Kumaha cara nyalametkeun tangkal tina sireum tukang kayu?

How Save Tree From Carpenter Ants

Kumaha cara nyalametkeun tangkal tina sireum tukang kayu? .

Kadang-kadang masarakat lieur perluna pikeun pangobatan rayap kai sareng sireum tukang kayu, rupa-rupa sireum didaptarkeun salaku anu panggedéna, kalayan warna hideung, semu beureum atanapi konéng sareng rahang masif.

Sanaos namina, aranjeunna henteu tuang kai sapertos rayap. Tapi éta henteu hartosna yén aranjeunna moal tiasa ngahasilkeun karuksakan bahan anu penting, sabab sanaos nyéépkeun sésa-sésa tuangeun jalma sapertos manisan sareng daging, éta hirup sareng ngadamel galeri dina kai kanggo hirup, anu ngajantenkeun sababaraha urang bingung ku rayap. Maka, penting pisan pikeun nyungkeun jasa perusahaan pengendali hama pikeun ngaleungitkeun éta gancang-gancang, kumargi ratu sireum ieu tiasa ngendog 15 dugi ka 20 endog taun kahiji sareng ngagandakan jumlah éta dina taun-taun salajengna.

Nalika ngawangun sayang, aranjeunna parah ngaruksak kai , ningalkeun habuk habuk anu biasa nalika aranjeunna ngali, anu ngajantenkeun langkung gampang pikeun ngadeteksi sarang. Kusabab kitu, sareng kusabab dina sababaraha kasus aranjeunna ngadamel sayang satelit, penting pisan bertindak gancang-gancang sareng nyungkeun intervensi anu sami sareng perawatan rayap kai.

Dina raraga ngendalikeun hama sireum tukang kayu, kedah milarian sayang heula, teras diterapkeun bahan kimia pilih pikeun ngaleungitkeun sireum ratu sareng sésana. Salaku tambahan, kedah diémutan yén sireum tukang kai sering dipasang dina leuweung anu ngagaduhan masalah Uap, janten pikeun nyerang sireum tukang kayu langkung jauh, leuweung ieu kedah diganti atanapi sahenteuna disimpen deui.

Tanda sireum tukang kayu

Indikasi anu paling khas ayana sireum kai nyaéta tumpukan habuk. Tiasa ogé pikeun niténan suku sireum atanapi bagian sanés tina awak sireum sabab sireum kai tetep jalan sacara rajin sanaos kaleungitan suku atanapi sapotong awakna. Biasana, anjeun perhatoskeun aranjeunna ku mendakan habuk habuk anu saé pisan di lantai caket jandéla, lomari, atanapi objék kai anu sanés.

Kusabab sireum kai teu tuang kai, aranjeunna ngala éta sareng miceun runtah di luar sayang. Ieu ngajelaskeun tumpukan habuk.

Sireum kai di damel ogé tiasa kadéngé. Sayang tiasa gancang tumuh ageung pisan sareng sumebar di tempat anu béda-béda. Sareng sadaya rahang sireum alit nuju jalan ngalangkungan kai kanggo ngawangun langkung seueur torowongan sareng sarang anu jelas-jelas rame. Éta sora anu ngageleger anjeun sering nguping.

Meureun anjeun ngan ukur ningali torowongan sareng karusakan anu parantos dilakukeun ku sireum kai kana kai. Kadang-kadang anjeun bahkan tiasa ningalina di luar, tapi kaseueuran waktos, anjeun kedah nyabak papan kai leupas pikeun ningali jaringan torowongan sareng lolongkrang anu lega, berongga tempat sireum kai endog.

Kumaha anjeun ngaleungitkeun sireum tukang kayu?

Mimiti, anjeun kedah pastikeun yén aranjeunna sireum kai. Maka éta bakal ngabantosan upami anjeun nyobian milari dimana sayangna. Milarian lagu sireum sareng tingali dimana sireum nuju angkat nalika aranjeunna nyered tuangeun kana sayangna. Sireum kai sering aktip nalika wengi. Maka anjeun bakal kedah miceun kai buruk yén sireum kai parantos tuang. Anjeun panginten kedah nyauran bantosan tukang kayu kanggo ngalereskeun karusakan.

Kumaha carana ngaleungitkeun sireum tukang kai dina tatangkalan, cara

Aya sababaraha cara pikeun ngendalikeun sireum. Naha aranjeunna :

Kontrol mékanis

Jinis kendali ieu ngan ukur tiasa dilakukeun nalika anthill masih ngora. Éta diwangun ku ngaleungitkeun sayang ku ngagali situs dugi ka mendakan pot jamur sasarengan sareng ratu. Éta mangrupikeun pangendali anu épéktip khususna nalika daérah anu kasurupan alit.

Kontrol Kimia

Kontrol kimia tiasa dilaksanakeun nganggo umpan granulasi, bubuk garing, cairan thermoset atanapi gas cair.

Umpan Granulated

Éta gampang dianggo, diwangun ku potongan alit substrat (pelet) kalayan zat anu pikaresepeun pisan sireum anu di impregnasi ku bahan aktif toksik (inséktisida). Efisiensi na gumantung kana aplikasi anu leres sareng épisiénsi bahan aktif anu aya di jerona.
Umpan anu pang éfisiénna nyaéta bahan anu ngagaduhan bahan aktif anu lalaunan, sabab henteu maéhan sireum ku kontak, ngamungkinkeun aranjeunna dibawa kana liang beulahan sareng disebarkeun sapanjang jamur.
Gewang-gewang na nyayogikeun kaamanan pikeun aplikator sareng ngamungkinkeun pengendalian dilaksanakeun di daérah aksés sesah. Salami aplikasi éta umpan henteu kedah diurus, sabab sireum bakal ningali bau anu aneh sareng bakal ditolak. Anggoanana henteu kedah dilaksanakeun nalika usum hujan sareng taneuh anu beueus.

Bubuk garing

Formisida anu dirumuskeun dina bubuk garing diterapkeun langsung di jero anthill ku cara nyiramkeun (pompa insufflasi bubuk). Aplikasi na langkung suksés nalika dilakukeun di darat garing. Taneuh beueus nyusahkeun lebu pikeun nembus. Dina sayang ageung pisan, anu panci biasana jero pisan, épéktasi formulasi ieu diwatesan.

Cairan anu tiasa diréparasi

Éta diwangun ku ngenalkeun inséktisida cair langsung kana pramuka anthill ku alat-alat anu ngahasilkeun haseup toksik. Inséktisida anu dianggo kedah aya tindakan gancang sareng polah ku kontak. Cara ieu mahal kusabab peralatan sareng padamelan khusus.

Gas anu diciptakeun

Ieu gas dikomprés dina bungkusan anu pas anu bakal dileupaskeun langsung kana panon ku cara selang diadaptasi kana klep outlet.

Ngalawan sireum kai henteu gampang. Dina kaseueuran kasus, mangrupakeun ide anu saé pikeun nyewa panolak hama panerapan pikeun nyegah karusakan kai anjeun tina nyandak proporsi anu langkung luhur.

Ukuran pencegahan ngalawan sireum tukang kayu

Sakali sireum kai diperangan, anjeun kedah nyandak sababaraha léngkah pikeun mastikeun yén aranjeunna henteu tiasa uih deui:

  • Pastikeun yén tuang tuangeun atanapi inuman anu diberesihan langsung. Tinggalkeun tuangeun, tingali sireum salaku uleman pikeun angkat sareng ngiringan prasmanan kalayan ramé.
  • Cabut kai beueus sareng bosok. Sireum kai resep kana uap sareng leuweung leuleus, langkung aranjeunna resep.
  • Entong tihang kai caket bumi anjeun sareng dipangkas dahan tangkal sareng rungkun anu ngagantung caket sareng bumi anjeun.
  • Pariksa harta bumi anjeun sareng pastikeun seams sareng retakanna ditutup.
  • Cabut puing anu tiasa janten tempat panyumput anu aman pikeun sireum kai sapertos tumpukan kompos, daun, sareng pepelakan anu sanés.
  • Simpen tuangeun dina wadah anu disegel pageuh.

Rujukan:

https://id.wikipedia.org/wiki/Carpenter_ant

https://extension.umn.edu/insects-infest-homes/carpenter-ants

http://npic.orst.edu/pest/carpenterant.html

Eusi