Naha Minyak Lavender Ngajauhkeun Bedbugs?

Does Lavender Oil Keep Away Bedbugs

? . Kutu kasur mangrupikeun sababaraha serangga anu paling pikasieuneun anu kantos nyerang wilayah hirup anjeun. Nalika sababaraha hama, sapertos manuk gagak sareng rodénsia nyerang tuangeun anjeun, bedbugs tujuan anjeun pikeun tuang. Sajabi ti nyerina ngegel dibarengan ku beureum seungitna ditingalkeun, aranjeunna leres-leres bakal nyandak kasusah anu bakal ngarampok anjeun bobo sareng waras.

Kasulitan ku bug ranjang bakal janten anu paling parah anjeun nalika wengi upami anjeun peryogi mangrupikeun tempat anu panas pikeun pipikiran. Henteu paduli naon anu anjeun lakukeun, teu mungkin pikeun ngaluarkeun gigitan bedbug.

Tempat nyumput anu sampurna, host anu tiasa diaksés, sareng panas pikeun nyorong pembibitan sareng perkalian anu tepat anu dipilari bedbugs sateuacan nyerang lokasi. Upami bumi, mobil, kantor atanapi réstoran anjeun diilikan, éta kusabab éta nyayogikeun dasar-dasar penting ieu.

Sanaos aya seueur ubar-ubaran anu disangka di pasar, ngan sababaraha hiji leres-leres ngalaksanakeun padamelan. Hal terakhir anu anjeun pikahoyong nyaéta ngaleyurkeun bahan kimia tina kasur sapeupeuting.

Naha lavender ngajauhkeun bug ranjang?

Individu anu ngagaduhan kebon bumi khususna ngalaman énergi tina lavender . Nalika serangga tinangtu ngajauhan jujukutan ti imahna, aranjeunna kadang janten gangguan pikeun jalma.

Gosok sakedik lavender dina kulit anjeun bakal ngajauhkeun aranjeunna ti anjeun. Jalanna nyaéta, Leres éta bakal tapi lamun dianggo leres. Dina kasus sapertos kieu, nganggo minyak lavender dina sadaya katuangan anu kaserang anjeun tiasa suksés ngaleungitkeun bug tidur nalika waktosna lami.

Naha Éta tiasa Suksés Ngalawan Bugs Pesanggrahan?

Nalika bug ranjang nyerang, anu anjeun peryogikeun nyaéta ngaleungitkeunana. Anjeun langkung resep ngagaduhan ubar alami tibatan inséktisida. Racun dina inséktisida teu aman dianggo sakitar murangkalih atanapi piaraan anjeun. Anjeun ogé henteu hoyong racun ditancebkeun kana kasur anjeun nyalira.

Anjeun ogé hariwang ngeunaan cara teuing ngagunakeun inséktisida mangaruhan lingkungan. Éta panolak serangga anu kuat pikeun kaseueuran hama, sapertos bug saré. Upami anjeun nyemprotkeun langsung kana ieu, éta matak ngabahayakeun. Seueur jalma parantos mendakan yén minyak lavender ngabasmi endog serangga ranjang. Upami anjeun hoyong ngartos naha amonia ngabasmi bug ranjang atanapi éta endog .

CARA NGAGUNAKEUN LAVENDER Pikeun NGABALIKKEUN BUG BED

Sateuacan urang tingali sababaraha cara anu béda anu tiasa anjeun anggo lavender pikeun ngusir bug ranjang, maka pastikeun mésér 100% minyak lavender murni luhur murni.

1. NERAPKEUN LAVENDER UNDILUTED

Candak jar anjeun lavender sareng mimitian naburkeun sababaraha tetes di unggal juru daérah anjeun, khususna sudut kasur. Ieu tiasa ngabantosan hanjakal sareng ranjang sareng tiasa jalan jauh dina nyayogikeun anjeun bobo wengi anu tenang kusabab lavender ngagaduhan saré anu endah anu nyababkeun kualitas sareng ngamajukeun katenangan sareng kanyamanan.

2. LAVENDER SPRAY SOLUSI

Candak botol semprot (langkung saé gelas) sareng eusian ku 1 gelas lavender hydrosol (atanapi nyeuseuh cai) sareng hiji séndok minyak lavender (sakitar 50 tetes). Pastikeun anjeun ngumbah séndok sareng seueur sabun piring kusabab minyak atsiri teu kedah diseupan.

Kocok botol semprot anjeun sacara agrésip pikeun nampi sadaya eusi anu dicampur teras nyemprotkeun saluruh baju anjeun, tempat tidur, permadani, bahkan furnitur!

3. MINYAK LAVENDER DINA BOLA COTTON

Kéngingkeun bal katun sareng ragrag dina minyak lavender dina unggal ieu. Pasang bola katun anu direndhem lavender ieu di sababaraha penjuru bumi anjeun kalebet kasur, ganti baju, pacilingan sareng seueur deui pikeun ngusir bug ranjang, anu ngan ukur nganggap bau bau lavender.

4. MINYAK LAVENDER DINA BOLA DIFFUSER TANPA

Lavender dina bola katun tiasa kaleungitan efektivitasna dina waktos anu sakedik, janten anjeun panginten milih téknik anu sami nganggo bola liat sakedik atanapi bahkan manik lava. Anjeun tiasa nyiptakeun bola liat alit anjeun nyalira ku ngagaleuh taneuh liat sareng bentukna kana sakedik ukuran anu anjeun pikahoyong. Atanapi anjeun tiasa ngagaleuh manik lava.

Anjeun panginten tiasa nyobaan ngahasilkeun bal anu sami sareng témpél aci jagong kandel. Tuang sababaraha tetes minyak lavender dina unggal bal sareng atur di sakuliling bumi, khususna tempat kasur, dimana serangga hoyong nyarap.

5. SUTAM DENGAN LAVENDER

Kukus ngaleungitkeun bug tidur sareng endogna. Anggo steamer sélulér sareng uap bantal hémat anjeun, tirai, pelapis sareng karpét ditambah sababaraha sendok laosder hydrosol kana daérah wadah cai tina kukusan. Minyak kayu putih ogé tiasa dianggo Nanging, éta tiasa ngarugikeun kapal uap anjeun tapi pastikeun yén anjeun mariksa pituduh pangguna pikeun kontékikasi naon waé.

MÉTODE ALAM LAIN Pikeun NGABANGKEUN BUG BED

Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nganggo minyak lavender sareng minyak atsiri sanésna pikeun ngaleungitkeun bug saré sareng ogé pikeun ngusir aranjeunna yén aranjeunna henteu ngambah wilayah anjeun engké, tapi éta ngan ukur dianggo upami anjeun nganggo éta babarengan sareng prosedur alami-alami séjén pikeun nolak bug ranjang. Ieu cara anu kuring anggo:

Fisik Ngabutuhkeun Buggers

Kutu ranjang resep ngendog di sakuriling bingkai ranjang, headboard sareng handapeun kasur. Upami anjeun henteu nyerang asal usulna, moal aya gunana lavender atanapi minyak sanés. Buangkeun headboard sareng bingkai ranjang sareng ngumbah sapinuhna ku cara nyeuseuh sareng nganggo lawon microfiber anu direndem dina turpentin sareng ngusap sakitar. Ieu tiasa ngabasmi endog. Anjeun bahkan tiasa ngecét pigura kasur atanapi nganggo lapisan varnish pikeun leres-leres ngajamin yén bug henteu ngagaduhan kasempetan pikeun salamet.

Upami anjeun nyadar yén bug ranjang parantos ngantunkeun spons atanapi kasur spring di imahna, anjeun tiasa mikir ngalungkeunana sareng kéngingkeun anu énggal. Kacuali anjeun ngagaduhan kasur anu tiasa dicuci, dina kaayaan anu dimungkinkeun pikeun dialungkeun kana mesin cuci sasarengan sareng detérjen normal ditambah sababaraha séndok téh peppermint atanapi minyak lavender.

Beberesih Sadayana

Bersihkeun sadayana, sareng hartosna kuring sadayana. Vakumkeun jati, korsi, karpét sareng ngumbah rak anjeun, alat-alat nganggo lawon microfiber direndhem dina leyuran anu didamel tina minyak atsiri anu ngusir.

Vakum dina unggal dintenna sareng nyobian janten komprehensif sabisa. Ieu mangrupikeun sababaraha critter alit anu kuat sareng aranjeunna nyumput di tempat anu paling mustahil dugi ka beberesih jero pisan.

Ngumbah Lambaran sareng Baju anjeun dina Cai Panas

Ngumbah pakean, seprei sareng parabot seprei penting pisan dina panerapan bug ranjang, tapi ngumbah dina cai PANAS tiasa ngabantosan kuman sareng endogna. Tiasa ogé pikeun mayunan pakean dina cai haneut ku sababaraha tetes minyak lavender sareng minyak tangkal téh.

Nyemprot minyak lavender kentel pas kana bug ranjang ngabahayakeun sareng berpotensi ngarusak larva sareng anu anom langsung. Naha anjeun sadar aya macem-macem jinis lavender? Mayoritas individu henteu. Kalayan jembar minyak lavender dina pasaran ayeuna, anjeun resep pisan ditipu pikeun mésér produk palsu anu tiasa nganggur ngéngingkeun kutu ranjang.

Sangkan suksés ngaleupaskeun bug anu nguseup getih ieu, perlu anjeun ngagunakeun produk anu asli. Sababaraha minyak lavender anu kawéntar anu Anjeun badé ngalaman di pasar diantarana;

(a) English Lavender (Id) Spanish Lavender Produk ieu biasana ngagaduhan nami botani anu disebatkeun dina botol. Ieu cara ngabeda antara minyak lavender asli sareng artifisial.

Anjeun ogé bakal bagja pisan diajar yén unggal minyak lavender anu béda kalebet kagunaan anu khas. Salaku conto, minyak lavender Inggris alus teuing pikeun épidermis. Nalika dilarapkeun kana kulit, éta bakal ngusir bug sahingga anjeun teu kedah mikirkeun ngeunaan ieu critter leutik anu ngorondang ngeunaan kulit anjeun. Éta ogé naon anu dianggo ku pengendara sareng pengendara nalika di luar ngajajah karakter.

Upami anjeun ngagaduhan kasusah kutu kutu, anjeun panginten kedah ngerjakeun minyak ieu di saluruh awak anjeun sateuacan janten raoseun handapeun sampéan. Perminyakan minyak tiasa ngusir aranjeunna sareng nyurungkeun aranjeunna pikeun nyayogikeun tuangeun sadidinten di tempat sanés. Kusabab ieu bakal ngadamel ubar samentawis, panyawat bug ranjang mangrupikeun masalah anu langkung ageung pikeun ngatur cara ieu. Anjeun hoyong solusi permanén anu tiasa ngantepkeun bug ranjang bumi anjeun gratis. Sateuacan nyanghareupan masalah sacara langsung, langkung saé anjeun yakin yén bedbugs leres-leres masalahna.

Jinis sarap ieu tiasa ogé dimangpaatkeun saatos fumigasi pikeun nangtoskeun panyawat henteu aya. Tetes minyak lavender tiasa dianggo pas kana larva atanapi bug nonoman pikeun dissuade. Nyemprotkeun ubar dina kaseueuran daérah anu anjeun bayangkeun bugna nyumput di luar. Ieu tiasa ngusir sareng ngajurung aranjeunna pikeun milarian tempat anu sanés. Bedbugs teu tiasa nolak hawa anu luhur janten nguap baju, kasur, parabotan sareng karpét / karpét tiasa waé dianggo.

Kukus daérah tanpa nyésakeun tempat teras ngantosan. Anjeun panginten hoyong ngulang deui sababaraha kali dugi ka tiasa ngaleungitkeun bug. Sateuacan ngalaksanakeun cara ieu, langkung saé anjeun naroskeun naha minyak lavender aman pikeun ngamankeun kapal uap. Sajumlah diantarana gagal atanapi diblokir upami aya anu kajabi tina cai murni anu tiasa dimangpaatkeun bari anu sanésna tiasa dijalankeun sacara sampurna. Pertimbangkeun kaunggulan sareng panerapan lavender ngabuktikeun yén minyak chamomile suksés ngaleungitkeun bedug sareng nahan aranjeunna. Upami enteng teuing, solusina panginten moal cukup kuat pikeun ngabasmi bug.

Bedbugs mangrupikeun hama anu paling pikasieuneun anu kantos nyerang ruang keluarga anjeun. Sedengkeun sababaraha hama, sapertos manuk gagak sareng sireum nyerang tuangeun anjeun, bedbugs nargétkeun anjeun pikeun tuang. Di sagigireun ngegel anu nyeri sareng ruam semu beureum anu ditingalkeun, aranjeunna bakalan nyababkeun ngarareunah anu bakal ngarampok anjeun bobo sareng waras. Mimpi ngimpi sareng bug ranjang mangrupikeun anu pang parahna nalika wengi nalika anjeun peryogi nyaéta tempat haneut pikeun ngagolerkeun sirah anjeun. Ieu nalika aranjeunna kaluar pasukan sareng nyiapkeun tuangeun anu raos. Henteu janten masalah naon anu anjeun lakukeun, mustahil pikeun malire gigir bedbug.

Tempat panyumput anu ideal, host anu sayogi, sareng kahaneutan pikeun ngadukung pembibitan sareng perkalian mangrupikeun naon anu dipilari bedbugs sateuacan nyerang tempat. Upami bumi, mobil, kantor atanapi réstoran anjeun diserang, panginten sabab éta nyayogikeun dasar-dasar penting ieu. Sanaos aya seueur ubar anu disangka di luar sana, ngan ukur sakedik anu leres-leres jalan. Solusi alami datang pisan disarankeun sabab kamungkinan efek samping dikaluarkeun. Hal terakhir anu anjeun peryogikeun nyaéta nyerep bahan kimia tina kasur anjeun sapanjang wengi.

Eusi