa angkat maksimal lima kali sapoé, sareng ieu tiasa beuratna maksimal lima kilo.
  • Entong jongkok, tuur atanapi tungkul langkung ti sakali per jam.

Tips pikeun nalika anjeun sangsara nyeri punggung

Naha anjeun perhatoskeun yén anjeun kaserang punggung nalika kakandungan? Maka kiat ieu tiasa ngabantosan anjeun:

  1. Nengetan sikep anjeun. Entong ngonci tuur, tapi tetep béngkok.
  2. Ngadeg dina dua suku sareng calik dina kadua imbit supados bebanna disebarkeun ogé.
  3. Diuk sakedik mungkin ku suku anjeun dipeunteun, tapi tempatkeun suku anjeun silih caket dina lantai.
  4. Terus gerak sareng cobian (teraskeun)latihan nalika kakandungan anjeun.
  5. Entong nangtung panjang teuing, sareng cobi linggih upami anjeun perhatoskeun yén punggung anjeun ngaganggu anjeun.
  6. Nalika anjeun linggih, pastikeun anjeun gaduh korsi anu saé anu ngadukung tonggong anjeun ogé.
  7. Pasang suku anjeun nepi rutin.
  8. Ngalakukeun latihan sadidinten pikeun bersantai otot deui anjeun. Maca

Prakték fungsional pikeun bumi

  1. Aya sababaraha latihan anu tiasa anjeun laksanakeun pikeun ngirangan nyeri punggung nalika kakandungan. Kegiatan meryogikeun sakedik kakuatan. Pastikeun anjeun henteu kénging nyeri nusuk. Upami ieu halna, lirén langsung.
  2. 1. Dengdekkeun pelvis
  3. Ngagolér dina tonggong anjeun sareng tuur dibengkokkeun sareng suku anjeun rata dina permukaan. Pencét punggung anjeun pageuh kana taneuh teras Dengdekkeun pelvis anjeun sahingga tonggong anjeun janten kerung. Anjeun tiasa ngulang ieu dua puluh kali.
  4. 2. Simétri
  5. Ngagolér dina tonggong anjeun sareng tuur dibengkokkeun sareng suku anjeun rata dina permukaan. Gampang ngantep tuur anjeun murag sareng pasang dampal sampéan anjeun sasarengan. Bawa tuur anjeun sakapeung teras teras deui ka posisi santai. Anjeun tiasa ngawangun latihan ieu dugi ka sapuluh menit. Sateuacan anjeun gugah, langkung saé nyiwit imbit anjeun sababaraha kali.
  6. 3. tuur kana dada
  7. Ngagolér dina tonggong anjeun sareng tuur anjeun dibengkokkeun. Bawa hiji tuur kana dada anjeun sareng tahan pikeun sababaraha detik. Teras gentos suku. Anjeun tiasa ogé ngantepkeun hiji sampéan anjeun rata dina lantai nalika anjeun nyandak tuur anu sanés kana dada anjeun.
  8. 4. Duanana tuur kana dada
  9. Anjeun tiasa ogé nyandak tuur duanana kana dada. Bawa irung anjeun kana tuur anjeun bakal bentang deui. Upami beuheung anjeun ngaganggu anjeun, langkung saé tuang sirah anjeun kana lantai atanapi kana bantal. Upami anjeun ngaguruh ti kénca ka katuhu atanapi ngahurungkeun pangkonan ku tuur, anjeun masagi tonggong handapeun anjeun.
  10. 5. Giliran
  11. Mindahkeun kadua tuur ka katuhu, bari tetep dina tonggong anjeun. Tahan sababaraha detik. Teras pasang tuur ka kénca anjeun. Anjeun teras ngalieurkeun sirah anjeun ka arah anu sabalikna pikeun gerakan tambahan dina tonggong anjeun.
  12. 6. Ngalegaan suku
  13. Ngagolér datar dina tonggong anjeun sareng suku anjeun lempeng dina lantai. Teras jantenkeun hiji suku anjeun sakedik langkung panjang ku cara ngagésérkeun sampéan kana lantai. Teras gentos suku. Ieu ngalegaan deui anjeun sareng sisi sareng santai deui handap anjeun.
  14. 7. Kerung sareng buleud
  15. Datang kana leungeun sareng tuur ku lempeng deui. Tempatkeun tuur anjeun langsung handapeun cangkéng sareng leungeun anjeun langsung dina taktak anjeun. Tetep siku anjeun rada ngagulung. Silih gentos, jantenkeun tonggong tonggong sareng cekung. Atanapi buleud sareng lempeng deui, upami tonggong kerung teuing beurat pikeun otot tonggong anjeun kusabab beurat beuteung anjeun.

Tangtu kakandungan

Utamana ku nyeri tonggong, disarankeun nuturkeun akakandungantangtu dimana anjeun bakal nampi seueur naséhat ngeunaan sikep sareng gerakan anjeun. Pikirkeun gim hamil sarengyoga kakandungan. Anjeun ogé tiasa angkat ka fisioterapis kalayan keluhan tonggong sareng panggul. Tujuan tina latihan sareng naséhat ieu nyaéta pikeun menerkeun sikep anjeun sareng ngajarkeun anjeun ngalih nganggo galur tambahan anu henteu mungkin dina pelvis. Éta ogé nguatkeun otot.

Nyeri ban

Anjeun ogé tiasa sangsaranyeri bannalika kakandungan. Ieu mangrupikeun nyeri anu seukeut dina dua sisi rahim, anu tiasa dugi ka tulang pubic anjeun komo kana heunceut anjeun. Nyeri ieu disababkeun ku tali manjang ngaliwatan anjeun ngembang pesatrahim. Kalayan gerakan anu tepat, ieu tiasa nyeri. Biasana, éta ngabantosan upami anjeun ngagolér cicingeun sareng kamungkinan nempatkeun anu haneut (contona, botol cai panas) kana beuteung anjeun. Ban teras rileks, sareng nyeri ngaleutikan.

Upami éta ngaganggu anjeun pisan, éta langkung saé pikeun ngadukung lambung sareng ban anjeun. Anjeun tiasa ngabeungkeut cangkéng atanapi sarung pageuh kana beuteung anjeun atanapi nganggo tali beuteung khusus kanggo ibu hamil.

rujukan:

https://www.webmd.com/drugs/2/drug-61399/icy-hot-topical/details/list-precautions

Eusi