Imah anu dicandak, naon ari aranjeunna sareng kumaha cara ngagaleuh?

Casas Repose Das Qu Son Y C Mo Se Pueden Comprar

Bumi Anu Dirampas

Imah anu dicandak, naon ari aranjeunna sareng kumaha cara ngagaleuh? Mésér perumahan di panyaram tiasa bisnis hébat , upami anjeun tiasa ngatasi résiko naon waé. Pastikeun bumi anjeun dipariksa sareng mendakan sabaraha imah sanés di daérah anu nyéépkeun. Ku cara éta, anjeun moal tungtungna mayar langkung ti anu anjeun kedahkeun.

Foreclosure mangrupikeun bumi anu diilikan sareng disimpen kanggo diical ku bank anu masihan pinjaman ka anu asli. Nalika anjeun ningali bumi anu kadaptar salaku foreclosed, éta hartosna yén éta milik bank. Unggal kontrak hipotik gaduh lien dina harta anjeun. Lien ngamungkinkeun bank pikeun ngatur harta anjeun upami anjeun lirén mayar pambayaran hipotik anjeun .

Ieu sababaraha alesan paling umum pikeun ramalan:

  • Hutang kartu médis atanapi kiridit anu teu tiasa diatasi anu ngalarang tuan tanah tina mayar
  • Kabangkrutan anu ngabutuhkeun likuidasi
  • Kaleungitan padamelan atanapi ngalih
  • Turunna drastis dina harga imah
  • Masalah pangropéa anu mahal teuing pikeun ngalereskeun sareng ngajantenkeun bumi teu tiasa dicicingan

Ngagaleuh bumi anu dicandak sakedik benten tibatan ngagaleuh harta standar ti anu gaduh bumi. Kaseueuran panjagaan dijual sakumaha-anu, anu hartosna anjeun moal tiasa negosiasi sareng bank kanggo ngalereskeun pikeun anjeun.

Mangpaat mésér bumi anu dicandak

Aya sababaraha manpaat mésér bumi anu dicabut:

Harga handap:

Mangpaat anu teu tiasa dipungkir nyaéta aranjeunna ampir-ampiran sok biayana langkung murah tibatan bumi sanés anu aya di daérah éta. Ieu kusabab aranjeunna dibanderol ku tukang nambut, anu ngan ukur tiasa nguntungkeun upami bumi dijual.

Kirang pikahariwangeun judul:

Mésér bumi ti pamilik hartosna anjeun moal kéngingkeun judul anu bersih, anu mangrupikeun hak sah pikeun milik. Pamilikna tiasa ngagaduhan pajak deui atanapi tanggungan di bumi anu tiasa maksa anjeunna ngabatalkeun penjualan. Nalika anjeun mésér bumi anu dicita, anjeun henteu kedah hariwang ngeunaan masalah judul kusabab judulna diberesihan ku bank.

Konfigurasi Pinjaman Standar:

Anjeun panginten kedah ngalangkungan prosés nawar sareng mésér anu rada béda nalika balanja foreclosure, tapi anjeun masih gaduh sababaraha pilihan pinjaman. Anjeun tiasa kéngingkeun pinjaman VA, pinjaman FHA, atanapi pinjaman USDA kanggo ngagaleuh éta, salami bumi anu anjeun anggap aya dina kaayaan anu tiasa ditempatan. Pinjaman anu didukung pamaréntah ieu tiasa ngajantenkeun kapimilikan bumi langkung terjangkau.

Poténsial pikeun pembaharuan:

Dina kaseueuran kasus, bank henteu daék ngalereskeun sareng ngaropea sateuacan ngajual panjagaan. Nanging, teu aya aturan anu nyebatkeun yén bank moal tiasa ngadamel perbaikan kanggo anjeun. Upami anjeun mendakan bumi anu parantos lami di pasar, anjeun panginten tiasa ngayakinkeun bank pikeun ngalereskeun sateuacan anjeun ngalih.

Kalemahan mésér bumi repossessed

Ngagaleuh bumi anu dicandak langkung berisiko tibatan ngagaleuh bumi anu diilikan ku anu gaduh. Sababaraha kalemahan mésér harta rampasan kalebet:

Ngaronjatkeun masalah perawatan:

Anu gaduh bumi teu gaduh insentif pikeun ngajaga kaayaan bumi nalika aranjeunna terang yén aranjeunna bakal kaleungitan harta banda tina panyitaan. Upami aya anu rusak, tuan tanah moal nyéépkeun artos kanggo ngalereskeunana, sareng masalahna tiasa langkung parah tibatan waktos. Tuan tanah bahkan ngahaja ngahancurkeun harta banda. Anjeun tanggel waler pikeun ngalereskeun masalah anu aya di bumi nalika anjeun mésér bumi anu dicabut.

Saolah-olah éta dijual:

Perhatian utama bank nyaéta pikeun ngasilkeun artos anjeun gancang-gancang, anu hartosna jual sapertos dina ampir sadaya kasus. Anjeun teu kedah mésér bumi anu dicita upami anjeun teu ngagaduhan artos anu penting pikeun nanem modal dina perbaikan.

Lélang:

Bank tiasa mutuskeun yén tindakan anu paling saé nyaéta ngajual bumi di lelang sheriff. Upami éta, anjeun panginten kedah mayar harga akhir tina tawaran sateuacan anjeun tiasa ngendalikeun akta éta. Ilaharna, anjeun moal kéngingkeun pinjaman bumi kanggo bumi anu dipésér dina lélang sabab underwriting sareng appraisals lami teuing.

Periode panebusan:

Ngan kusabab bumi ditandé sakumaha dicabut dina situs daptar perumahan teu hartosna yén bumi bakal dijual. Ampir kabéh nagara bagian nawiskeun ka anu gaduh bumi waktos salamet dimana aranjeunna tiasa mésér bumi bumi ku néwak tagihanana. Di sababaraha nagara bagian, anu gaduh bumi tiasa dugi ka 12 sasih pikeun kéngingkeun deui kendali harta banda.

Pangeusi ayeuna ngagaduhan hak:

Hiji bumi tiasa dipulihkeun sacara sah, tapi henteu hartosna yén teu aya anu cicing di properti. Seueur imah anu dicandak linggih teu aya padumukan mangbulan-taun atanapi taun, anu tiasa narik ati-ati. Upami anjeun mésér sipat sareng padumuk ilegal anu cicing di dinya, anjeun kedah ngusir hukum sacara sah, sanaos jalma atanapi jalma anu dimaksud henteu ngagaduhan hak ka bumi. Ieu tiasa mangbulan-bulan sareng ngarobih rébuan dolar dina biaya pengacara.

Kumaha mésér bumi di foreclosure

Naha Anjeun Pikir Mésér Foreclosure Anu Tepat Kanggo Anjeun? Ieu léngkah anu anjeun tiasa lakukeun pikeun mésér bumi di panyandakan:

Léngkah 1: Nangtukeun saha anjeun bakal mésér properti.

Aya tilu cara pikeun mésér bumi di panyandakan: ti anu bogana, ti bank, atanapi di lelang.

Dibeuli ti anu bogana

Sacara téknis, anjeun henteu mésér bumi ti anu gaduh bumi anu hartana aya dina panyabutan. Anu biasana kajadian dina kasus éta nyaéta penjualan pondok bakal kajantenan. Diobral pondok lumangsung nalika pamilik ngajual bumi kirang tina naon anu anjeunna ngahutang kana hipotik. Nalika anjeun mésér bumi dina panyabutan, bank (sanés anu ngagaduhan) kedah nyatujuan tawaran anjeun. Anjeun tiasa nyéépkeun waktos anu lami ngantosan persetujuan.

Mésér dina bank

Anjeun bolos damel sareng tuan tanah sadayana nalika anjeun mésér harta ngalangkungan bank. Bank umumna mupus judul sareng ngusir anu gaduh ayeuna sateuacan anjeun mésér harta anu dicabut. Kaseueuran bank moal ngajual bumi langsung ka individu; Anjeun kedah nyarios sareng agén perumahan anu berpengalaman pikeun ningali sipat naon anu sayogi. Imah-imah ieu umumna dijual sapertos ayeuna. Nanging, anjeun umumna bakal gaduh kasempetan pikeun ningali bumi sareng mesen pamariksaan sateuacan ditutup.

Mésér dina lelang

Anjeun bakal kéngingkeun bumi langkung gancang dina lélang tibatan anjeun upami anjeun negosiasi sareng bank atanapi anu ngajual. Nanging, kaseueuran lélang ngan ukur nampi pambayaran kontan, anu hartosna anjeun kedah gaduh artos anu ageung artos kanggo dipésér. Ku ngagaleuh di lélang, anjeun ogé satuju mésér bumi sapertos teu aya pangajen atanapi pamariksaan. Ieu ngandung harti yén anjeun résiko pisan nalika anjeun mésér bumi anu dicandak dina lélang.

Mangrupikeun ideu anu saé pikeun nangtoskeun status panyitaan di bumi anu anjeun badé mésér atanapi ngahubungi agén perumahan anu ngahususkeun dina penjualan perampatan.

Lengkah 2: Gawe sareng agén perumahan pikeun ngagaleuh gampang.

Kaseueuran bank masihan pasipatan foreclosed ka agén perumahan (REO) anu damel sareng agén real estate standar pikeun milarian anu ngagaleuh.

Henteu sadayana agén perumahan gaduh pangalaman damel sareng agén REO. Agén foreclosure anu berpengalaman tiasa ngabantosan anjeun pikeun nganapigasi prosés mésér REO nagara anjeun, negosiasi harga anjeun, nyungkeun pamariksaan, sareng nawiskeun. Milarian agén perumahan di daérah anjeun sareng milari agén anu khusus kana penjualan panyitaan.

Léngkah 3: Kenging disatujuan pikeun hipotik pikeun ngabiayaan pameseran anjeun.

Kacuali anjeun mésér bumi dina lélang panyitaan, anjeun panginten bakal kéngingkeun hipotik kanggo ngabiayaan pameseran bumi anjeun. Sakali anjeun mendakan agén sareng mimiti milarian bumi, anjeun hoyong meunang pra-disatujuan pikeun pinjaman . Pra-persetujuan ngamungkinkeun anjeun terang kumaha anjeun tiasa kéngingkeun pinjaman bumi. Pilih pinjaman sareng nyungkeun ijin janji hipotik pikeun ngahususkeun pamilarian anjeun.

Léngkah 4: Ngalaksanakeun penilaian properti sareng pamariksaan.

Pamariksaan sareng pangajen penting pisan nalika ngeunaan mésér panyaram. Peniléyan mangrupikeun syarat anu masihan pinjaman anu ngamungkinkeun anjeun terang sabaraha artos harta anu diuntungkeun. Pemberi pinjaman meryogikeun penilaian sateuacan nawiskeun pinjaman bumi sabab aranjeunna kedah terang yén aranjeunna henteu nginjeumkeun artos teuing.

Pamariksaan nyaéta tampilan anu langkung jero di bumi. Ahli bakal ngurilingan bumi sareng nyerat naon-naon anu kedah diganti atanapi diropea. Kusabab panyaram umumna ngagaduhan karusakan langkung seueur tibatan bumi anu dijual ku anu bogana, anjeun kedah keukeuh inspeksi sateuacan mésér bumi anu dicandak.

Kadang-kadang anjeun henteu gaduh kasempetan pikeun nyungkeun pamariksaan atanapi pangajen sateuacan mésér. Anjeun kedahna waé nimbalan mésér sipat anu dicabut upami anjeun maju dina perbaikan bumi.

Léngkah 5: Mésér bumi énggal anjeun

Maca hasil pamariksaan sareng pangajen anjeun sareng putuskeun naha bumi anu dimaksud leres pas pikeun anjeun sareng upami anjeun henteu kunanaon mésér bumi sapertos ayeuna. Taroskeun ka kréditur hipotik anjeun pikeun méréskeun pinjaman anjeun upami anjeun ngagaduhan artos atanapi katerampilan pikeun ngalakukeun perbaikan anu diperyogikeun. Agén perumahan anjeun bakal ngabantosan anjeun nawiskeun tawaran anjeun sareng nyiapkeun anjeun pikeun nutup.

Panyandakan konci

  • Foreclosures lumangsung nalika anu gaduh bumi ingkar dina hipotik na langkung ti 120 dinten ka pengker pinjaman.
  • Bank sareng instansi pamaréntah nyatakeun sipat ieu sareng teras ngajual éta pikeun ngarobih karugian kauangan.
  • Anjeun tiasa mésér sipat anu dicandak dina lélang atanapi langsung ti bank sareng agénsi.
  • Sering langkung sesah sareng nyéépkeun waktos pikeun negosiasi beuli foreclosure kusabab katerlibatan bank perusahaan, tapi anjeun sigana bakal mayar langkung sakedik.

Sumber tulisan

  1. Kantor Perlindungan Keuangan Konsumer. Kumaha cara kerja panyamaran? , Diaksés 5 Agustus 2020.
  2. Kantor Perlindungan Keuangan Konsumer. Abdi henteu tiasa mayar pambayaran hipotik. Sabaraha lami waktosna sateuacan Sadérék nyanghareupan Foreclosure? , Diaksés 5 Agustus 2020.
  3. Lembaga Mésér Perumahan. Kumaha mésér bumi di foreclosure . Aksés panungtungan: 5 Agustus 2020.
  4. KULIT. Imah hiji dolar . Aksés panungtungan: 5 Agustus 2020.
  5. Sumur Fargo. Mésér ramalan . Aksés panungtungan: 5 Agustus 2020.

Eusi