Kagunaan Tangkal Zaitun Dina Alkitab

Significance Olive Tree Bible

Kagunaan Tangkal Zaitun Dina Alkitab

Kagunaan tangkal zaitun dina Alkitab . Naon lambang tangkal zaitun.

Tangkal Zaitun mangrupikeun simbol karapihan, kasuburan, hikmah, karaharjaan, kaséhatan, tuah, meunangna, stabilitas jeung katenangan.

Yunani Kuno

Tangkal zaitun ngagaduhan peran anu penting dina asal mitos kota Athena . Numutkeun ka legenda Athena, dewi Hikmah, sareng Poseidon, dewa Laut, ngabantah ngeunaan kadaulatan kota. Dewa Olimpiade mutuskeun yén aranjeunna bakal masihan kota pikeun saha waé anu ngahasilkeun padamel anu pangsaéna.

Poseidon, ku serangan trident, ngadamel kuda tumuh tina batu na Athena, ku raheut tumbak, ngadamel tangkal zaitun bertunas pinuh ku buah-buahan. Tangkal ieu ngagaduhan simpati dewa sareng kota anyar nampi nami Athena.

Kusabab mitos ieu , di Yunani kuno cabang zaitun ngagambarkeun kameunangan , nyatana karangan bunga tina cabang zaitun dilélérkeun ka anu meunang Olimpiade.

Agama Kristen

Alkitab pinuh ku rujukan kana tangkal zaitun, buah sareng minyakna. Pikeun Kristen éta mangrupikeun tangkal simbul , kumargi Yesus kantos pendak sareng ngadoa sareng murid-muridna di tempat anu disebatkeun dina Injil salaku Getsemani, tempatna di Gunung Zaitun . Urang ogé tiasa émut ka carita Nuh , Anu ngirimkeun japati saatos banjir pikeun milarian terang naha cai na parantos mundur tina nyanghareupan Bumi. Nalika éta dimana balik deui sareng dahan zaitun dina cucuk na, Nuh ngartos yén cai parantos surut sareng perdamaian parantos disimpen deui . Maka, perdamaian dilambangkan ku japati anu nyandak dahan zaitun.

Ayat Alkitab cabang zaitun

Zaitun mangrupikeun tangkal anu paling berharga pikeun urang Ibrani kuno. Mimiti disebatkeun dina Kitab Suci nalika japati balik deui ka bahtera Nuh mawa dahan zaitun dina cucuk na.

Kajadian 8:11, NIV: Nalika japati balik deui ka anjeunna magrib, aya dina sungut na aya daun zaitun anu anyar dicabut! Maka Nuh terang yén cai parantos surut tina bumi.

Agama Yahudi

Dina agama Yahudi nyaéta minyak anu ngagaduhan peran penting salaku simbol tina berkah Illahi . Di Menorah , lilin tujuh cabang, urang Yahudi nganggo minyak zaitun . Urang Ibrani kuno ngagunakeun minyak pikeun upacara kaagamaan, pangorbanan, bahkan pikeun ngucap imam.

Agama Islam

Pikeun umat Islam, tangkal zaitun sareng minyak na aya hubunganana sareng Cahaya Gusti anu nungtun manusa . Saatos nalukkeun Al-Andalus, umat Islam mendakan seueur perkebunan zaitun sareng teu lami mendakan manpaat tina tangkal ieu sareng turunanana. Salaku tambahan, aranjeunna nyandak inovasi pikeun tatanén, kanyataanna, kecap ngagiling minyak (ayeuna, tempat zaitun dibawa pikeun transformasi kana minyak) asalna tina basa Arab al-masara, pers .

Simbolik tangkal zaitun sareng buah na

  • Lila umur atanapi abadi: tangkal zaitun tiasa hirup langkung ti 2000 taun, éta tahan kaayaan anu parah pisan: tiis, hujan salju, panas, usum garing sareng sajabana sareng masih ngahasilkeun buah. Daunna teras-terasan diperbarui sareng réspon saé pisan kana cangkok. Pikeun sadayana ieu éta ogé mangrupikeun simbol résistansi.
  • Nyageurkeun: tangkal zaitun, buahna sareng minyak na sok dianggap ngagaduhan sipat ubar, seueur anu parantos dibuktikeun kalayan bukti ilmiah. Nyatana, dina sadaya peradaban anu disebatkeun di luhur, minyak dianggo pikeun ngubaran panyakit anu tangtu sareng, ogé, pikeun kageulisan sareng kosmétik.
  • Damai sareng perdamaian: sakumaha urang nyarios sateuacanna, japati sareng cabang zaitun tetep janten simbol katengtreman anu teu bisa dipungkir. Nyatana, di sababaraha umbul nagara atanapi organisasi urang tiasa ningali cabang zaitun, panginten anu paling disada ku anjeun nyaéta bendera PBB. Ogé di Aeneid dicarioskeun kumaha Virgil ngagunakeun cabang zaitun salaku simbol tina rekonsiliasi sareng perjanjian.
  • Kasuburan: pikeun Hellenes, turunan dewa dilahirkeun handapeun tangkal zaitun, janten awéwé anu hoyong gaduh murangkalih kedah bobo handapeun tempat teduhna. Nyatana, sains ayeuna nalungtik naha konsumsi kauntungan minyak zaitun, diantara seueur hal, kanaékan kasuburan.
  • Koswara: Athena mayar upeti ieu ka anjeunna ku muncul juara tina perjuangan sareng Poseidon sareng, sakumaha anu parantos kami sebatkeun, mahkota zaitun baheulana dipasihkeun ka anu meunang Olimpiade. Adat ieu parantos dilestarikan ku sababaraha waktos sareng urang tiasa ningali kumaha henteu ngan ukur dina pertandingan anu meunang juara dilélér makuta zaitun, tapi ogé dina olahraga sanés sapertos bersepeda atanapi motor

Pamakéan kiasan

Tangkal zaitun dianggo kiasan dina Alkitab gaduh hiji simbol tina produktivitas, kageulisan sareng martabat. (Yermia 11:16; Hosea 14: 6.) Cabangna aya di antara anu dianggo dina pésta pondok. (Néhémia 8:15; Imamat 23:40.) Dina Zakaria 4: 3, 11-14 jeung Wahyu 11: 3, 4, tangkal zaitun ogé dipaké pikeun ngalambangkeun jalma-jalma anu diurapi sareng saksi-saksi Gusti.

Ti mimiti diciptakeun dina buku genesis, Tangkal Zaitun parantos penting pisan jauh ngalangkungan buah na. Éta dahan zaitun anu dibawa japati ka Nuh dina bahtera.

Éta tangkal anu mimiti bertunas saatos Caah sareng masihan Nuh ngarep-ngarep pikeun kapayunna. Kajadian 8:11

Di Wétan Tengah, tangkal Olive kalayan buahna sareng minyak na parantos ngagaduhan peran penting dina kahirupan sadidinten sareng mangrupikeun bagian tina sarat diét utami bahkan pikeun anu paling miskin.

Minyak Olivo disebatkeun sababaraha kali dina Alkitab salaku bahan bakar lampu sareng kanggo panggunaan di dapur. Ex. 27:20, Im. 24: 2 Éta kagungan tujuan ubar ogé minyak pikeun diurapan dina upacara suci Kel 30: 24-25 . Éta mangrupikeun bahan baku pikeun ngadamel sabun sakumaha anu diteraskeun ayeuna.

Tangkal zaitun dina Alkitab

Tangkal zaitun éta pasti mangrupikeun pepelakan anu paling berharga di jaman Injil , sakumaha pentingna tangkal anggur sareng tangkal anjir. (Hakim 9: 8-13; 2 Raja 5:26; Habakkuk 3: 17-19.) Éta némbongan dina mimiti catetan Alkitab, sabab, saatos Caah, daun zaitun anu nyandak japati nyarios ka Nuh yén Cai parantos mundur. (Kajadian 8:11.)

Tangkal zaitun umum dina Alkitab mangrupikeun tangkal anu paling berharga di dunya kuno . Kiwari, dina sababaraha bagian dina Bumi Suci , batang pulas abu ku dahan kaku sareng daunna anu kentel mangrupikeun hiji-hijina tangkal anu wawasan sareng anu dipendakan di kebon indah di Lembah Shechem, sareng di dataran Fénisia ti Giléad sareng Moré, ngan ukur sababaraha tempat anu kasohor. Éta ngahontal jangkungna 6 ka 12 m.

Tangkal zaitun (Olea europaea) seueur di lamping pagunungan Galiléa sareng Samaria sareng di dataran tengah, ogé di sapanjang daérah Mediterania. (Ul 28:40; Kam 15: 5) Éta tumuh dina taneuh anu taringgul sareng leueur, garing teuing kanggo seueur pepelakan sanés, sareng tiasa tahan sering usum garing. Nalika urang Israil angkat ti Mesir, aranjeunna dijangjikeun yén tanah anu badé dituju mangrupikeun bumi minyak zaitun sareng madu, kalayan 'anggur sareng kebon zaitun anu aranjeunna henteu dipelak.'

(Deu 6:11; 8: 8; Yos 24:13.) Nalika tangkal zaitun tumuh lalaunan sareng butuh waktos sapuluh taun atanapi langkung pikeun ngamimitian ngahasilkeun pepelakan anu saé, kanyataan yén tangkal ieu parantos tumuh dina taneuh mangrupikeun kaunggulan penting pikeun Urang Israil Tangkal ieu tiasa ngahontal umur anu luar biasa sareng ngahasilkeun buah pikeun ratusan mangtaun-taun. Dipercaya yén sababaraha tangkal zaitun di Paléstina mangrupikeun millenary.

Dina Alkitab, tangkal zaitun minyak ngagambarkeun Ruh Allah. Abdi Jn. 2:27 Sareng anjeun, anu diijinkeun ku anjeun tina The abideth di anjeun, sareng anjeun henteu kedah aya anu ngajar anjeun; tapi sami sapertos anu diasihan-Na ngajarkeun anjeun ngeunaan sagala hal, sareng éta akurat sareng sanés bohong, sareng sakumaha anjeunna parantos ngajar anjeun, anjeun bakal tetep aya di Anjeunna. Anjeunna

ngagaduhan hubungan khusus sareng royalti nalika dijantenkeun unsur pikeun ngisinkeun raja. Abdi Sam 10: 1, I Raja 1:30, II Raja 9: 1,6.

Dina jaman Perjanjian Old, aya seueur tangkal zaitun minyak di Israél anu King Solomon ngahasilkeun pikeun diekspor. Abdi Raja 5:11 nyarios ka urang yén Suleman ngutus raja Tyrus 100.000 galon minyak zaitun. Di Bait Suleman, kerubi Peti Perjangjian didamel tina kai tina tangkal zaitun sareng ditutupan ku emas. Abdi Raja 6:23 . Sareng panto pedalaman Tempat Suci ogé didamel tina kai zaitun.

Gunung Zaitun, di beulah wétan Kota Tua Yerusalem, pinuh ku tangkal zaitun, di dinya Yesus nyéépkeun waktos-waktos na sareng murid-murid. Taman Gethsemane anu perenahna di bagian handap gunung dina basa Ibrani sacara harfiah hartosna pers zaitun

Di Wétan Tengah, Tatangkalan Zaitun parantos tumuh dina jumlah anu seueur. Aranjeunna dipikaterang ku résistansi na. Aranjeunna tumuh dina sagala rupa kaayaan - dina taneuh taringgul atanapi taneuh anu subur pisan. Aranjeunna tiasa nyanghareupan panonpoé usum panas anu ngagem ku cai sakedik; aranjeunna ampir ampir teu bisa dirusak. Ps 52: 8 Tapi kuring sapertos tangkal zaitun anu héjo di bumi Gusti; Dina rahmat Gusti, kuring percanten salamina sareng kantos.

Henteu masalah naon kaayaan: tiis, panas, garing, baseuh, batu, keusik, zaitun evergreen bakal hirup sareng ngahasilkeun buah. Disebutkeun yén anjeun moal pernah maéhan tangkal zaitun. Malah nalika anjeun motong atanapi ngadurukna, pucuk anyar bakal muncul tina akar na.

Petikan tulisan suci ngingetkeun urang yén sapertos tangkal zaitun, henteu paduli kaayaan hirup, urang kedah nangtung pageuh di payuneun Gusti. –Sok héjo (satia) sareng ngahasilkeun buah.

Éta tiasa tumuh tina akar sareng dugi ka 2000 taun; butuh nepi ka 15 taun kanggo masihan panén anu saé mimiti anjeun gumantung kana kaayaan anu tumuh, dina kaayaan usum halodo tiasa dugi ka 20 taun kanggo bubuahan anu munggaran. Aranjeunna henteu nyayogikeun ngahasilkeun tinggi nalika dipelak tina siki. Sakumaha tangkal anggur butuh akar indung ogé tangkal zaitun.

Aranjeunna produktif pisan nalika aranjeunna dicangkokkeun kana akar anu aya. Anjeun tiasa nyusun tangkal anu sanés tina kuncup umur sataun sareng dicangkokkeun kana kulit na sareng janten dahan. Sakali cabangna parantos ageung pisan, tiasa diteukteuk dina 1 m. sareng dipelak dina taneuh, sareng tina pepelakan ieu tangkal zaitun anu hadé tiasa dipelak.

Intina anu narik pisan nyaéta cabang ieu anu parantos diteukteuk teras dicangkok datang ngahasilkeun buah langkung seueur tibatan upami ditinggali utuh.

Éta ngingetan urang kana naon anu ceuk Alkitab; Cabang alam ngalambangkeun urang Israél. Jalma-jalma anu ngancik tina hubungan anu sareng Gusti éta dibelah. Umat ​​Kristen mangrupikeun dahan liar anu dicangkokkeun di antara dahan alam pikeun ngabagi sareng aranjeunna akar sareng geutah tangkal zaitun, anu parantos ditangtukeun ku Gusti. Tapi upami sababaraha dahan direcah, sareng anjeun, salaku tangkal zaitun liar, dicantumkeun diantawisna sareng didamel partisipan sareng aranjeunna tina geutah beunghar tina akar zaitun, Kamar. 11:17, 19, 24.

Yesus anu tiasa disebat akar indung, anu ditunjuk ku nabi Yesaya, Is. 11: 1,10.11 (nyarioskeun perkawis Israél sareng balikna dahan anu dirobih sareng dicangkokkeun kana batang alami na)

1 Sareng bakal bertunas pucuk batang Jesse, sareng batang akar na bakal ngahasilkeun buah.

10 Bakal kajadian dina poe eta bangsa-bangsa bakal asup kana akar Isai, anu bakal dijantenkeun tanda pikeun bangsa, sareng tempatna bakal mulya. 11 Maka bakal kajadian dina poe eta PANGERAN kudu cageur deui ku panangan-Na, pikeun anu kadua kalina, sesa umatna anu katinggaleun ti Asur, Mesir, Panyokong, Kus, Elam, Sinar, Hamat sareng ti kapuloan laut.

Tangkal zaitun tangkal tiasa hirup rébuan taun sareng mangrupikeun conto anu hadé pikeun katekunan, stabilitas sareng buah anu réa. Kami numbu ka Israél ngalangkungan akar, sareng éta siga tangkal kulawarga urang. Kami di Kristus moal tiasa mandiri upami henteu didukung ku tangkal éta.

Dina Yesaya 11:10, urang diajar yén Akar Isai sareng tangkal zaitun anu lami mangrupikeun hiji sareng sami.

Dina buku Wahyu, 22:16, Kuring mangrupikeun akar sareng turunan Daud, béntang énjing anu caang. Akar tangkalna nyaéta Al Masih, anu urang Kristen kenal salaku Yesus.

Eusi