iPhone vs Android: Mana Anu Hadé Dina April 2021?

Iphone Vs Android Which Is Better April 2021

iPhone vs Android: éta mangrupikeun salah sahiji perdebatan anu paling manaskeun di dunya telepon sélulér. Aya seueur faktor anu kedah diperhatoskeun nalika nyobian mutuskeun mana anu langkung saé pikeun anjeun. Dina tulisan ieu, kami parantos ngagariskeun sababaraha hal anu paling penting pikeun ngabantosan anjeun mutuskeun naha anjeun kedah nampi iPhone atanapi Android dina April 2021!

Kunaon iPhones Langkung Saé tibatan Androids

Langkung Friendly Pamaké

Numutkeun ka Kaley Rudolph, panulis sareng panilitian pikeun freeadvice.com, 'Apple ampir nyampurnakeun antarbeungeut pangguna, sareng kanggo saha waé anu badé mésér telepon anu ramah, tiasa diaksés, sareng tiasa dipercaya – henteu aya persaingan.'



Mémang, iPhone gaduh antarbeungeut pangguna anu ramah pisan. Numutkeun ka Ben Taylor, pangadeg HomeWorkingClub.com, 'Telepon Android ngajalankeun seueur versi sistem operasi anu béda, sadayana dirobih sareng kulit ku sababaraha pabrik telepon.' Kontrasna, iPhone didamel ti luhur ka handap ku Apple sahingga pangalaman pangguna tiasa langkung konsisten.



Nalika ngabandingkeun iPhone vs telepon Android ngeunaan pangalaman pangguna, iPhone umumna langkung saé.



Kaamanan Anu Saé

Salah sahiji ujung gedé dina arena iPhone vs Android nyaéta kaamanan. Karan Singh ti TechInfoGeek nyerat, 'Toko aplikasi iTunes diawasi pisan ku Apple. Unggal aplikasi dipariksa ayana kode jahat sareng dileupaskeun saatos dites sacara tuntas. ” Prosés panyaringan ieu hartosna telepon anjeun langkung aman ngalawan aplikasi jahat sabab éta henteu diidinkeun masang aplikasi anu tiasa ngarugikeun alat anjeun.

Kontrasna, alat Android ngamungkinkeun anjeun masang aplikasi tina sumber pihak katilu. Upami anjeun henteu ati-ati, ieu tiasa nyababkeun résiko kaamanan pikeun alat anjeun.

kumaha cara ngawaskeun apel tina modeu cadangan listrik

Kanyataan Augmented Hadé

Apple parantos ngalaksanakeun jalan pikeun Augmented Reality (AR) kana smartphone. Morten Haulik, Kepala Kontén di Ngalanggar , saur Apple ngagaduhan ARKit 'jauh langkung unggul' sareng dina posisi anu saé pikeun 'ngadominasi révolusi AR anu bakal datang.'



Haulik nambihan yén Apple tiasa ngalebetkeun Scanner LiDAR énggal na kana garis iPhones salajengna, anu badé dileupaskeun Séptémber 2020. Scanner LiDAR ngabantosan kaméra pikeun netepkeun rentang sareng jero, anu bakal ngabantosan pamekar AR.

Nalika ngeunaan iPhone vs Android dina arena AR, iPhone payun.

Kinerja Anu Hadé

Numutkeun ka Karan Singh ti TechInfoGeek, 'Pamakéan basa Swift, panyimpenan NVMe, cache prosesor ageung, kinerja inti tunggal anu luhur, sareng optimasi OS mastikeun yén iPhone tetep bébas-gratis.' Sanaos iPhone sareng alat Android anu langkung anyar sigana tiasa dikaitkeun kana perlombaan anu langkung saé, iPhone condong ngagaduhan kinerja anu langkung konsisten sareng éfisién. Optimisasi ieu ngandung harti yén iPhone tiasa ngagaduhan umur batre anu langkung saé tibatan telepon Android nalika ngajalankeun tugas anu sami.

Optimisasi sareng épisiénsi ieu sadayana kusabab kanyataan yén iPhone didamel handapeun hiji hateup. Apple tiasa ngendalikeun sadaya aspek telepon sareng komponenana, dimana pangembang Android kedah kolaborasi sareng seueur perusahaan anu sanés.

Nalika ngeunaan persatuan perangkat keras sareng parangkat lunak dina debat iPhone vs Android, iPhone pasti bakal éléh.

Langkung Sering Apdet

Nalika datang pikeun ngapdékeun frékuénsi dina tanding iPhone vs Android, Apple kaluar payun. Pembaruan ios rutin dileupaskeun pikeun nambalan bug sareng ngenalkeun fitur anyar. Unggal pangguna iPhone gaduh aksés kana pembaruan éta pas dileupaskeun.

Ieu henteu masalah pikeun telepon Android. Ruben Yonatan, Anu Ngadegkeun sareng CEO GetVoIP , nunjukkeun yén tiasa langkung ti sataun pikeun sababaraha telepon Android kéngingkeun pembaruan énggal. Salaku conto, Opposed, Lenovo, Tecno, Alcatel, Vivo, sareng LG henteu ngagaduhan Android 9 Pie dina akhir taun 2019, sanaos éta parantos dileupaskeun langkung ti sataun sateuacanna.

Fitur Asli (contona iMessage & FaceTime)

iPhones gaduh fitur anu langkung saé anu asalna tina sadaya produk Apple, kalebet iMessage sareng FaceTime. iMessage mangrupikeun jasa talatah instan Apple. Anjeun tiasa ngirim téks, gif, réaksi, sareng seueur deui.

Kalev Rudolph, panulis sareng panaliti pikeun Saran Gratis , saur iMessage gaduh langkung seueur olahpesen kelompok 'streamline and instantaneous' tibatan naon waé anu ditawarkeun ku telepon Android.

FaceTime nyaéta milik Apple nelepon video platform. Aplikasi ieu parantos dipasang dina iPhone anjeun sareng anjeun tiasa nganggo kana video chat sareng saha waé anu ngagaduhan ID Apple, sanaos éta dina Mac, iPad, atanapi iPod.

Dina Android, anjeun sareng jalma anu anjeun hoyong obrolan video kalayan sadayana peryogi aplikasi pihak katilu anu sami sapertos Google Duo, Facebook Messenger atanapi Discord. Janten, dina hal fitur pituin, debat iPhone vs Android langkung milih iPhone, tapi fitur anu sami tiasa dipendakan di tempat sanés dina Android kalayan gampang.

Hadé Pikeun Kaulinan

Winston Nguyen, anu Ngadegkeun VR Sawarga , yakin yén iPhone langkung unggul telepon kaulinan . Nguyen nyatakeun yén latency touch iPhone handap pikeun pangalaman midangkeun langkung lancar, sanajan ngabandingkeun iPhone 6s sareng Samsung Galaxy S10 +.

ngecas port on iphone 6 teu jalan

Optimisasi aplikasi pikeun iPhone ogé hartosna yén alat tiasa ngajalankeun kaulinan kalayan kinerja anu saé tanpa peryogi RAM anu seueur. Kontrasna, telepon Android peryogi seueur RAM pikeun ngajalankeun kaulinan sareng multitask sacara épéktip.

Urang bakal nyarios langkung seueur ngeunaan kaulinan engké dina tulisan ieu, sabab debat kaulinan iPhone vs Android henteu cekap jelas sakumaha ieu.

Program Jaminan Sareng Palayanan Pelanggan

AppleCare + mangrupikeun program garansi paling luhur dina telepon sélulér. Teu aya sarimbag Android anu ampir komprehensif.

Rudolph nyatet yén pabrik Android 'parantos diwangun klausa ati-ati pikeun ngabatalkeun tanggung jawab ngagentos.' Di sisi anu sanésna, Apple ngagaduhan dua program anu tiasa kalebet liputan pikeun maling, kaleungitan, sareng dua kajadian karusakan teu kahaja.

Penting pikeun tetep diémutan yén ngalereskeun iPhone anjeun sareng bagian sanés Apple bakal batal jaminan AppleCare + anjeun. Teknologi Apple moal némpél iPhone anjeun upami aranjeunna ningali yén anjeun parantos nyobian ngalereskeun nyalira atanapi nyandak ka toko perbaikan pihak katilu.

Sanaos pabrik Android panginten ngagaduhan program jaminan nyalira, jasa jaminan di arena iPhone vs Android pastina dipikaresep ku Apple.

Naha Android Langkung Saé tibatan iPhone

Panyimpenan Dilegakeun

Naha anjeun mendakan yén anjeun sering kakirangan rohangan panyimpenan dina telepon anjeun? Upami kitu, anjeun panginten badé ngalih kana Android! Seueur telepon Android ngadukung panyimpenan anu diperluas, artina anjeun tiasa nganggo kartu SD pikeun kéngingkeun langkung seueur gudang sareng nyimpen langkung seueur file, aplikasi, sareng seueur deui.

Numutkeun ka Stacy Caprio ti DealScoop , 'Android ngamungkinkeun anjeun nyandak kartu mémori teras lebetkeun kartu anu gaduh kapasitas mémori anu langkung luhur bari iPhone henteu.' Nalika anjeunna peryogi langkung seueur panyimpenan dina alat Android-na, anjeunna 'sanggup mésér kartu mémori énggal kanggo ningkatkeun kapasitas panyimpenan sakedik artos' tibatan ngagaleuh telepon énggal.

Upami anjeun kakurangan tina panyimpenan dina iPhone, anjeun ngan ukur kedah pilihan: tingkatkeun kana modél énggal kalayan langkung seueur tempat panyimpenan atanapi mayar ruang panyimpenan iCloud tambahan. Nalika ngeunaan panyimpenan dina debat iPhone vs Android, Android kaluar heula.

Rohangan panyimpenan iCloud anu saleresna henteu mahal. Dina sababaraha kasus, éta saéstuna langkung mirah tibatan ngagaleuh kartu SD anu misah. Anjeun tiasa kéngingkeun 200 GB panyimpenan iCloud tambahan ngan ukur $ 2,99 / bulan. A 256 GB Samsung SD kartu tiasa ngarugikeun saloba $ 49,99.

MerekKapasitasCocog sareng iPhone?Cocog sareng Android?Waragad
SanDisk32 GBHenteuLeres $ 5,00
SanDisk64 GBHenteuLeres $ 15,14
SanDisk128 GBHenteuLeres $ 26,24
SanDisk512 GBHenteuLeres $ 109.99
SanDisk1 TBhenteuLeres $ 259,99

Headphone Jack

Kaputusan Apple pikeun nyabut jack headphone tina iPhone 7 éta kontroversial dina waktos éta. Dinten ayeuna, headphone Bluetooth langkung terjangkau sareng langkung gampang dianggo tibatan sateuacanna. Teu kedah seueur jack headphone internal deui.

Nanging, Apple memang nyiptakeun masalah nalika ngaleupaskeun jack headphone. Pangguna iPhone henteu tiasa ngeusi batre iPhone na nganggo kabel Kilat sareng nganggo headphone kabel sakaligus.

Henteu sadayana hoyong atanapi peryogi pangalaman telepon sélulér kawat. Anjeun panginten henteu émut pikeun ngeusi batre headphone Bluetooth atanapi pad nirkabel ngecas anjeun. Nalika ngeunaan ngalebetkeun fitur anu langkung lami sapertos ieu dina kompetisi iPhone vs Android, Android meunang.

naha layar iphone kuring hideung tapi tiasa dianggo

Upami anjeun hoyong telepon sélulér anu langkung anyar sareng jack headphone, Android mangrupikeun jalan pikeun - pikeun ayeuna. Hanjakalna pikeun penggemar jack headphone, pabrik Android ogé mimiti ngaluarkeunana. Google Pixel 4, Samsung S20, sareng OnePlus 7T teu ngagaduhan jack headphone.

Langkung Pilihan Telepon

Anu mésér smartphone ngan ukur peryogi fitur anu khusus. Seueur pabrik anu nyiptakeun telepon Android hartosna aya naon-naon pikeun sadayana. Ti pangguna kakuatan dugi ka anu nganggo anggaran anu ketat, lineup Android mangrupikeun rupa-rupa sareng tiasa cocog sareng kabutuhan ampir saha waé.

Numutkeun ka Richard Gamin ti pcmecca.com, upami anjeun kéngingkeun telepon Android, 'Anjeun tiasa ngagarap anggaran anjeun langkung saé sareng dina kaseueuran kasus, kéngingkeun smartphone anu pantes pikeun harga anu saé.' Pilihan anggaran Android sareng smartphone jarak jauh masihan telepon langkung saé pikeun iPhone mahal Apple.

Nalika ngabandingkeun iPhone vs Androids, kaseueuran telepon Android midrange sering ngagaduhan fitur langkung seueur tibatan iPhone andalannya. Seueur telepon Android midrange ngagaduhan jack headphone, panyimpenan anu tiasa diemper, sareng bahkan hardware anu unik sapertos kaméra pop-up. Pangalusna sadaya, telepon Android pertengahan ieu nawiskeun performa anu cukup saé.

Singketna, telepon Android anu langkung mirah janten langkung saé sareng langkung saé, sareng anjeun panginten henteu kedah méakkeun sarébu dolar dina iPhone nalika anjeun tiasa kéngingkeun $ 400 Android anu tiasa ngalakukeun sadayana anu tiasa ku iPhone sareng seueur deui.

naha iphone kuring langsung kana voicemail

Sistem Operasi Teu Diwatesan

Nalika ngeunaan aksés OS dina arena iPhone vs Android, sistem operasi Android tétéla kirang dibatesan tibatan ios. Anjeun teu kedah jailbreak Android pikeun ngarobah hal-hal sapertos aplikasi olahtalatah standar sareng peluncur.

Sanaos nyiptakeun langkung seueur résiko, sababaraha urang resep sistem operasi Android anu kirang dibatesan. Numutkeun ka Saqib Ahmed Khan, eksekutif pamasaran digital pikeun

Numutkeun ka Ahn Trihn, éditor ngatur tina GeekWithL laptop , 'IPhone pisan milik sareng aranjeunna kalebet inpormasi perkawis parangkat lunak sareng aplikasi na. Ieu hartosna program anu tiasa diunduh dina iPhone kawates pisan. Android, di sisi anu sanésna, sabalikna pisan. ” Tanpa watesan ieu, telepon Android langkung saé pikeun ngadukung aplikasi nganggo fitur parangkat lunak.

Trihn nyerat yén 'Android nawiskeun kabébasan pikeun ngalakukeun naon waé anu dipikahoyong dina telepon. Anjeun tiasa ngaunduh aplikasi anu bakal ngarobih tata ruang sareng antarmuka telepon anjeun, gim sanés dina play store, bahkan aplikasi anu didamel ku programer rookie. Kemungkinanna teu aya tungtungna. ' Kabébasan kustomisasi ieu tiasa ngamungkinkeun anjeun ngajantenkeun telepon Android anjeun sakumaha dipersonalisasi sakumaha anu anjeun pikahoyong.

Langkung Kustomisasi & Personalisasi

Ieu mangrupikeun daérah anu Apple parantos dugi ka Android dina taun-taun ayeuna. Anjeun ayeuna tiasa ngarobih Pusat Kontrol iPhone, menu widget, wallpaper sareng seueur deui.

Nanging, Android parantos aya di buruan kustomisasi langkung lami deui, janten aya seueur pilihan. Paul Vignes, spesialis komunikasi sareng pamasaran di Trendhim nyerat 'Androids langkung fleksibel nalika ngeunaan kustomisasi ikon, widget, tata letak sareng sajabana sareng sadayana ieu tanpa kedah jailbreak atanapi bahkan root alatna.' Ieu nempatkeun telepon Android dina kaunggulan masif ngalawan iPhone nalika ngeunaan personalisasi pangguna.

Aya seueur aplikasi dina Google Play Store pikeun ngabantosan ngarobih layar utama anjeun, latar tukang, nada dering, widget, sareng seueur deui. Aplikasi ieu bahkan tiasa ngabantosan anjeun nyambungkeun alat anjeun babarengan, sapertos Microsoft Launcher, anu ngabantosan kagiatan nyinkronkeun antara telepon Android sareng PC Windows anjeun.

Langkung Hardware

Produk sareng asesoris Apple kedah disahkeun ku MFi supados tiasa dianggo leres (atanapi pisan) sareng alat ios. Ieu ngandung harti yén alat éta bakal dianggo nganggo kabel kilat proprietari Apple. Éta henteu masalahna sareng Androids, sabab henteu nganggo konektor kilat Apple.

Ahn Trihn ti GeekWithL laptop nyerat yén 'Perangkat keras Android tiasa dipendakan dimana-mana, anjeun tiasa ngagaleuh charger, earphone, layar modular, pengendali, keyboard, aki, sareng seueur deui nganggo Android.' Anjeun tiasa mayar fitur sareng perangkat keras anu anjeun pikahoyong tibatan mayar harga anu luhur pikeun anu anjeun henteu peryogikeun. Kalayan iPhones, anjeun panginten tiasa kapaksa mésér aksésoris anu langkung mahal sapertos AirPods anu ngalakukeun hal anu sami sareng réncang Android anu langkung mirah.

Salain ti asesoris, telepon Android ogé condong ngagaduhan perangkat keras internal. Hiji-hijina telepon tilepan sareng telepon layar duaan dina pasaran ayeuna nyaéta telepon Android sapertos Samsung Galaxy Z Flip. Sababaraha telepon Android jangkauan pertengahan gaduh kaméra pop up, sareng bahkan aya telepon Android kalayan proyektor internal.

Hardware ieu biasana biasana langkung maju. Numutkeun ka Mathew Rogers, éditor senior di Perkara Mangga, 'Ngecas gancang, carjer nirkabel, rating résistansi IP-cai, layar 120hz, sareng batré kapasitas luhur anu langkung awét sacara sajarahna langkung maju dina alat Android tibatan Apple iPhones.'

USB-C Carjer

Nalika iPhones anu langkung énggal parantos ngalih kana ngecas USB-C, alat Android parantos langkung lami nganggo USB-C. Numutkeun ka Richard Gamin, ti PCMecca.com , 'Sadaya modél [Android] anu langkung énggal gaduh USB-C, anu henteu ngan ukur ngeusi batre telepon anjeun langkung gancang, tapi éta ogé ngandung harti yén anjeun henteu peryogi kabel Kilat anu ditunjuk. Anjeun tiasa nganggo alat USB-C naon waé pikeun ngeusi batre. ” Kusabab seueur telepon Android nganggo pangecas anu sami sanaos gaduh pabrik anu béda, anjeun moal ngagaduhan masalah nginjeum kabel ti rerencangan upami anjeun hilap di bumi.

Ngecas USB-C langkung gancang sareng éfisién dibandingkeun konektor kilat. Kusabab kabelna sanés carjer propriétari ti Apple, aksésoris USB-C umumna langkung mirah sabab henteu kedah mayar sertifikasi MFI.

Kabel USB-C ogé langkung gampil dianggo ku adaptor. Kalayan kabel USB-C kana HDMI, telepon Samsung anu langkung énggal tiasa dianggo dina monitor desktop. Ieu ngarobah layar kana pangalaman UI desktop anu disebut Samsung DeX, fitur anu lengkep leungit tina antrian iPhone Apple.

Langkung RAM sareng Kakuatan Ngolah

iPhones umumna henteu gaduh RAM sakumaha telepon Android kusabab aplikasi / optimasi sistem na. Nanging, gaduh langkung seueur RAM sareng kakuatan komputasi tangtosna ngabantosan pikeun pangalaman Android. Numutkeun ka Brandon Wilkes, manajer pamasaran digital di Toko Telepon ageung , 'Taun demi taun Android ngaleupaskeun telepon anu ngagaduhan prosesor langkung saé sareng langkung RAM. Ieu hakékat hartosna yén iraha anjeun mésér telepon Android, anjeun mésér telepon anu sanggup ngajalankeun langkung gancang sareng langkung lemes. Anjeun ogé mayar sakedik harga ogé! '

Kalayan langkung seueur RAM sareng kakuatan ngolah, telepon Android tiasa multitask ogé upami henteu langkung saé tibatan iPhone. Sedengkeun optimasi aplikasi / sistem panginten henteu saé sistem sumber katutup Apple, kakuatan komputasi anu langkung saé ngajantenkeun telepon Android mesin anu langkung sanggup pikeun seueur padamelan anu langkung seueur.

Bisa dibantah, bédana kinerja ieu tiasa disebatkeun pikeun ngajantenkeun telepon Android langkung saé pikeun midangkeun. Nanging, ieu tiasa gumantung kana unggal alat. Sababaraha telepon Android diwangun khusus pikeun midangkeun, disayogikeun ku perangkat keras internal sapertos ngadukung kipas pikeun ningkatkeun pangalaman pangguna nalika midangkeun.

Mindahkeun File langkung gampang

Salah sahiji hal anu kuat dina Android nyaéta nyaéta manajemén file. iPhones museur kana panganteur pangguna anu cair, tapi aranjeunna kirang dina manajemén file sareng neundeun.

Numutkeun ka Elliott Reimers, palatih nutrisi anu disertifikasi di Ulasan Rave, “Androids gaduh sistem filing anu langkung lengkep anu ngamungkinkeun anjeun mendakan toko sareng mindahkeun file kalayan gampang. Ieu sampurna pikeun propésional anu henteu hoyong ngahaja ngabagi gambar ti sabtu minggu kamari ka bos, atanapi ngan jalma anu ngahargaan sakedik organisasi dina kahirupan aranjeunna. ' Nalika ngeunaan ngatur, mindahkeun, sareng ngungkulan file, Android paling mirip sareng Microsoft Windows.

Telepon Android ogé langkung saé dina mindahkeun file tina hiji alat ka alat anu sanés. Digabungkeun sareng sistem manajemen file na, alat Android tiasa ngahubung sareng PC Windows kalayan gampang ngabagi file nganggo aplikasi sapertos OneDrive sareng Telepon anjeun kanggo Windows. Hal ieu ngajantenkeun telepon Android saé pikeun ngajaga panyimpenan file sacara profesional.

Kabebasan Tina Ékosistem Apple

Titik utama sanés pikeun alat Android nyaéta aranjeunna henteu ngandelkeun alat sareng ékosistem perangkat lunak Apple. Pangguna tiasa nyampur sareng nyocogkeun aksésoris hardware sareng parangkat lunak ku karesepna. Rogers nyerat, 'Hiji-hijina alesan naha jalma tetep nganggo iPhone sabab aranjeunna dikonci kana ékosistem FaceTime sareng AirDrop.'

layar hideung iphone 6s moal hurung

Kalayan kabébasan éta, anjeun sering mayar kirang. Kapaksa kana ékosistem Apple hartosna aranjeunna tiasa ngeusi batre premi pikeun alatna, kusabab persainganna henteu sakumaha masalah.

Panyusutan Harga

Smartphone Android condong nyusut harga langkung gancang tibatan iPhone. Rogers nyerat, 'upami anjeun henteu meryogikeun alat pangénggalna, anjeun tiasa nyitak smartphone mérek unggulan anyar kalayan harga anu murah.' Sabar sareng ngantosan harga harga smartphone andalanna panganyarna turun tiasa ngamungkinkeun anjeun kéngingkeun telepon anu beunghar fitur kanggo pecahan biaya awalna.

iPhone vs Androids, Pikiran Urang

Aya seueur alesan hébat dina kadua sisi perdebatan iPhone vs Android. Dina taun-taun ayeuna, pabrik Android anu paling luhur nyaéta beuheung sareng beuheung sareng Apple dina balap pikeun alat anu pangsaéna. IPhone pangalusna di luar sana ayeuna, iPhone 11, pastina tiasa dibandingkeun sareng sababaraha telepon Android anu pangsaéna sapertos Samsung Galaxy S20.

Kusabab teu aya anu langkung saé tibatan anu objektif sacara objektif, kami yakin yén pilihan na langkung dipikaresep ku anjeun. Mana anu ngagaduhan fitur anu cocog pikeun anjeun, sareng anu mana anu anjeun langkung resep? Éta sadayana gumantung ka anjeun.

Kacindekan

Ayeuna anjeun ahli kana iPhones vs Androids, anu mana anu anjeun pilih, sareng anu mana anu pangsaéna? Pastikeun bagikeun tulisan ieu dina média sosial pikeun ningali naon anu dibahas ku babaturan, kulawarga, sareng pengikut anjeun ngeunaan debat iPhone vs. Android. Hayu urang terang anu anjeun pikaresep dina bagian komentar di handap.