Naha nutup aplikasi iPhone mangrupakeun ide anu goréng? Henteu, sareng ieu sababna.

Cerrar Las Aplicaciones De Iphone Es Una Mala Idea

Ngeklik dua kali tombol Home sareng ngusap aplikasi anjeun kaluar di luhur layar: Mangrupikeun ide anu saé atanapi ideu anu goréng? Aya sababaraha kabingungan akhir-akhir ieu naha nutup aplikasi iPhone sareng iPad anjeun ngabantuan atanapi ngabahayakeun, utamina ngeunaan pangaruh ieu dina umur batre. Kuring kantos nyarios yén mangrupakeun ide anu saé: Tutup aplikasi anjeun nyaéta tip nomer 4 tina tulisan kuring ngeunaan kumaha ngahemat batré dina iPhone .

Dina tulisan ieu, kuring bakal ngajelaskeun ka anjeun Naha nutup aplikasi anjeun tiasa ngabantosan pikeun hirup batré iPhone anjeun , Kuring bakal nyayogikeun kutipan tina dokuméntasi pamekar Apple pikeun nyokong éta sareng kuring bakal ngalebetkeun sababaraha conto tés dunya nyata Kuring tumali sareng Alat Pangembang Apple sareng iPhone kuring.



Nalika kuring nyerat, kuring hoyong inpormasi anu kuring pasihkeun janten mangpaat sareng gampang dipikaharti dulur sadayana . Kuring biasana henteu terlalu teknis, sabab pangalaman kuring damel di Apple Store parantos nunjukkeun éta panon jalma mimiti molotot nalika kuring ngamimitian nyarios ngeunaan prosés , Waktos CPU Y siklus kahirupan aplikasi .



telepon hurung sareng pareum

Tutup aplikasi iPhoneDina tulisan ieu, urang bakal ngagali sakedik langkung jero kumaha aplikasi jalan janten anjeun tiasa nyandak kaputusan anu leres ngeunaan nutup iPhone sareng aplikasi iPad anu pas pikeun anjeun. Mimiti, urang bakal nyarioskeun siklus kahirupan aplikasi , anu ngajelaskeun naon anu lumangsung ti saprak anjeun muka aplikasi dugi ka nutup sareng ngaleungitkeun dirina tina ingetan.



Siklus Kahirupan Aplikasi

Aya lima aplikasi nyatakeun anu ngawangun siklus kahirupan aplikasi. Sadaya aplikasi dina iPhone anjeun aya di salah sahiji nagara bagian ayeuna, sareng seuseueurna aya dina kaayaan henteu lumpat . The Dokuméntasi Apple Developer masing-masing ngajelaskeun:

Panyandakan konci

  • Nalika anjeun mencét tombol Imah pikeun kaluar tina hiji aplikasi, éta lebet kana kaayaan pesawat kadua atawa diteruskeun .
  • Nalika anjeun ngeklik dua kali tombol Imah sareng gesek aplikasi kaluar tina luhur layar, aplikasi bakal dikonci. nutup sareng angkat ka nagara Teu lumpat .
  • The nagara tina aplikasi ogé dikenal salaku modeu.
  • Aplikasi dina modeu tukang masih ngajalankeun sareng solokan batréna, tapi aplikasi dina modeu diteruskeun henteu.

Gesek Aplikasi Luhur: Tutup atanapi Pasukan Tutup?

Pikeun mersihan sababaraha kabingungan ngeunaan terminologi, nalika anjeun ngeklik dua kali tombol Home dina iPhone anjeun sareng gesek aplikasi di luhur layar, anjeun nutup aplikasi. Maksakeun nutup tina aplikasi mangrupikeun prosés anu béda anu kuring rencanakeun nyerat dina tulisan anu bakal datang.



Tulisan dukungan Apple ngeunaan ios Multitasking mastikeun ieu:

'Kanggo nutup aplikasi, klik dua kali tombol Start pikeun ningali aplikasi anu nembé dianggo. Teras gesek kana aplikasi anu anjeun badé tutup ”.

Naha Urang Tutup Aplikasi Kami?

Dina tulisan kuring dina kumaha ngahemat batré dina iPhone , Kuring kantos nyarios kieu:

'Sakali atanapi dua dinten, mangrupakeun ide anu saé pikeun nutup aplikasi anjeun. Di dunya anu sampurna, anjeun moal kedah ngalakukeun ieu sareng kaseueuran karyawan Apple moal pernah nyarios yén anjeun kedah ... Seueur masalah solokan batré nalika iraha anjeun anggap yén aplikasi ditutup, tapi henteu. Sabalikna, aplikasi na bakal ka tukang sareng batré iPhone anjeun dikuras tanpa anjeun terang. '

Pondokna, alesanana poko naha kuring nyarankeun nutup aplikasi anjeun kanggo cegah batre tina cairan nalika aplikasi henteu ngajalankeun tukang atanapi abdi henteu terang ngagantungkeun sakumaha kuduna. Dina tulisan kuring dina naha iPhone janten panas , Kuring ngabandingkeun CPU tina iPhone anjeun (unit pamrosésan uteuk operasi) sareng mesin mobil:

Upami anjeun napak kana pedal sapinuhna pikeun waktos anu langkung lami, mesin mobil anjeun teuing sareng nganggo seueur bénsin. . Upami CPU iPhone throttles janten 100% salami waktos anu langkung lami, iPhone overheats sareng batréna gancang dikuras.

Sadaya aplikasi nganggo CPU iPhone anjeun. Ilaharna, aplikasi nganggo seueur kakuatan CPU sakedik atanapi dua detik nalika dibuka, teras lebet kana modeu daya anu langkung handap nalika anjeun nganggo. Nalika aplikasi kacilakaan, CPU iPhone sering macét dina 100%. Nalika anjeun nutup aplikasi anjeun, anjeun pastikeun yén éta henteu kajantenan kusabab aplikasi na balik kana aplikasi henteu ngajalankeun status .

Naha ngabahayakeun Nutupan Aplikasi?

Leres pisan henteu. Beda sareng seueur program dina Mac atanapi PC anjeun, aplikasi iPhone ulah ngantosan anjeun pencét 'Simpen' kanggo nyimpen data anjeun. The dokuméntasi pamekar Apple nekenkeun pentingna aplikasi siap ditutup dina sakedik mata:

'Aplikasi kedah siap pikeun mareuman iraha waé sareng henteu kedah ngantosan shutdown dipénta pikeun nyimpen data pangguna atanapi ngalaksanakeun tugas kritis anu sanés. Matikan anu diprakarsai sistem mangrupikeun bagian normal tina siklus kahirupan aplikasi '.

Iraha anjeun anjeun nutup aplikasi, ogé:

'Salaku tambahan kana sistem anu ngeureunkeun aplikasi na, pangguna sacara eksplisit tiasa nungtut aplikasi na ngalangkungan antar muka pangguna anu seueur tugas. Pareuman anu diprakarsai ku pangguna ngagaduhan pangaruh anu sami sareng mareuman aplikasi anu ditangguhkeun. '

Argumen Ngalawan Panutupanana Aplikasi iPhone sareng iPad

Aya argumen ngalawan panutupan aplikasi anjeun, sareng ieu dumasar kana kanyataan. Nanging, éta dumasar kana a visi anu kawates pisan tina kanyataan. Ieu anu pangpanjangna sareng paling pondok:

kumaha nyauran iphone sacara anonim
  • Butuh kakuatan pikeun muka aplikasi ti nagara henteu lumpat éta pikeun neraskeun deui tina kaayaan tukang atawa diteruskeun . Ieu leres pisan .
  • Apple ngusahakeun pisan pikeun mastikeun yén sistem operasi iPhone ngatur memori sacara épisién, ngaminimalkeun jumlah batré anu dianggo aplikasi nalika ditingalkeun nyalira. pesawat kadua atanapi dina kaayaan diteruskeun . Ieu ogé leres.
  • Anjeun nuju nyéépkeun umur batre upami anjeun nutup aplikasi anjeun sabab peryogi langkung seueur kakuatan pikeun muka aplikasi iPhone ti mimiti ti batan sistem operasi anu dianggo pikeun ngahanca éta tina latar tukang sareng kaayaan anu ditunda. Kadang-kadang éta leres.

Hayu urang tingali dina nomer

Pamekar sering nganggo Waktos CPU pikeun ngukur sabaraha usaha anu dilakukeun ku iPhone kana ngalaksanakeun tugas, sabab éta tiasa mangaruhan langsung kana umur batre. Kuring nganggo alat pamekar Apple anu disebat Instrumén pikeun ngukur pangaruh tina sagala rupa aplikasi dina CPU iPhone kuring.

Hayu urang nganggo aplikasi Facebook salaku conto:

  • Muka aplikasi Facebook tina kaayaan nganggur nganggo sakitar 3,3 detik waktos CPU.
  • Nutupkeun aplikasi naon waé bakal dihapus tina mémori sareng balikkeun kana kaayaan anu teu jalan sareng nganggo praktis henteu aya waktos CPU, sebutkeun 0,1 detik.
  • Mencet tombol Imah nempatkeun aplikasi Facebook kana kaayaan latar sareng nganggo sakitar 0,6 detik waktos CPU.
  • Neruskeun deui aplikasi Facebook tina kaayaan tukang nganggo sakitar 0,3 detik waktos CPU.

Janten upami anjeun muka aplikasi Facebook tina kaayaan anu teu ngajalankeun (3.3), tutup (0.1), sareng muka deui tina kaayaan anu henteu ngajalankeun (3.3), éta nganggo 6,7 detik waktos CPU. Upami anjeun muka aplikasi Facebook tina kaayaan anu henteu ngajalankeun, pencét tombol bumi pikeun ngirim ka tukang (0.6) sareng teraskeun deui ti tukang (0.3), anjeun ngan ukur nganggo 4,1 detik waktos CPU.

Wah! Dina hal ieu, nutup aplikasi Facebook sareng muka deui anu dianggo 2,6 detik waktos CPU langkung. Ku ngantepkeun aplikasi Facebook kabuka, anjeun parantos nganggo sakedik kurang 39% tanaga!

Anu juara nyaéta ...

Teu gancang pisan! Urang kedah ningali gambar badag pikeun kéngingkeun penilaian anu langkung pas pikeun kaayaan.

Putting Énergi Guna dina Sudut pandang

39% siga anu seueur, sareng ieu , dugi ka éling kumaha leutikna jumlah kakuatan anu urang carioskeun dibandingkeun kakuatan anu anjeun peryogikeun pikeun nganggo iPhone anjeun. Argumen ngalawan panutupan aplikasi anjeun disada saé dugi anjeun sadar éta dumasar kana statistik anu henteu masalah.

Sakumaha anu parantos kami bahas, anjeun bakal ngahémat 2,6 detik waktos CPU upami anjeun ngantepkeun aplikasi Facebook kabuka tibatan nutup éta. Tapi sabaraha kakuatan anu dikonsumsi aplikasi Facebook nalika anjeun nganggo?

Kuring ngagulung newsfeed kuring salami 10 detik sareng nganggo 10 detik waktos CPU, atanapi 1 detik waktos CPU per detik anu kuring anggo aplikasi. Saatos 5 menit nganggo aplikasi Facebook, éta bakal nganggo 300 detik waktos CPU.

Kalayan kecap séjén, anjeun kedah muka sareng nutup aplikasi Facebook 115 kali pikeun hirup batréna dugi ka 5 menit. tina panggunaan tina aplikasi Facebook. Naon ieu hartosna nyaéta:

Entong mutuskeun naha pikeun nutup aplikasi anjeun dumasar kana statistik anu teu tiasa diémutan. Dumasar kaputusan anjeun kana naon anu pangsaéna pikeun iPhone anjeun.

Tapi éta sanés ngan ukur alesan nutup aplikasi anjeun mangrupakeun ide anu saé. Hayu urang teraskeun ...

Pamakéan CPU Lalaunan sareng Ajeg dina Modeu Latar

Nalika aplikasi asup kana modeu latar tukang, éta terus nganggo kakuatan batre bahkan saat iPhone anjeun dikonci dina saku anjeun. Tés aplikasi Facebook kuring mastikeun ieu kajantenan sanajan apdet aplikasi latar tukang ditumpurkeun .

Saatos nutup aplikasi Facebook, éta tetep nganggo CPU sanaos iPhone pareum. Salami menit, éta nganggo 0,9 detik waktos CPU tambahan. Saatos tilu menit, ngantepkeun aplikasi Facebook kabuka bakal dikonsumsi Tambih deui tanaga tibatan éta bakal nyéépkeun upami urang langsung ditutup teras dibuka deui.

Moral carita ieu nyaéta: Upami anjeun nganggo aplikasi unggal sababaraha menit, tong ditutup unggal-unggal anjeun nganggo. Upami anjeun langkung sering ngagunakeunana, mangrupakeun ide anu saé pikeun nutup aplikasi éta.

Sacara adil, seueur aplikasi langsung ti modeu latar ka modeu bobo, sareng dina modeu bobo, aplikasi éta henteu nganggo kakuatan sama sekali. Nanging, teu aya cara pikeun nyaritakeun aplikasi mana anu aya dina modeu latar tukang, janten aturan jempol anu saé tutup sadayana . Émut, jumlah énergi anu diperyogikeun pikeun muka aplikasi ti mimiti palés nalika ngabandingkeun sareng jumlah énergi anu diperyogikeun ngagunakeun aplikasi.

Masalah Parangkat Lunak Sadayana Lumangsung

Aplikasi iPhone kacilakaan langkung sering tibatan anu anjeun panginten. The paling tina bug software leutik sareng henteu nimbulkeun efek samping anu katingali. Anjeun panginten parantos merhatoskeun sateuacanna:

Anjeun nuju nganggo aplikasi, sareng ujug-ujug layar ngagenclang teras anjeun deui ka layar utama. Ieu anu kajadian nalika aplikasi kacilakaan.

Anjeun tiasa ogé ningali log anu kacilakaan Setélan> Privasi> Analisis sareng paningkatan> Data analisis.

Kaseueuran gangguan parangkat lunak sanés anu matak pikahariwangeun, khususna upami aranjeunna nutup aplikasi anjeun. Sering kali aplikasi anu ngagaduhan masalah parangkat lunak kedah dimimitian ti mimiti.

kasalahan lumangsung nalika aktipitas imessage

Conto Masalah Perangkat Lunak Umum

Anjeun parantos bérés tuang sarapan sareng anjeun merhatoskeun yén batré iPhone anjeun 60% béak. Nalika sarapan, anjeun mariksa email anjeun, ngupingkeun musik, ngahuleng ngeunaan kasaimbangan akun bank anjeun, nonton omongan TED, ngaliwat Facebook, ngintun, sareng mariksa skor tina pertandingan baskét tadi wengi.

Ngalereskeun Aplikasi nabrak

Émut yén aplikasi anu nabrak tiasa nyababkeun batréna gancang gancang sareng nutup aplikasi tiasa ngalereskeunana, tapi anjeun henteu terang kang aplikasi anu nyababkeun masalah. Dina hal ieu (sareng ieu nyata), aplikasi TED seueur ngagunakeun CPU sanaos kuring henteu nganggo iPhone. Anjeun tiasa ngajawab masalah ku dua cara:

  1. Sambungkeun komputer anjeun kana Mac, unduh sareng pasang Xcode nyaéta Instrumén , aktipkeun iPhone anjeun kanggo pamekaran, atur tés khusus pikeun mariksa prosés individu anu dijalankeun dina iPhone anjeun, pangkatkeun ku panggunaan CPU, sareng tutup aplikasi anu nyababkeun CPU anjeun tetep dugi ka 100% throttle.
  2. Tutup aplikasi anjeun.

Kuring milih pilihan 2 100% waktos sareng kuring gé. (Kuring nyusun inpormasi pikeun tulisan ieu nganggo pilihan 1) Muka deui aplikasi anjeun ti kaayaan sanés ngajalankeun langkung seueur kakuatan tibatan muka ti tukang atanapi kaayaan bobo, tapi bédana henteu tiasa diémutan dibandingkeun sareng konsumsi kakuatan anu penting nalika aplikasi. ngadat.

Naha Kuring Mikir Nutupan Aplikasi Anjeun Mangrupikeun Gagasan Anu Saé

  1. Sanajan anjeun nutup aplikasi anjeun unggal waktos nganggo, anjeun moal ningali bédana hirup batréna kusabab jumlah kakuatan anu dibutuhkeun pikeun muka aplikasi henteu diémutan dibandingkeun sareng kakuatan anu dibutuhkeun pikeun ngagunakeun aplikasi.
  2. Aplikasi anu dijalankeun dina modeu latar tukang terus nganggo kakuatan nalika anjeun henteu nganggo iPhone anjeun, sareng éta nambihan sadidinten.
  3. Nutup aktip anjeun mangrupikeun cara anu saé pikeun nyingkahan masalah parangkat lunak anu serius anu tiasa nyababkeun batré iPhone anjeun dikuras. gancang pisan .

Tutup Tulisan ieu

Tulisan ieu langkung jero tibatan artikel anu biasana kuring nyerat, tapi kuring miharep éta pikaresepeun sareng anjeun diajar anu anyar ngeunaan kumaha aplikasi dijalankeun dina iPhone anjeun. Kuring nutup aplikasi kuring sababaraha kali sapoé, sareng éta ngabantuan iPhone kuring ngajalankeun sakumaha lancar sabisa. Dumasar kana uji coba sareng pangalaman kuring anu mimiti damel sareng ratusan iPhone salaku teknisi Apple, kuring tiasa aman nyatakeun yén nutup aplikasi anjeun mangrupikeun cara anu saé pikeun ngahémat batré iPhone.

Hatur nuhun parantos maca, sareng émut kanggo ngabales deui,
David P.